אף מילה על נצ'י?

kendog keds

New member
אף מילה על נצ'י?

מי היה מאמין שיש עדיין כל כך הרבה אנשים שאוהבים היפ הופ ישראלי אמיתי ואיכותי, מזפיק כדי לפוצץ את הסאבליים מקיר לקיר, עד הקיר שבצדי הבמה... ערב מלא אנרגיות, סגל מרשים ביותר של אגדות (נימי נים פשוט מקצועי ברמות אחרות) , אמנים מוכשרים חדשים וכאלה שעדיין תוך כדי תהליך הפריצה שלהם לתודעה הרחבה, ובעיקר אם סי אחד מוכשר שלא הצליח להסתיר את ההתרגשות ובכל זאת נתן בראש בענק. עזבו שרק האיחוד של לירון וקוואמי זה אייטם שווה בפני עצמו, אבל שאפו גדול לנץ' על הקשה/ליל חישגוזים שהוא בטוח לא ישכח בחיים

Killo Vat

New member
כמה דברים

היה בלאגן וחוסר ארגון משווע בכניסה. תורים ארוכים, ולא רק בגלל שהיו הרבה אנשים, אלא בגלל חוסר היערכות ואפילו מעט רשלנות. כמוכן, האירוע עצמו היה קצת לא מסודר ומעט מפוזר. בטח אם משווים להשקה של כהן@מושון. עם זאת, נצ' הוא הראפר היחיד שיכול היה להביא את מקדדי ג'י, נימי, צו'ולו, קוואמי ולירון לערב אחד וכנראה חד פעמי. האנרגיות והטירוף שהיו שם בזמן שבוצעו בום-שאקה-לאק, גודזילה וכמובן כולם אחריי וסשנים בחדר עם פרודוקס (קוואמי היה המום!) - לא ראיתי דברים כאלה. פשוט מדהים. וכשנצ', עמד על הבמה עם קולו הצרוד והתנצל מעומק הלב על הבלאגן בכניסה, למרות כנראה כולם שכחו - אתה מבין עד כמה הוא ראוי לכל פיסת אהבה שהוא מקבל. ואני חייב להפסיק כי אני אמור לכתוב פוסט על ההופעה ואני מבזבז את כל התחמושת.

Killo Vat

New member
אה, וכמובן

"נימי זה אריק איינשטיין, נצ'י נצ' שלום חנוך" - פאנץ' העשור.

SahbakBoy

New member
גדול, גדול, גדול

התלונות היחידיות שיש לי זה הבלאגן בכניסה, ובזה שזה היה בסאבליים, ובעיות סאונד זה ה-מומחיות שלהם.

כבוד גדול גדול לנצ'..

היה אירוע יחיד במינו לזמננו, ממש נדיר. וההרגשה לראות את רביד מצליח (כי האירוע הזה הוא הצלחה בלתי מעורערת וניצחון להיפ הופ הטוב) זה פשוט כיף! הבעיות סאונד קצת ניחסו, התור בכניסה היה שואתי, אבל אחרי הכל, באנו להנות. ביג אפ. השואו, האורחים, הקהל.

RunNGun

New member
כמה משפטים

1. הבנתי אתמול את הכוח של ראפר כמו פלד, של חיות במה כמו אקסום, של אלפרבר ומקדדי, של טונהמן ושל N.O.D (שאני מודה שכמו אידיוט פיספסתי אותם - כמו, אגב, יותר מדי אקטים חדשים בהיפהופ שפשוט לא הייתי מודע להם) 2. הבנתי אתמול את הכוח של נצ'י, הן כ-MC והן כמי שיודע לארגן אירוע. לא זוכר כמות כזו של אנשים הרבה מאוד זמן באירוע היפ-הופ, גם לא אווירה כמו שהיתה 3. הבנתי אתמול למה נימי נים הראפר הכי טוב בארץ 4. התרגשתי מהאיחוד המחודש עם כל כך הרבה אנשים טובים (תקצר היריעה) שנעלמו. צחקתי בפני כמה אנשים (שהואילו בטובם לקבל באהבה את החפירות שלי) שזו פגישת מחזור של סצינת ההיפ-הופ, וזה ממש היה ככה. פרצופים מרגשים, אנשים טובים עושים ערב טוב וכך היה. 5. הבנתי אתמול את הכוח של יוטיוב, כשראיתי את כל המועדון צועק את המילים של "6 רגל 7 רגל" (שיר בלי רדיו, בלי קליפ בטלוויזיה - למרות שהיה לו קליפ די מוצלח. 100% יוטיוב וכולם יודעים את המילים. מדהים) 6. המלצה קטנה לאנשים שעושים ערבי חישגוזים מהסוג הזה: לא בסאבליים. 7. המלצה קטנה לסאבליים: עזבו אתכם מהופעות גדולות כמו שהיו אתמול. מסיבות קטנות - בכיף, אירועים מאסיביים כאלה זה כנראה קצת גדול עליכם. 8. בסוף ההופעה הגב שלי כאב והברכיים שלו נגמרו, אבל כל כך - כל כך כל כך כל כך - נהניתי. 9. יש היפ-הופ ישראלי, והוא חי ובועט ונושך. אקסום, פלד, נצ'י, לוקץ', N.O.D, טונה, איזי (ועוד רבים). יש חבר'ה שיודעים לעשות מוזיקה, שרעבים להצלחה. כיף גדול. 10. בסוף הכל חזר להיות כמו בהתחלה. יה, בייבי.

