אף פעם לא חשבתי שזה באמת יקרה

Efrat K

New member
אף פעם לא חשבתי שזה באמת יקרה

מתחילת השנה כבר היו שמועות אבל אף אחד לא חשב שזה יתבצע: http://www.kipa.co.il/mafdal/show.asp?n=16892 http://www.hazofe.co.il/%5Cweb%5Cnewsnew%5Ckatava6.asp?Modul=24&id=53740&Word=&gilayon=2979&mador= http://www.hazofe.co.il/web/katava6.asp?Modul=24&id=53740&Word=&gilayon=2979&mador= מה זה בדיוק אומר לכם?לא הרבה,לכאורה זה נראה דבר טוב ששני בתי ספר דתיים מתאחדים ולא תהיה שום תחרות בינהן,למרות שבתחרות ניצח בצפר אחד וזה כמובן לא הבצפר שלי. אני לומדת באמי"ת שמקבל תקציב ממשרד החינוך-מכיוון שהבצפר הוא עירוני אז לומדות בו גם בנות חילוניות,צביה זוהי רשת פרטית וכנראה מצליחה יותר-בגלל שעושים אצלם מבחני כניסה והרמה דתית שם כביכול יותר גבוהה משלנו. צביה מקבלת את כל הבנות הטובות מבחינה דתית ואל עירוני ו' מגיעות כל השאר,ולאו דווקא בנות לא דתיות אלא בנות יותר קשות מבחינת התנהגות. כל הורה נורמלי כמו למשל ההורים שלי,יעדיפו לשלוח את הבת שלהם אל צביה(אחותי לומדת שם ואני לא ולכן יש אצלנו עכשיו בבית מלחמת עולם),כי המנהל הוא רב והבנות שם יותר טובות ועוד ועוד. כאמור הזמן עובר,צביה לאט לאט נכנסת לגירעון כספי כי משרד החינוך לא מכיר בבצפר והרשת הזאת היא גם רשת פרטית ובאמי"ת לעומת זאת יש תקציב אבל אין בנות ושני בתי הספר הולכים לקרוס,אז מה הולכים לעשות?לאחד. כמובן בהתחלה נשמע רעיון נפלא,אלא שהמנהל של הבית ספר יהיה המנהל של צביה,ויפטרו מורות חילוניות מהבצפר שלנו(כי הוא בצפר עירוני) ולא מהבצפר שלהם ולמה?כי ככה המנהל רוצה,הוא יקבע לנו את המערכת שעות וישנה לנו הכל בכיתה י"ב. והכל הם ישנו,הכל,קיבלנו טופס שאומר שהתלמידות באמי"ת עירוני ו' חייבות להסכים לכל השינויים שיתרחשו והבצפר לא ממש יתאחד בהתחלה זה יהיה שני בתי הספר ואז צביה כמובן ילכלכו על התלמידות בבצפר שלי כי הן יותר טובות מאיתנו,רק אחרי כמה זמן זה יתאחד אבל לא בשנה שאני אהיה שם. שמעתי שמועה הזויה שמורות חילוניות ומורות אצלנו שאין להן כיסוי ראש יפוטרו וזה לא משנה עד כמה הן מורות טובות שמשקיעות בתלמידות שלהן,זה כל כך מעצבן אותי,אני אומנם לא יודעת את מי יפטרו אבל מתוך 8 מורות בטח יש אחת שאני אוהבת וסתם לפטר בלי שום סיבה ולשנות לי הכל בשנה האחרונה,זה נראה לכם הגיוני לפטר מורה בגלל שרואים לה קצת את השיער?כל המערכת וכל הדברים שהתרגלתי אליהם במשך כל השנים האלה,אני מרגישה שכל מה שהכרתי נעלם כי זה דבר מאוד מרכזי אצלי ונכון שזה שינוי שאני אצטרך להתרגל אליו אבל בחייאת זאת השנה האחרונה ואני אמורה להנות ממנה ולא לסבול. הייתה היום הפגנה אצלנו בבצפר נגד המנהל של צביה וגם רוצים לעשות עצומה עם חתימות והמון הורים עצבנים מהנושא,אמרו שמחר כבר יפרסמו משהו באינטרנט על זה וכבר הייתה כתבה על זה בעיתון המקומי של חיפה,בכל מקרה אני לא הולכת לשתוק בנושא הזה ממש לא,נמאס לי להקשיב לכל מה שאומרים לי ולעשות מה שאומרים לי.

ToryMaster

New member
קודם כל

העולם משתנה, הדברים משתנים, לשבת ולהאמים ולקוות שלא - זה רק יכאיב יותר כשהשינוי יבוא. כל הכבוד על הנכונות לעשות משהו, אבל תזכרי שיש דברים יותר חשובים מזה, וזה לא שווה שתאבדי את עצמך בתהליך.

Efrat K

New member
דווקא

חשבתי שזה יקרה,אבל לא חשבתי שבצורה הזאת שהבצפר שלנו יפגע מזה יותר.

ToryMaster

New member
אני לא בטוחה שזה כל כך נוראי

זה שינוי, בהחלט, אין ספק. אבל אולי בטווח הארוך זה יסתבר כדבר נכון דווקא? אני לא מעורה בחברה הדתית, אני לא יודעת כמה אופציות אחרות יש לכם ולפיכך - כמה זה פוגע. את בחרת שלא ללמוד שם?

