אף פעם לא ראיתי נגן MP3

polop

New member
אף פעם לא ראיתי נגן MP3

היי אף פעם לא ראיתי נגן MP3, על אף שכתבו בפתיחה של הפרוום שהמונים שמעו עליו. טלכן רציתי לשאול אתכם מס' שלאת: 1. יש לי מחשב ישן (ווינדוס 98 112 RAM), איך אני יכול לדעת, אם יש לי את השקע של הUSB הנדרש בשביל הנגן? 2. כמה בממוצע, דקות נכנסות במגה? 3.האם אני יכול להקליט מהרדיו אינטרנט, לנגן? (בעתם אני לא מעביר שיר שהוא בMP3 אלא אני מקליט ישר) 4. כשאני מקליט בטייפ מנהלים, ואחכ' אני רוצה להעביר את ההקלטה למחשב. האם זה אפשרי? אם כן ,באיזה קובץ הוא שומר לי את זה במחשב?

יאיר B

New member
כמה תשובות

אם לא ראית אף פעם נגן - אני מציע שתלך לראות בחנויות כמו באג או אופיס דיפו. זה ייתן לך קצת מושג על מה זה. 1. לחלונות 98 צריך להתקין דרייברים מיוחדים שמגיעים ב-CD שמסופק עם הנגן. בנוגע לחיבור USB - צריך להיסתכל מאחורה ולראות אם יש חיבור מתאים (כתוב עליו USB או שיש סימן של משהו שמזכיר קילשון). באופן כללי, אם המחשב נקנה ב-8-10 השנים האחרונות - אני מאמין שיש בו חיבור USB (המחשב הישן שלי מ-1998 כבר הכיל שני חיבורי USB). אם אין חיבור מתאים - ניתן לקנות כרטיס USB ולהתקין במחשב (עושים את זה במעבדה, זה לא יקר). 2. בממוצע, נהוג לחשב לפי 1 דקה = 1MB. זה תלוי בעיקר באיכות הקבוץ (הקבצים עוברים קידוד לפורמט MP3 ויש איכויות שונות: ככל שהאיכות גבוהה יותר - הקובץ גדול יותר). 3. בשביל להקליט מהתקן אחר (מחשב במקרה הזה) צריך מראש לקנות נגן על Line In - כניסה. אין הרבה כאלו והם לרוב יקרים. אני רוצה להזכיר שנגנים נועדו לשמוע מוזיקה ולא להקלטה (זה פיצ'ר שנוסף בהם בגלל מלחמות בין החברות, ויש חברות שאין אפשרות להקליט בנגן שלהם בכלל כמו סוני או איפוד). 4. אפשר להעברי קבצים שמוקלטים בטיפ מנהלים למחשב. הנגנים השונים נבדלים בפורמטים שבהם הם מקליטים: יש נגנים שישר מקליטים לפורמט MP3, יש כאלו שמקליטים לפורמט WAV (קול טהור, כמו CD) ויש כאלו שמקליטים בפורמט שנקרא ACT ויש צורך בתוכנה מיוחדת כדי להמיר לפורמט מוכר (MP3 או WAV) - התוכנה מסופקת עם הנגן ב-CD שמגיע באריזה הבסיסית.

polop

New member
יש תוכנה שמקליטה מהמחשב לMP3?

יש אולי תוכנה איכותית (וחינמית) שמקליטה מהמחשב (מהרדיו אינטרנט) וממירה את קובץ הקלטה ל- MP3? תודה

stardust19

New member
אם אה מתכוון להקליט ישר על הנגן אז

לצרעי ועד כמה שאני יודע אין תוכנה כזו, אולם אם אתה רוצה להקליט על המחשב מרדיו אינטרנט ישנם שלל תוכנות שמציעות השמעה והקלטה מרדיו אינטרנטי...אני למשל בתוכנה מאד חביבה שנקראת iRADIO היא מוצעת למשך 30 יום ניסיון ואח"כ צריך להרשם אליה, כמובן שאני השתמשתי בקראק (אופס סלחה נפלט לי) אבל...טוב אני לא אמשיך א הדיבור על זה זו לא הבמה המתאימה...עם אה רוצה פרטים תיצור איתי קשר

polop

New member
כן, אני רוצה להקליט על המחשב

אני רוצה להקליט על המחשב ואז שיהיה לי את הקובץ ב- MP3 אני יוכל להעביר אותו לנגן

stardust19

New member
אם אתה מעוניין בפרטים נוספים על

הוכנה צור איתי קשר לחוד...זה לא המקום בשביל דיון מהסוג הזה...אל לנו להרוס את הפורום המשובח הזה

למעלה