אף אחד לא עושה מה שרצית שיעשו

צליליתה1

Well-known member
למשל, בעניין המחירים המטורפים

מאז ומעולם שילמנו הון תועפות על טואלטיקה וקוסמטיקה
בכל נסיעה הייתי קונה מלא, עד ששכנעתי את עצמי שחבל על זמן חו״ל, ועל המקום במזוודה

אתמול שמעתי באיזו תוכנית ברדיו, שמשרד ה (?) מסרב לאשר יבוא של חיתולים ותחבושות הגיניות מאירופה, כי הם לא עומדים בתקן הישראלי

אז למען גילוי נאות, אין לי ממש נסיון מקצועי בחיתולים חד פעמיים, אני מהדור שחיתל ברב פעמי (לא מבחירה, זה מה שהיה)

אבל תחבושות הגיניות?

מישהו בממשלת ישראל חושב שהעניין עובד אחרת אצל אירופיות, ואי לכך המוצרים לא יתאימו לנו?
או אולי עשו מחקר ומצאו שהפיראום האירופי קצר ב 4 ממ מהישראלי, ולכן התחבושת תהיה קצרה מעט?
זה צריך להפריע למישהי?

גם תחבושות היגניות לא ממש בסל הקניות שלי, אבל משחת שיניים, שמפו, חוט דנטלי, וכו וכו וכו וכו , מה נסגר איתם?

1658309465579.png

אבח"י

Well-known member

בכל נסיעה הייתי קונה מלא, עד ששכנעתי את עצמי שחבל על זמן חו״ל, ועל המקום במזוודה

אתמול שמעתי באיזו תוכנית ברדיו, שמשרד ה (?) מסרב לאשר יבוא של חיתולים ותחבושות הגיניות מאירופה, כי הם לא עומדים בתקן הישראלי

אז למען גילוי נאות, אין לי ממש נסיון מקצועי בחיתולים חד פעמיים, אני מהדור שחיתל ברב פעמי (לא מבחירה, זה מה שהיה)

אבל תחבושות הגיניות?

מישהו בממשלת ישראל חושב שהעניין עובד אחרת אצל אירופיות, ואי לכך המוצרים לא יתאימו לנו?
או אולי עשו מחקר ומצאו שהפיראום האירופי קצר ב 4 ממ מהישראלי, ולכן התחבושת תהיה קצרה מעט?
זה צריך להפריע למישהי?

גם תחבושות היגניות לא ממש בסל הקניות שלי, אבל משחת שיניים, שמפו, חוט דנטלי, וכו וכו וכו וכו , מה נסגר איתם?

צפה בקובץ המצורף 54633
נסגר אתם הכסף מהמסים, היבואנים הגדולים.
לא לשכוח - אמצנם רל"ב, רל"ב זה קריטי, אבל העמדות הכלכליות של לפיד-בנט-ברביבאי הן ימניות, ניאוליבראליות, קפיטליסטיות. ה"אזרח הקטן" אשכרה לא מעניין.

סופהו 1

Well-known member

אבל תחבושות הגיניות?

זה צריך להפריע למישהי?

לפני כחצי שנה דובר על העברת טיטולים, טמפונים וסבון כלים, הנכללים בקבוצת מוצרים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר (ולכן נדרשות בדיקות חמירות יותר), לקבוצה ברמת סיכון נמוכה יותר. יסתפקו בהצהרת יצרן ויבדקו יותר. (איך בכמה מילים רמת הסיכון יורדת.. או שמי שהרויח החליט לוותר על חלק מהרווח? מעניין).
מה קרה עם זה? אין לי מושג.
אבל אין ספק שלאור כמויות הטיטולים והתמ"ל הנצרכים ע"י בנות 8 חודשים (איך שהזמן טס כשנהנים), יש לחייב כל אדם מגיל 18, החושב על הבאת ילדים לעולם, לפתוח תח"ט -חכנית חיסון טיטולים- למטרות אלו.

נ.ב: עכשיו לאור כל הדיבורים על מיחזור, חסכון, חומרים ידידותים לסביבה וכו, היית חוזרת לטיטולים רב פעמיים?
(אני? אולי באופן חלקי).

