אף תרופה לסוכרת לא נכנסה לסל

אף תרופה לסוכרת לא נכנסה לסל

הי, אני ירון קלנר, כתב הבריאות של ידיעות אחרונות ו-ynet.
כמו שבטח ראיתם היום, ועדת סל הבריאות לא הכניסה אף תרופה לסוכרת לסל. אני רוצה לכתוב על כך לעיתון של מחר, והייתי שמח לדבר עם מישהו שיביע את דעתו על כך. הטלפון שלי הוא 052-5558400.
תודה מראש,
ירון.

TillE

New member
אני תוהה - גם לא אינסולין ומטפורמין

שהן תרופות נפוצות והכרחיות?

TillE

New member
חוסר הבהירות שלי נוגע לכך

שהרי אם הכניסו תרופות חדשות, אז מן הסתם הוציאו תרופות שהיו קודם בסל (כי מסגרת תקציב, אם זכור לי נכון, נשארה כמעט זהה). אז מהפרסומים לא היה ברור לי אם "רק" לא הכניסו תרופות חדשות לסוכרת (חדשות בסל, לא חדשות בעולם), או שמא אולי הוציאו תרופות שכבר היו שם.

אבו זקן

New member
לא יודע על ה"בדיוק"

אבל אני יודע שג'נוביה לא אושרה, וכן מד סוכר רציף.

קמליה1

New member
ה-FDA בודק עכשיו אם ג'נוביה לא תורמת לסרטן

כרגע לא נורא אם יש עיכוב בהכנסת ג'נוביה לארץ, בודקים אם התרופה אינה תורמת לסרטן הלבלב.

קמליה1

New member
מד הסוכר הרציף - דברי האגודה האמריקנית לסוכרת

ציטטה מתוך האתר: Currently approved CGM (continuous glucose monitoring) devices are not as accurate and reliable as standard blood glucose meters. המקור הוא National Diabetes Information
Clearinghouse (NDIC)
A service of the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK), National Institutes of Health (NIH)

אבו זקן

New member
שני דברים

1. הסל הולך ותופח, כלומר התקציב כן גדל.
2. יש תרופות שמחירן יורד עקב תפוגת הפטנט - הן הופכות להיות ג'נריות. לדוגמא, עד לפני כמה שנים ליפיטור היתה תרופה יקרה והכללית לא אישרה שימוש בה אלא למי שהיתה לו מחלת לב מוכחת (שילמתי עליה כ 300 ש"ח לחודש). היום היא זמינה במחיר נמוך, ולפיכך גם בקופ"ח כבר לא מסרבים לנפק אותה למבוטחים.

תומרונתם

New member
מנהל
בוא נוריד קצת מהדמגוגיה...

איזה תרופות לא נכנסו? ניסיתי לחפש בעיתון שלך ולא מצאתי. רק כתוב "תורופות יקרות לסוכרת". יש רשימה של התרופות הללו?

לבוא לכאן ולכתוב "אף תרופה לסוכרת לא נכנסה לסל" זה קצת מעליב את קהל הקוראים פה.

קמליה1

New member
תומרונתם, זה רק מראה לך את האיכות של הכתבים

איכות ששווה אתה יודע למה. וודאי שזה לא צריך להעליב ואינו מוריד מערכו של איש כאן בפורום, רק מראה מי הם הכותבים בעיתון. שלא נדע.

למעלה