RunNGun

New member
אה

ואם אני נימי ונצ'י אני מעלה את השיר בגירסת אולפן עכשיו באיזושהי דרך. זה יכול להיות חתיכת דבר.

Or Amit

New member
אז ככה

קודם כל - כל הכבוד למארגנים. גם על הליין אפ המושקע בטירוף, גם על כמות הקהל המרשימה ובעיקר הפניה לגילאים שבד"כ מתעלמים מהם באירועים כאלה - הקהל מתחת לגיל 18
כל הכבוד גם לנצ'י, שהתרגש, לדעתי גם היה עוד חולה מהשבוע האחרון, אבל בכל זאת סחב על הגב הופעה ארוכה (מאד)
עכשיו לקצת ביקורת - אני לא יודע אם זה אשמת המארגנים או הסאבליים, אבל לכתוב על ההזמנות 'פתיחת דלתות ב-23:00' ולפתוח את הדלתות בפועל קצת אחרי 00:00 - כשבחוץ יש כבר המון המון קהל - לא לעניין
עוד דבר מוזר בכניסה: בשלב מסוים התחילו לשאול מי לא נמצא ברשימות. אין לי מושג אם זה שיקול כלכלי ציני של המועדון (שלמו עוד 10 שקלים, תיכנסו יותר מהר אחרי שהתייבשתם זמן בחוץ) או אם מדובר בבעיה עם רשימת המוזמנים, אבל שוב - לא לעניין
כנראה שזו נגזרת של שעת הכניסה המאוחרת, אבל עדיין - להתחיל את הופעת החימום ב1:30 - אתם יודעים מה, גם אם הדלתות נפתחו ב00:00 - מאוחר מדי. הרבה יותר מדי מאוחר.
התקלוט של רודבוי סאונד היה חביב, קצת 'עדין' מדי לטעמי. את התקלוט של שוחט - ברובו - לא אהבתי, אבל זה כנראה עניין של טעם כי רוב הקהל כן זרם על זה, בכל מקרה וייב אולד-סקולי (כמו שהיה בסוף הסט שלו) היה מתאים יותר לטעמי.
b.n.y היה מצוין בהופעת החימום
ואז למיין איוונט עצמו - כאמור, נצ'י סחב על הגב את הערב לא רע בכלל, למרות שנראה היה שהוא לא מרגיש טוב, ובעיקר עייף. כתבו בפייסבוק שאם הוא לא מצליח לשיר את כל המילים אז כדאי שיהיה איתו עוד מישהו על הבמה, אבל לדעתי כדאי לו לשקול הייפ-מאן\סיידקיק דווקא מבחינת הכנסת האנרגיות
הרבה דיברו כאן על האירוחים הטובים שהיו - פלד (קצר מדי), NOD (נהדרים, הפוגה מצוינת), נימי (מלך, כרגיל, הייתי שמח אם היה ביצוע של נצ'י לאיזה וורס ברמיקס ל'מגיע מלמטה') וצו'לו. זיקיי היה סבבה, אבל לא הייתי מרגיש בחסרונו אם הוא לא היה מגיע, איזי וטונה היו מיותרים ואקסום בעיקר עצבנו ופגעו בשטף של ההופעה (פול-אפ פעם אחת? אחלה. פול-אפ ארבע פעמים? מעצבן), השיר שהם ביצעו לא התאים לוייב לדעתי והיה עדיף אם היו עושים רמיקס לאחד משירי הדאנסהול מהאלבום של נצ'י או אפילו ל'לבה חמה' מהאלבום הראשון שלהם. בנוגע לאלפרבר - ראפר מצוין, השיר עם נצ'י מעולה, לא הרגשתי את האיחוד עם הטרופרז, גד בעיקר מעייף אותי ובאותו נושא - בדיחות הפלוצים של קוואמי ולירון שיעשעו אותי כשהייתי בן 17, פחות כשאני בן 28, אבל כנראה שזה רק הגיל.
למרות כל הבעיות - והיו בעיות כמו שאתם רואים - הייתה הרגשה מיוחדת על הערב הזה, הרגשה שבאמת התאים לה השם 'תחיית המתים', ההיפ-הופ הישראלי באמת התעורר ביום שישי ועכשיו צריך להמשיך את הקו הזה הלאה. והערת אגב: לראות את נימי, קוטג' וקוואמי באותו מקום עם כזו הרגשה ועוד אחרי שקוואמי מציג את נימי בתור הראפר הכי טוב שהיה כאן בארץ ולא לקבל איחוד - אפילו חד פעמי - של בויאקה - זה אחושילינג מאכזב

