אעפ"י שכבר מאוחר, אדווח עכשיו, כי מחר לא יהיה לי זמן.

מיכי 10

Member
אעפ"י שכבר מאוחר, אדווח עכשיו, כי מחר לא יהיה לי זמן.

היום קיימנו ערב לזִכרו של קרטיס, שנפטר לצערנו הרב לפני כארבעה שבועות.
היינו חמישה עשר חברים! הפעם הנחיתי את הערב, עד כמה שהיה צורך בהנחיה, והדלקתי נר נשמה.

דוד הביא הרבה belaj fotoj של קרטיס לבד, של קרטיס ושלו, וגם עם חברים שלהם ובני משפחה שלהם. הוא שילב גם תמונות של מקומות בקנדה, שלג, כלבים שהם גִּדלו, עצים בשלכת צבעונית ומרהיבה, עלים של אֶדֶר (מֵייפֶּל - הסמל של קנדה), ונופים מטיולים שלהם בישראל.
בנוסף לכל זה, היו הרבה צילומים של תמונות יפהפיות שקרטיס צייר. הוא צייר לרוב בסגנון ריאליסטי, עד כדי כך, שפעמים לא מעטות, לא היינו בטוחים אם אלה ציורים או צילומים

התמונות רצו במעגל ברקע, ודוד נשא הספד נאה שהוא כתב באספרנטו!
אחרי זה הוא הראה לנו שלושה סרטונים שבהם קרטיס מנגן על פסנתר (שניים מהם במועדון א-ו בטורונטו, ואחד מהזמן האחרון, בבית). למרות שההקלטה לא היתה מושלמת מבחינה טכנית, הנגינה של קרטיס היתה מצוינת. (אהבתי במיוחד את הקטע של שופן).

שאלנו את דוד קצת שאלות על קרטיס, על חייהם בקנדה, על העבודות שלהם, ושמענו סיפורים מעניינים.
לאחר מכן הקריאה יואלה את הדברים היפים שכתבה על קרטיס, ועל הקשר שלה איתו ועם דוד. ולבסוף נתנה לדוד את הדף שהכינה.
בהמשך קראתי גם אני סיפור על כך שקרטיס היה זה, אשר בזכותו בכלל הגעתי למועדון אספרנטו התל אביבי. אף אחד מהחברים האספרנטיסטים האחרים - הווירטואליים שלי, לא העלה בדעתו שאפשר גם להזמין אותי למועדון.

עד היום אני מתפלאת על כך. כי אנחנו תמיד נוהגים להזמין כל מי שמתעניין או אפילו רק כמעט מתעניין בא-ו, לבוא למועדון. וגם לפני שמונה שנים וחצי היה נהוג כך. אז למה רק אותי לא הזמינו? תמהתני.

ואילו לקרטיס המנומס, היה מובן מאליו שיהיה זה רעיון נכון, ולא אשכח לו זאת.

אחרי זה, לשאלתה של לאה איך היכרתי את דוד ואת קרטיס עוד לפני שהגעתי לאספרנטו, סיפרתי את הסיפור באספרנטו, באופן חופשי, כי לא כתבתי את זה מראש.
ואז חיקיתי את המחווה של יואלה, שנראתה לי מאד מתאימה, ונתתי גם את הדף שלי לדוד.

עד שהיה עלינו לפנות את החדר לישיבת ההנהלה, עוד הוספנו לצפות בתמונות, ולשוחח עם דוד.
בסך הכל היה זה ערב עצוב, אבל גם מעניין, תרבותי ומכבֵּד את זכרו של קרטיס, שאותו כולנו חיבבנו ביותר.

מקווים שדוד ימשיך להיות בקשר איתנו. אספרנטו הוא כבר יודע יפה. נקווה שיצליח במשך הזמן להתגבר על הגעגועים העזים, ועל הכאב שבהגעה למועדון שלנו ללא חברו הטוב והיקר.