Efrat K

New member
כן אני בחרתי את זה

אני אפילו לא יודעת למה,אני לא זוכרת בכלל שהיו וויכוחים על זה למרות שההורים שלי אמרו לי עכשיו שאז הם לא יכלו לממן לי את זה כי בצביה צריך לשלם בערך 1,000 ש"ח בחודש מכיוון שהעירייה ומשרד החינוך לא מכיר בהם וגם לא רוצה להכיר בהם לעומת הבצפר שלי שצריך לשלם משהו כמו 2,000 ש"ח לשנה בגלל שרשת אמי"ת מוכרת ומקבלת תקציב ממשרד החינוך. היום כשאני מסתכלת על זה אני אפילו לא מבינה ממש למה בחרתי ללכת לעירוני ו',כל החברות שלי בכיתה הלכו לצביה ואת החברות האמיתיות שלי פגשתי רק בכיתה ז'. וזה בהחלט נורא,ולהגיד לך למה? בגלל שזה יהיה שני בתי ספר נפרדים,הם הולכים להפוך את הבצפר שלנו לבצפר הפחות טוב! כל הבנות שנחשבות ירודות מבחינה דתית וכל הבנות שהן לא אשכנזיות עם כסף ילכו אלינו,ואחר כך כמובן הבנות מהבצפר השני ימשיכו להתנשא מעלינו בצורה מגעילה ונוראית,בתחילת השנה עוד אחותי סיפרה לי שהם אמרו פרקי תהילים שהבתי ספר לא יתאחדו שחס וחלילה הבנות הסנוביות האלה לא יצטרו ללמוד עם אתיופיות וספרדיות כי הן לא ברמה שלהן ואסור שהן יתקרבו אליהן. כן איזה יופי,העיקר שמלמדים אותם שם על אחדות ואהבת ישראל,ממש אהבת ישראל שפשוט בא לי להקיא ממנה
אני בעצמי בשיעורים מסויימים לא לומדת עם הבנות הכי נחמדות בעולם,עד שנה שעברה בקושי הכרתי תלמידות בבצפר שלי והשנה כהתחלתי ללמוד עם תלמידות נוספות שאני לא מכירה ושהייתה לי סטיגמה בראש על איך הן מתנהגות,פתאום זה נעלם וראיתי מי הן,למרות שקשה להן ולמרות מאיפה שהן מגיעות הן משתדלות להצליח ובמיוחד האתיופיות אצלי בשכבה. זה כל כך דוחה אותי,גם כן דתיים,אם הערבים לא יסכסכו בינינו אז אנחנו נסכסך בינינו לבין עצמנו. זה ממש רעיון דפוק לעשות שני בתי ספר שונים תחת אותה קורת גג,חשבתי שאם יאחדו ממש ויהיה גם לבצפר שלי מנהל וגם לבצפר השני ויהיו אנשים משני הצדדים שישתפו פעולה אבל אפילו את ההורים הם לא שאלו וכל כך המון הורים זועמים על זה,איך זה הגיוני שנצא לטיולים נפרדים ונלמד בצורה שונה וברמה שונה באותו מקום?הרי זה רק יגרום להתנשאות. איך זה שהם רוצים לעשות הסעות שונות ואוטובוסים שונים לתלמידות? אולי פשוט נעשה בבצפר קפיטריות נפרדות שהאחת היא בשביל הסנוביות והאחת היא בשביל הנחותות,אולי גם נעביר את כל התלמידות הנחותות לכיתות הכי למטה שהן יעלו הכי הרבה קומות ואת צביה יעבירו למעלה כדי שהן לא יצטרכו לעלות כל כך הרבה מדרגות,ממש רחמים וגועל נפש כל ההפרדות האלה באותו בניין ובאותו מקום. אני לא יודעת איך לאחרים זה נשמע אבל לי זה נשמע על הפרצוף.

ToryMaster

New member
זה נשמע על הפרצוף גם לי

באופן אוטומטי המוח שלי מנסה למצוא את הדברים החיוביים, לדוגמה, שאולי דווקא השילוב הזה יעזור לסנוביות של שם לרדת לאדמה ולהבין שכולם בני אדם?

lollapalooza

New member
אולי זה דווקא מה שטוב.

בתי ספר נפרדים? סבבה. אתם תהיו בסדר עם עצמכם ושבבית הספר השני יחשבו מה שהם רוצים. אני תמיד טוענת שאם את יודעת שאת בסדר, את לא צריכה לשכנע בזה את כל העולם. שמעי, אני למדתי בצביה, לצערי, וגם אצלנו הכל היה צבוע ומגעיל. את לא צריכה לאמץ את דרך החשיבה הזו, פשוט תני להם לעשות מה שהם רוצים ותעשי מה שטוב לך. אם מישהו מתנשא עלייך וחושב שהוא יותר טוב ממך, על סמך דברים חיצוניים כמו כסף או רמה דתית (
איזו סתירה מטורפת עם דת יש במחשבה הזו) זה רק מוכיח כמה הוא בעצם טיפש. ומה יש לך לחפש עם אנשים טיפשים.

למעלה