אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחות ללא רשותך

estelina12

New member
הלוואי וזה היה אפשרי

במיוחד אנשים שנולדו עם נכות. והנכות הפכה להיות חלק מהזהות שלהם.
רק עבודה קשה מאוד תשחחר את הנכה מדפוסי חשיבה שליליים וכך הוא יוכל לעמוד איתן מול כולם. לאהוב את עצמנו, לאהוב את גופנו. לכבד את עצמנו. לכבד את גופנו.....

אלו המנטרות כמו שיר שצריכים לפזז כל הזמן:)

yoelbeker

New member
נו אז? את איך ומה שתשדר לסביבה תקבל חזרה

תשדר אומללות ומסכנות, לא תכבד את עצמך, תהיה מסכן ואומלל בעיני החברה....ואני כותב את זה כנכה...כל חיי הרגשתי כמו כל אחד אחר למרות המוגבלות שלי...כל ראיון עובדה (לא היו י הרבה) או עבודה חדשה התחלתי עם אש בעיניים שאני יכול מה שאחרים לא מוגבלים יכולים....

אחת הסיבות שאני נגד צורת המאבק הנוכחית (לא הסיבה) היא שהנכים מציגים את עצמם כמסכנים ואומללים שצריך לעדכן להם את הקיצבה מאומללות ומסכנות.
כשהייתי פעיל בעשור הקודם בכנסת ועוד לפני...כל המאבקים היו מתוך כבוד עצמי מתוך חוזק נפשי שמגיע לנו בזכות ולא בחסד...ותמיד הצלחנו...והסיפור ש 15 שנים לא עודכנו הקיצבאות זה בגלל שאף אחד לא ביקש עידכון קיצבאות הנכות.
ובמדינתנו מי שלא מבקש לא יקבל...

"אל תעשה שיאהבו אותך, תעשה ששיפחדו ממך"

כבר לא מסכימה עם הגישה הזו.
מספר פעמים קראתי שאתה כותב "....שהמפגינים יוצרים אנטגוניזם...", זה נכון, גם אני חושבת שכך, אז מה?
שלא יחבבו אותנו ושלא ילטפו אותנו, אנחנו לא חיית מחמד שמחכה לליטוף.
אפשר לחשוב שקודם אהבו אותנו, כיבדו אותנו,....
פעם אמר לי מישהו "אל תעשו שיאהבו אתכם, תעשו שיפחדו מכם", אני
לא חושבת שהמשפט הזה תמיד נכון, אבל כנראה שלמצב הנוכחי ועם
קצבאות הנכים, המשפט הזה מאוד מתאים.
להזכירך שהנכים כבר ניסו הכל. דיברו יפה, ישבו בוועדות, הסבירו, כתבו מיילים, פקסים, החתימו עצומות, מכתבים, ראיונות, הצטלמו לטלוויזיה,
רדיו ....
ההפגנות, הרעש והבלגן שהנכים עושים לא יכול לעשות את המצב ליותר גרוע,
אולי יהיה שינוי לטובה?
הפסיכולוגיה אומרת שאם במשך זמן רב לא הצליח לך להביא שינוי בדרך אחת, נסה דרך אחרת.

yoelbeker

New member
בזכות הדיבור היפה והכבוד העצמי יש לך את...

קיצבת ניידות, רכב וואן ואיבזור בחינם, שרותים מיוחדים, מענקי והשתתפות בשכ"ד משרד השיכון, הנחה בחמשל, הנחה במים, הנחה בתרופות, הנחה בקופ"ח הנחה בארנונה, הנחה במס רכישה, הנחה בבזק ועוד ועוד...וכל זה תוך כדי משא ומתן קשה, מאבקים קשים ועזים, חסימות כבישים למשרדי הממשלה, פריצות ליליות למשרדי הממשלה...אבל אף פגעה בציבור הרחב...כשהייתי פעיל בעשור הקודם מעולם לא צעקו על נכים, להיפך..העודדו..תרמו...
המנהיגים הקודמים נאבקו תוך כבוד עצמי והעברת המסר שמגיע לנו בזכות ולא בחסד....
המאבק האחרון מציג את הנכים כמסכנים אומללים הזקוקים לרחמי הציבור, שאיבדו צלם אנוש.
איני חלילה נגד עידכון הקיצבאות..להיפך...צריך לעדכן את השר"מ לעלות מלאה של עובד זר ובמקביל לעדכן קיצבאות
אני כמעט ובטוח שרוב הנכים היו רוצים לקבל בזכות ולא בחסד ומבלי לאבד צלם אנוש.

אני ממש לא בעד מניפולציות

ומסכנות, אבל לי כבר לא אכפת מה יחשבו האחרים, עברתי את השלב הזה

yoelbeker

New member
אם לך אין כבוד עצמי זו בעיה שלך....

אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחות ללא אישורך....

אגב איזה כיף זה לתת עצות בחדר ממוזג מול המחשב? אם את חושבת כך, האם גם את יוצאת לחסימות? להראות מסכנות?

yoelbeker

New member
ואגב, איזה כיף זה לעודד אחרים לאלימות מהכורסה והמזגן?

חיים 2018

New member
בתחום העיסוק שלי - אני בין הטובים בעולם

אבל לא יכול להתפרנס כי אני במעגל של
מלחמה על בדיקות [ שנה נלחמתי על בדיקה אחת ]
ומלחמה על הארוחה הבאה

למעלה