נ.ב 2: ממתי את מאמינה שיעשו מה שרצית שיעשו?

families-baby_diaper-diaper-toxic_waste-nappy-change-mban3624_low.jpg

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
לפני כחצי שנה דובר על העברת טיטולים, טמפונים וסבון כלים, הנכללים בקבוצת מוצרים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר (ולכן נדרשות בדיקות חמירות יותר), לקבוצה ברמת סיכון נמוכה יותר. יסתפקו בהצהרת יצרן ויבדקו יותר. (איך בכמה מילים רמת הסיכון יורדת.. או שמי שהרויח החליט לוותר על חלק מהרווח? מעניין).
מה קרה עם זה? אין לי מושג.
אבל אין ספק שלאור כמויות הטיטולים והתמ"ל הנצרכים ע"י בנות 8 חודשים (איך שהזמן טס כשנהנים), יש לחייב כל אדם מגיל 18, החושב על הבאת ילדים לעולם, לפתוח תח"ט -חכנית חיסון טיטולים- למטרות אלו.

נ.ב: עכשיו לאור כל הדיבורים על מיחזור, חסכון, חומרים ידידותים לסביבה וכו, היית חוזרת לטיטולים רב פעמיים?
(אני? אולי באופן חלקי).

נ.ב 2: ממתי את מאמינה שיעשו מהש רצית שיעשו?
צפה בקובץ המצורף 54849
בטח הייתי סיידקיק של אמי כשטיפלה בילדי השכנה.
כך למדתי להחליף חיתולי בד. לא להיגעל מערימות הצואה הקטנות או מישורי השלשול.
חיתול חד פעמי זו מתנה.

סופהו 1

Well-known member
בטח הייתי סיידקיק של אמי כשטיפלה בילדי השכנה.
כך למדתי להחליף חיתולי בד. לא להיגעל מערימות הצואה הקטנות או מישורי השלשול.
חיתול חד פעמי זו מתנה.
החלפנו חיתולי בד כי לא היתה ברירה אחרת. (אולי היתה, אבל לא כמשהו זמין).
הרתחנו, החלפנו (ולבכורה היה צורך בהחתלה כפולה.. כל יום מכונה על תכנית הרתחה), יחד עם כל מערכת הבגדים הלבנים.

מישורי? מפלי!
המפלים עלולים להיווצר גם בעת השימוש בחיתולים/בטיטולים והם משאירים עקבות על בגדים קטנטנים, סדיניות ובכלל כל מה שנקרה בדרכם.

אבח"י

Well-known member
החלפנו חיתולי בד כי לא היתה ברירה אחרת. (אולי היתה, אבל לא כמשהו זמין).
הרתחנו, החלפנו (ולבכורה היה צורך בהחתלה כפולה.. כל יום מכונה על תכנית הרתחה), יחד עם כל מערכת הבגדים הלבנים.

מישורי? מפלי!
המפלים עלולים להיווצר גם בעת השימוש בחיתולים/בטיטולים והם משאירים עקבות על בגדים קטנטנים, סדיניות ובכלל כל מה שנקרה בדרכם.
לא כמו בחיתולים מבד.
החלפתי לתינוקות [ תראי אני כבר בן 68, אז יש לי ניסיון בשתי מערכות החיתולים]. אגב, את בטח זוכרת את הפרימוסים שהיו מרתיחים עליהם דוודים של מים לכביסה :)

סופהו 1

Well-known member
לא כמו בחיתולים מבד.
החלפתי לתינוקות [ תראי אני כבר בן 68, אז יש לי ניסיון בשתי מערכות החיתולים]. אגב, את בטח זוכרת את הפרימוסים שהיו מרתיחים עליהם דוודים של מים לכביסה :)
אצל סבתי היו פרימוסים, סיר להרתחה עם כחול כביסה וקרש כביסה ואח"כ מכונת כביסה עם מסחטה ידנית.
הפרימוס, עם עוד עתיקות, אצלי. יש לו יופי של שימוש :giggle:

