אף מילה על הפיגוע המעציב אתמול?

debby12

New member
מנהל
אף מילה על הפיגוע המעציב אתמול?

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5641286,00.html

בדיוק אמש הייתי באירוע של ארגון יהודי, והדוברת -שהיתה מרתקת אגב - דיברה על זה ש 25% מיהודי ארה"ב חוששים להגיע למקומות בעלי צביון יהודי בגלל חשש מפיגועים

ולפני שניצן החמוד יבוא לחגוג פה, אני יכולה לחלוק שגם בישראל יצא לי המון המון להתבונן בחשש אל דלת הכניסה בבתי קפה/מסעדות כי כל מיני כאלה שנכנסו נראו לי כמו מחבלים מתאבדים/מתפוצצים, אותו כנ"ל באוטובוסים וכל מיני אירועים.

האמת - נראה לי שדרעק להיוולד יהודי/ה - לא משנה איפה על הגלובוס. אוף.

CANADA101010

New member
שאלה של תרגום

אותי מטריד יותר המאמר הזה:
מזה שנים יהודי ארה"ב הם אויבים ולא ידידים. למעשה, הפעם האחרונה שהם עוד התייצבו לצד המדינה הייתה במלחמת לבנון השנייה, אך מאז, הפער הלך וגדל. סקר "פיו" הביא לידיעת הכלל שמרבית בני הנוער היהודים לא חרדים לגורל המדינה, דבר המצביע על הניתוק המוחלט: "תהיה מדינת יהודים, טוב, לא תהיה, גם כן טוב". הצלחת תנועת החרם בקמפוסים כמו גם במוסדות החינוך הקודמים לאוניברסיטאות גורמת לנוער להחביא את יהדותו, להתבייש בה, לפחד.
בל נטעה, אהבה כמו של יהודי ארה"ב גרועה מרעל רדיואקטיבי בו משתמשים הרוסים כשהם רוצים להשתיק מישהו. בהווה יהדות ארה"ב - זו הממסדית, לא כולל הדתית-אורטודוקסית - היא צונמי אנטי-ישראלי.
https://www.news1.co.il/Archive/0026-D-138019-00.html
הפיגוע בוצע ע"י אדם מעוות
המאמר נכתב על ידי אדם " נורמטיבי"

meir12121

New member
יהודי ארה"ב לא חייבים כלום למדינת ישראל - יחס גורר יחס

למה אתה חושב שיהודי ארה"ב חייבים לך משהו? בישראל התרגלו שיהודי ארה"ב "מונחים בכיס", ושתמיכה ללא תנאי של יהודי ארה"ב בישראל היא משהו מובן מאליו. אז זהו, נראה שזה הולך להשתנות.

יהודי ארה"ב ברובם ליברלים חילונים או רפורמים/קונסרבטיבים. המימסד בארץ שבוי בידי הימין הקיצוני והיהדות האורתודוקסית שמשתינה על יהודי ארה"ב בקשת, בתמיכת המימשל בישראל.

יהודי ארה"ב הם לא "צונמי אנטי ישראלי", הם פשוט הופכים להיות אדישים למדינת ישראל. אישית, אני ממש מבין אותם.

vinney

Well-known member

הממסד הישראלי תומך באופן נלהב בטראמפ שמייצג את הזרמים האנטישמיים ביותר באוכלוסיה האמריקאית. ולא, אלה לא הערבים, אלה האנשים שצועדים עם לפידים וצועקים ש"יהודים לא יחליפו אותם". אותם אנשים שטראמפ קרא להם "אנשים טובים" ודנהקמה פה בפורום קוראת להם "אמריקאים אסלים".
&nbsp
למה שיהודי ארה"ב יתמכו בממסד הישראלי?

meir12121

New member
לא חושב שזה קשור לטראמפ

המגמה של החלשות התמיכה הגורפת של יהודי ארה"ב בישראל התחילה לפני עידן טראמפ ולדעתי לא קשורה לעימותים הפוליטיים בתוך בארה"ב בין דמוקרטים לרפובליקנים.
זה יותר קשור לדעתי לפער הערכים בין יהודי ארה"ב לערכי המימסד הימני/דתי אורתודוקסי השולט כיום בישראל.

vinney

Well-known member
זה עוד נדבך

יהודי ארה״ב לרוב יותר ליברליים וכשביבי בא להשתיך מהמקפצה על אובמה בשלהי כהונתו זה בהחלט לא תרם להגברת התמיכה בישראל.
&nbsp
יהודים אמריקאיים שאני מכיר רובם ככולם מתנגדים לטראמפ באופן גורף, והתמיכה הבלתי מסוייגת של הממשל הישראלי בטראמפ לא גורמת להם לאהבת יתר כלפי ישראל.

זה מאמר דעה בעיתון ימני דתי קיצוני, לא מייצג.

בדיוק כמו שהפיגוע לא מייצג את יחסו של האמריקאי הממוצע ליהודים.

vinney

Well-known member
ארה"ב מתחילה להזכיר לי את ישראל של שנות ה90

לא ברור מאיפה זה יפול, מה שבטוח זה שאי אפשר ממש להמנע מזה.
&nbsp
היום זה מכולת בניו ג'רסי, מחר זה פסטיבל בלאס ווגאס, שבוע הבא זה בבית ספר השכונתי ועוד שבועיים זה איזה בית קולנוע, ואם ממש משעמם - אפשר איזה בסיס צבאי או שניים לשם גיוון.
&nbsp
כל שבוע יש פיגוע במקום אחר. מזל שבניגוד לישראל, סיכויינו להקלע לאחד הפיגועים האלה הרבה יותר נמוכים.
&nbsp
אבל העיקר שלכולם יש נשק ותמיד יש איזה "אדם טוב עם נשק" שרק ברגע האחרון הוא מחליט שבעצם, הוא לא כל כך טוב.

Ani15

New member
בקרוב

שומרים חמושים בודקי תיקים בכל כניסה למקום ציבורי בארה"ב? בטח יש בזה איזה שהיא הפרה של זכות יסוד שאפשר לריב עליה.
מודה ומתוודה שמרגישה יותר בטוחה כיהודיה בישראל. ולא רק בשנים האחרונות - עוד בימי הפוסט העליזים הפחידו אותי שיחות מסדרון בהן שמעתי הרבה "היהודים שולטים בכלכלה ובפוליטיקה העולמית". מסוג האמירות שהעלו לשלטון את המפלגה הנציונל-סוציאליסטית בגרמניה, אז. יש לקוות שהאמריקאים פחות יעילים (כי הם בוודאי צייתנים באותה מידה אם לא יותר).

vinney

Well-known member
למה בקרוב? כבר.

כבר לא נתנו לי להכנס לקולנוע עם תיק גב, כבר לכל מופע או משחק שאני הולך אסור להביא תיקים, מאבטחים בכניסות לקניונים ו״פותחת תיק בבקשה״ זה רק עניין של זמן.

לדעתי, ההרגשה שונה בישראל כל הצבא מגן על יהודים

ואף מפגע\בריון לא מחפש אותך באופן אישי כי יש רוב יהודים.
בחו"ל אירוע אנטישמי מכוון נגד מיעוט, ולא יודע עד כמה השוטרים\חיילים מרגישים
שזה חשוב להגן דווקא על יהודים, אולי אף הם שונאים אותם.

למעלה