מיכי 10

Member
ניסיתי לצרף קישור לסיפור שכתבתי, אבל זה הוביל לשולחן העבודה

שלי, לחומרים אישיים. אז מחקתי, ואעתיק אותו לכאן, לא כקישור:

Hodiaŭ okazos memorvesperon, honore de nia kara amiko Curtis.
David skribis funebran paroladon kaj preparis fotojn kaj filmetojn.

Bonvolu, David.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
La rakonto de kiel mi ekkonis David kaj Curtis, estas iomete longa. Do ni transsaltos ĝin.
Mi volas rakonti, dank al kiu mi alvenis al la Esperanta klubo, en la fino de la jaro 2008.

Ĝi okazis antaŭ ok kaj duono jaroj. Mi jam estis inter virtualaj kontaktoj kun kelkaj amikoj de ni, tra la forumo kaj per interretaj leteroj, kaj lernis E-on per "Lernu!", Sed neniu pensis pri la ideo inviti min al la klubo!...

Ĝis Curtis kaj David estis en trajno en la vojo el Ĥajfa al Tel Aviv, kaj mi telefonis al David. Tiam Curtis proponis al David inviti min al la klubo!!
Mi tre ĝois, kaj tuj telefonis al Eldad, por demandi lin ĉu ĝi estos en ordo se mi venos...

Do mi neniam forgesos, ke dank al Curtis mi ricevis la rajton alveni kaj partopreni en la aktiveco de ELI, ne nur tra la forumo!...

Miĥal.
8.5.17

Eldad S

New member
תודה רבה, מיכל.

היה ערב יפה ונוגע ללב.
והתיאור שלך, כרגיל, מעביר את התחושות.
גם אני מקווה שדוד ימשיך להגיע למועדון.

מיכי 10

Member
אם זה מופנה אלי, אז תודה. עשיתי זאת מכל הלב, כמובן.

ותודה לאסף על כל העבודה הטכנית החשובה בחיבור המחשב של דוד אל הברקו של החדר במועדון.
עזרה שהתחילה כבר בהתכתבויות, גם בעזרתך, ובתיאומים מראש עם דוד.

פורטי40

New member
Dankon ĉiuj ממני, דוד גולנד

תודה לכולכם על האירוח אמש, החמימות הידידותית והתנחומים. הרגשתי כמו בבית.

כפי שהבטחתי, הנה קישור לקטעי וידאו, נגינת קרטיס בפסנתר.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL9luWkW5aBGB9alzgvpiaI5xZT45zyg9b

תודה על האירוח של קרטיס ושלי במשך כל השנים שהיינו מופיעים פתאום כמו ציפורים נודדות שחזרו באביב או בסתיו. תמיד הרגשנו טוב בחברתכם במועדון.

מיכי 10

Member
תודה גם לך, דוד, על הדברים היפים שכתבת לנו,

ועל אוסף קטעי הנגינה. (כבר הכנסתי את הקישור הזה לתיקייה שהתחלתי לאסוף בלילה מיוטיוב, במחשב שלי).

גם אנחנו שמחנו תמיד על הביקורים המרעננים שלכם במועדון, ועל כך שלפעמים גם השתתפתם בתוכניות עם סיפורים שלכם ובמשחקי החברה שקיימנו.
ובאמת מקווים שתמשיך להגיע אלינו בכל פעם שתוכל

מיכי 10

Member
Hieraŭ, mi forgesis respondi al via demando:

Jes, ni renkontiĝis antaŭ kelkaj jaroj en מפגש פורום השפה העברית של ווינט, בהיקף מצומצם.

Mi invitis vin (vi kaj Curtis), kaj invitis Eldad ankaŭ. Kaj al tiu renkontiĝo, alvenis ankaŭ Miki, la edzino de Israel Gurjon, kiel vi memorigis (nin, aŭ) al ni hieraŭ. Ĝi okazis en kafejo en Ramat Gan, en la strato Ben Gurjon, proksime al KANJON AJALON.

Ĉu vi, Eldad, ankaŭ memoras tiun renkontiĝon?

למעלה