אף אחד לא מעוניין בי!

t a m t a m 3 0

New member
אף אחד לא מעוניין בי!

שלום לפורום. רציתי לשתף אתכם בסיפור שלי. לפני שנתיים סיימתי כמעט 7 שנים באוניברסיטה עם תואר ראשון ושני ביד. מאז ועד היום המצב בשוק יבש, כי לצערי אין ביקוש לתחום שלי (גיאולוגיה). בגלל זה החלטתי לנסות את מזלי כמעט בכל עבודה לאקדמאים, אבל גם בזה אני לא מקבל הצעות, אולי מפאת גילי ה``קשיש`` (33) או (וזה בדוק!) בגלל שמעסיקים משום מה פוחדים מבעלי תואר שני, שיברחו להם או שידרשו שכר בשמיים, ואני מה רוצה בסך הכל? עבודה מסודרת להשקיע בה ולהתפתח כמה שיותר... אין שום מדינה בעולם שרואה השכלה רחבה כאיום ולא תועלת, כישראל! בקיצור אז עד שאיזה מעסיק יסכים בטובו לקבל אותי, אני עובד כשומר בשכר מינימום, כי זה או זה או להסכים לעבוד כפועל מפעל עם משכורת רעב (וללא קשר למשכורת אני לא בנוי פיזית-בריאותית לסוג עבודה כזה), שלזה תמיד יש ביקוש. ובינתיים הייאוש רק הולך ומתעצם!! ‎:-(

ללי1107

New member
../images/Emo140.gifלצמוח מהמשבר

היי, אתה מתאר מצב בהחלט לא נעים, מייאש אפילו די שוחק שהרי יש לך שני תארים אך השכר לא תואם את כישוריך ויכולותיך. מציאת עבודה היא תהליך ולא פעם לוקח זמן עד שמוצאים את המקום הנכון והמתאים ביותר. נסה לחשוב ולהתמקד במה אתה רוצה לעשות בחיים מבחינה מקצועית? היכן אתה שואף לעבוד? האם אתה רוצה לעבוד דווקא בתחום השכלתך? האם יש תחומים נוספים שמעניינים אותך? כיצד השכלתך הפורמלית יכולה לפתוח לך דלתות במקומות עבודה? מה עשית עד עכשיו כדי למצוא עבודה וכיצד אתה יכול לשכלל את המקורות למציאת עבודה? ולעניין הגיל, הכל פונקציה של התייחסות למצב. יש מקומות שדווקא גיל מעיד על ניסיון חיים שאדם מביא איתו, על רצינות, על רצון להתמיד וכדומה. מעסיקים מעדיפים אנשים שכבר רכשו תואר אקדמי וכעת הם פנויים להתמקד בעבדותם ולא בלימודים. דווקא העובדה שאתה בן 33 עם שני תארים מוכיחה עד כמה אתה אדם רציני, נחוש, מתמיד, בעל יכולת למידה ועוד. אני מאמינה שעם הרבה אמונה וחיפוש ממוקד שתואם את מטרותיך תמצא את ייעודך המקצועי ותגיע למקום עבודה מספק ומאתגר בו תוכל לתת ביטוי ליכולות שלך. הכי חשוב - לא להתייאש !!! מאחלת לך המון הצלחה.

t a m t a m 3 0

New member
מזמן כבר התפשרתי

ואני מחפש עבודה גם שאינה בתחום הלימודים, ובודק מדי יום משרות חדשות (באתר אולג`ובס למשל), שחלק גדול מהן מתחת לכישוריי, וזה כמו בומרנג, כי כבר אמרו לי בעבר שזו הסיבה היחידה לפסילתי (OVER QUALIFIED). אבל כמו שאמרת, חשוב לא להתייאש. תודה על העידוד ונקודת המבט האחרת!

ללי1107

New member
ודווקא בגלל זה

אולי כן כדאי לך להרים את הרף ולחפש משהו איכותי ורציני שכן מתאים לכישוריך ולא לחפש משרות שהן בבחינת פשרה מוחלטת מבחינתך. זה לא חייב להיות משהו בתחום לימודיך, אלא משהו שקרוב, משהו שמעניין אותך באמת. תכוון גבוה, אתה הרי מסוגל לכך וגם נשמע שאתה מחפש משרה רצינית יותר.אני משוכנעת שברגע שתגיע למקום עבודה שבאמת ימשוך אותך, ההתלהבות והניצוץ הם אלו שיפתחו לך את הדלת. בהצלחה!!!

inbal76

New member
מה לגבי קריירה באקדמיה עצמה?

כמרצה/מתרגל/עוזר הוראה/חוקר? אולי תוך המשך לדוקטורט? האם זו לא אופציה מבחינתך?

Foster

New member
האמת שהציעו

אבל הבעיה היא שמדובר בעוד 5 שנים של לימודים ומחקר מאווווד אינטנסיביים. ולא ודאי שכל ההשקעה היתה משתלמת בסופו של דבר (מבחינת שכר, מקום עבודה שמור)

יופי6

New member
עצה קטנה, מקווה שהיא תעזור לך במשהו

אולי תשמיט בחלק מקורות החיים שאתה שולח את העובדה שיש לך תואר שני? אם אין רלוונטיות לתואר לאותו מקום אליו אתה מנסה להתקבל ולטענתך עובדת קיום התואר בידך גורמת למעסיק הפוטנציאלי לפחד מלקחת אותך בחשבון, ובנוסף, אתה מתכוון להישאר בעבודה אליה אתה מנסה להתקבל לטווח ארוך, מדוע בכלל אתה מזכיר שיש לך תואר שני?

t a m t a m 3 0

New member
מצד שני

תואר ראשון בלבד לא ייקח אותי רחוק בגילי, אם אני מעוניין להתקדם בעבודה ולהרוויח שכר שאינו מינימום פלוס.

למעלה