אורבניאק כמה שאתה צודק!
אלכס נתלה בכך שהגברת לימור לא עשתה כלום עם דו"ח השופטת ברון ומוצא בכך סיבה שהדו"ח לא בסדר.
אני מוצא בכך סיבה שליבנת לא בסדר. לצערי היא הוכיחה שהדו"ח הזה מעניין אותה כשלג דאשתקד. אמנם היא יצאה בהודעה לעיתונות עם פרסום הדו"ח, שהיא מקבלת אותו ואת כל! מסקנותיו , אך בפועל היא לא עשתה כלום!
כנ"ל לגבי הכתבה האחרונה של פלג - היא הגיבה והתייצבה לימיננו, אבל היא לא שכחה לציין שהיא "מנועה" מלפעול בגלל שהוגש בג"ץ.
כל מי שמכיר את הסביבה הזו של מינהל הספורט ומשרד הספורט, מבין שזה רק תירוץ: הבג"ץ הוגש שנה!! לאחר דו"ח ברון - למה לא עשו כלום עד הבג"ץ?? .
יתרה מזאת, כל סטודנט מתחיל למינהל ומימשל או שנה א' בפקולטה למשפטים, יודע שהדין קובע שהחלטות שיפוטיות יש לקיים גם אם מוגש עליהן ערעור, וזאת כל עוד בית המשפט של הערעור לא קבע שיש לעכב את ביצוע ההחלטה.
לא היה זה מקרי שהארץ געשה ורעשה כאשר קצב קיבל עיכוב ביצוע של עונשו: הסיבה למהומה סביב עניין זה הינה שרק בנסיבות חריגות מאד בתי משפט נוהגים לעכב ביצוע החלטות שיפוטיות של ערכאה נמוכה יותר.
(ואכן לא היו נסיבות מיוחדות כאלו במקרה קצב ועובדה שהוא בסוף נכנס לקלבוש). לכן העיכוב בביצוע מסקנות ועדת ברון לא נובע מהתירוצים העלובים האלו.
קיצר - העובדה שמינהל הספורט מעכב את ביצוע מסקנות ועדת ברון מלמדת לא על המסקנות אלא על מינהל הספורט ועל השרה העומדת בראשו.
אני אומר דברים אלו בצער רב ומקווה עדיין שהגברת ליבנת תתעשת ותפעל. אני כבר שומע את הזמירות של התירוץ הבא שלה - אחרי שהבג"ץ יסתיים (ותאמינו לי הוא יסתיים במפלה נוספת של צבי).
כבר שמענו רמזים לכך שמינהל הספורט חושש מאלכס גלעדי כי הבחור עם החליפה והסיגרים איים שהועד האולימפי הבינ"ל יגרש את ישראל אם תהיה כאן "התערבות פוליטית" באיגודי הספורט.
אני לא הולך רחוק כמו אורבניאק - אף שהוא צודק עקרונית שעדיף לנקות את האורוות במחיר של הרחקה מהאולימפיאדה, אני סמוך ובטוח שלמדינת ישראל כגוף שמזרים את התקציב לועד האולימפי הישראלי ולספורטאים, יש זכות בלתי מעורערת לומר לאיגודים איך לא!! להשתמש בכסף.
בניגוד לדעתו של גלעדי שמניעיו אינם ברורים לי, איש בועד האולימפי לא יטען שלממשלה כאן אסור להתנות את התקציבים שהיא מזרימה בתנאי סף מתקבלים על הדעת (ומה כבר ביקשנו?? לא מבקשים להצניח איש לראשות האיגוד - בסה"כ דורשים שלא להתעמר בשחיינים רק משום שיש יריבות בין מאמניהם והאגודות שלהם לבין האגודה שצבי רוצה ביקרה, ומאחר וצבי הוכיח שהוא "לא יכול להתאפק" וממשיך להתעמר בשחיינים על פי מוצאם האגדותי, אין מנוס מלסלק אותו ולאפשר לאיגוד לבחור מישהו אחר. זה הכל).
הסיסמא הזאת של "התערבות פוליטית" לא מחזיקה מים - דרישה והתניית תקציב לאיגוד בכך שיפעל על פי דו"ח של שופטת זו לא התערבות פוליטית. נהפוך הוא - הויתור על דרישה כזו הוא זה שנובע מפוליטיקה בספורט!
בקיצור - גם התירוץ הזה של מינהל הספורט הניתלה באיומים של גלעדי הוא תירוץ עלוב שמכסה על הדבר האמיתי: מינהל הספורט לא רוצה לריב עם אנשים שנתפסים בעיניהם כחזקים,
והשרה - היא רוצה בעיקר לקפוץ על איזה דוכן מנצחים של איזה גלשן רוח איזוטרי (ויסלחו לי כל הגולשים...שאינני מזלזל במאמציהם אך אינני חושב שהם באמת במרכז הבמה הספורטיבית העולמית).
זה כל הסיפור אורבניאק - חבורה של אנשים שלא מוכנים לעבוד קשה אבל בהחלט רוצים שיהיו תוצאות - הם יכשלו כי אין ארוחות חינם.
אורבניאק אל דאגה - לפחות בחלקת האלוהים הקטנה שלנו -מניעת התנהלות פוגענית בשחייה - אנחנו ננצח.
הצבי יקבל בעיטה מבג"ץ שיעיף אותו מירושלים כל כך רחוק שתהיה לו בעיה לחפש משטח נחיתה. ואנו נדאג לשכנע את השרה שאין ברירה וצריך לעשות מעשה.
זה יקח זמן כמו כל דבר במדינתנו ויכול להיות שנצטרך לחכות לשר/ה הבאה, אבל תאמין לי, לקבוצה שאני עומד בראשה יש חזון ויש מטרה ברורה, אין לנו שום דבר להפסיד מהמאבק הזה וכוחנו בכך שאנו אומרים אמת תמיד.
אנחנו לא מחפשים ג'ובים וכולנו כבר עשינו מספיק למען השחייה ולא מחפשים שום "קידום". כל מה שאנו רוצים זה ניהול אחראי של מערכת שהיא מעל לכל מערכת חינוכית עם אג'נדה של הצטיינות והגינות.
יש לנו נשימה ארוכה, עשינו מספיק אימונים במים והריאות שלנו מספיק גדולות בשביל המשימה הזו. בינתיים אנחנו מתקדמים יפה והכיוון להמשך כבר ברור לגמרי.
אנו ננצח - read my lips