פעם.jpg

*מהניסיון בשתי מערכות החתלה, יש עדיין מפלים. (ככה קרה בשבוע שעבר) :poop:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצל סבתי היו פרימוסים, סיר להרתחה עם כחול כביסה וקרש כביסה ואח"כ מכונת כביסה עם מסחטה ידנית.
הפרימוס, עם עוד עתיקות, אצלי. יש לו יופי של שימוש :giggle:

צפה בקובץ המצורף 54909

*מהניסיון בשתי מערכות החתלה, יש עדיין מפלים. (ככה קרה בשבוע שעבר) :poop:
לא יודע מה השימוש של הפרימוס אבל מה שמופיע בתמונה זו פתיליה, לא פרימוס.

סופהו 1

Well-known member
לא יודע מה השימוש של הפרימוס אבל מה שמופיע בתמונה זו פתיליה, לא פרימוס.
טרחתי, בדקתי וגיליתי ש:

זו פתיליה:
אותה עדיין ניתן לראות, להריח ולאכול מהתבשילים שבושלו עליה במסעדות שונות.
פתיליה.jpg

וזה פרימוס:

פרימוס.jpg

היו פרימוסים ללא "רגליים" לכן היה צורך ברגליים נפרדות:
רגלי פרימוס.jpg

אלו היה כמה תמונות וכמה שורות בענייני פרימוסים ופתיליות.
המפגש שיערך בירושלים, יהיה באחת המסעדות המגישה אוכל פתיליות?

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
(אני? אולי באופן חלקי).
כנראה שלא
מה עוד, שלחלוטין לא ברור מה יותר ידידותי לסביבה (מה יותר ידידותי למחתלת, ברור לגמרי)

באיזה אירוע משפחתי גדול, הרבה לפני חוק החד פעמי, התנצלתי בפני מישהי מאוד ירוקה על כך שהגשתי בחד פעמי
אמרה לי אל תתנצלי, והסבירה לי את הבעד ונגד. (כמו, האם לרכוש עוד 10 צלחות כדי שלכל אורח תהיה צלחת רב פעמית ידידותית לסביבה, זו פעולה ידידותית לסביבה?)

סופהו 1

Well-known member
כנראה שלא
מה עוד, שלחלוטין לא ברור מה יותר ידידותי לסביבה (מה יותר ידידותי למחתלת, ברור לגמרי)

באיזה אירוע משפחתי גדול, הרבה לפני חוק החד פעמי, התנצלתי בפני מישהי מאוד ירוקה על כך שהגשתי בחד פעמי
אמרה לי אל תתנצלי, והסבירה לי את הבעד ונגד. (כמו, האם לרכוש עוד 10 צלחות כדי שלכל אורח תהיה צלחת רב פעמית ידידותית לסביבה, זו פעולה ידידותית לסביבה?)
והצלחת הרב-פעמית שצריך לנקות? כמה מים? כמה חמרי ניקוי? ידידותיים? לא ידידותיים?
אין לזה סוף.

אבח"י

Well-known member
כנראה שלא

אני לא מוכן לאכול בחד פעמי.
כך הבינה חותנתי די מהר והפסיקה עם המנהג הנלוז. רוצה, אמרתי לה, אעמוד במטבח ואדיח כלים. די לחד פעמי.
לא מארח אצלי בבית עם חד פעמי.
הבת שלי ובן זוגה הבינו, שכדאי שלסבא תהיה צלחת חרסינה, זכוכית, עץ אבל לא פלסטיק.
הבן שלי בעד קיימות, חד פעמי זה חטא בל יכופר.

קלייטון.ש

Well-known member
הכותרת מזכירה לי נשכחות* - תלונות של הפולניות שלי אלי.
אני לפי התלונות לא עושה מה שהן רוצות שאעשה.
בדרך כלל אני גם אמור לדעת מה הן רוצות בלי שנאמר לי משהו ברור.
סליחה שאני מכניס שוב פולניות לדיון, אבל אלה הנשכחות* שהכותרת הזכירה לי.

*למשל מהיום בבוקר

למעלה