Or Amit

New member
אה, נזכרתי

הופעת אורח אחת שהייתה מעולה - ניר גבר, ממש בסוף, בביצוע אקוסטי עם נצ'י ל'בלב המלחמה'. ועוד מילה רעה לארגון - על הבלאגן הגדול שהיה עם המיקרופונים ומילה טובה למופיעים שידעו להתעלם מזה ולהמשיך הלאה, בלי סצינות מיותרות על הבמה

Or Amit

New member
ודבר אחרון

יותר מדי אנשים פשוט לא יודעים לשתות וזה מבאס ת'תחת לראות את זה. אחד שכמעט (או יותר מכמעט) התעלף במשך שלושת רבעי הופעה, עוד שניים שסתם הלכו מכות ובכללי חבר'ה ששותים יותר ממה שהם מסוגלים. פשוט איכס

SahbakBoy

New member
הבחור שהיה שפוך על הספות שם?

ראיתי את זה, באמת שהיה עצוב. אבל בסדר, ככה זה ת"א.

Or Amit

New member
גם

זה אחרי שכמה אנשים טובים העבירו אותו לספות, לפני זה הוא היה שפוך על המדרגות של הבמה זה נכון שזה לא משהו שראיתי רק בהופעה, אבל זה מאד בלט לי שם. אולי בגלל הצפיפות

אוקי, בנוגע לאירגון

לא הייתי בהופעה בגלל כל הנקודות שהעלת, ורציתי לדעת אם יש עוד אנשים שמרגישים כמוני או שאני פשוט זקן מידי לשיט הזה למה הופעות היפהופ מתחילות תמיד כ"כ מאוחר ? ראסמי זאת הסיבה העקרית שגללה לא הגעתי ובגללה אני לא מגיע הרבה להופעות היפהופ , אם אני ידע שהאומן המרכזי של הערב לא יעלה לפני 12 , אני פשוט לא מגיע מה עושה את זה זה לכ"כ מגניב להתחיל את ההופעות ב12 (במקרה הטוב) , לא הייתי בהופעה כל מה שהעלת זה דברים שמתאימים למלא הופעות, האמת שקשה לי להיזכר בהופעת היפהופ שהתחילה בזמן לי אישית כבר אין כח לחכות ל12 כדי להתחיל את הערב, מה איתכם?

U G I

New member
נושא כואב

כאחד שמגיע די מרחוק להופעות בתל אביב אני זוכר יום שבת לפני כמה חודשים, לא זוכר מה היה בסאבליים אבל חיכינו וחיכינו, היה בא לי לחזור הביתה לישון לפני יום עבודה זה נושא מעצבן מאוד, לא ראוי כלל עדיף להודיע שמתחילים מאוחר, עדיף לכולם, תמיד ובכל זאת, לא להגיע בגלל זה? לא להגיע להופעת השקה כזאת כי אתה יודע שיהיה עיכוב ? (היום,שאני מרגיש קצת יותר טוב,ממשיך לכאוב לי הלב על זה שלא הייתי בשישי בסאבליים)

אני אחדד

לא הגעתי - בעיקר בגלל שאני יודע שיתחילו מאוחר (אבל לא רק),רשמו פתיחה ב-11 אני הנחתי שיעלו ב12 וחצי והחלטתי לוותר. כאשר ראיתי שרשמו שעלו רק באחת וחצי שמחתי שלא באתי. להתחיל מאוחר הפכה לנורמה מגעילה לדעתי , אני אוהב מוזיקה אבל למה אני צריך למשוך את היום שלי עד שלוש בלילה להופעה?! מסיבה אני מבין , אבל הופעה? אין שום הצדק לזה. אחרי זה שואלים למה אין קהל מובגר, בעיקר בגלל זה יש לאנשים עבודה \ לימודים \ משפחה , ולא רוצים לקום בבוקר מתים רק בגלל הופעה. חבל, אני החלטתי שאני לא מגיע לאירועים כאלה , אני לא בעונש. חבל גם לי ולגם למארגנים אין כאן שום נסיון להעביר ביקורת באופן ספציפי על ההופעה של נ'צי, מדובר באופן כללי על הופעות ב"סצנה".

U G I

New member
ממש לא הסיבה לדעתי

זאת אומרת מכל ה"בעיות" של ההיפ הופ בארץ זה נראית לי הבעיה הכי קטנה זה לא מה שמונע מקהל מבוגר להתחבר לזה. יש אלף סיבות אחרות. מה גם שבאופן טבעי אני חושב, רוב האומנים הופכים את ההופעות שלהם לסוג של מסיבה. לא סוג של, תכל'ס מסיבה. הם גם רושמים שיהיו דיג'יים. אני מתבאס כמוך מעיכובים של הופעות, אבל הלכת קצת רחוק מדי לדעתי .

volatile

New member
אתה ממש לא היחיד

תוסיף לזה תינוקת ועבודה וזה בדיוק הסיבה למה אני לא יגיע לאירוע בשעה כל כך מאוחרת.

למעלה