אפוד קרמי היה יכול להציל

ניר נגר

New member
אפוד קרמי היה יכול להציל

את סמ"ר גבריאל עוזיאל שנהרג לפני כחודש בג´נין. דו"ח מבקר המדינה שהתפרסם בשבוע שעבר מגלה כי לצה"ל חסרים יותר מ-50% מהאפודים הקרמיים הדרושים . הורי חיילים מנסים לדאוג בעצמם לתרומות לעניין. אך המבקר גם קובע כי תרומות שמופנות ישירות לחיילים אינם חוקיות. ג´קי חיון מנהל חמ"ל לכל דבר בניסיון לגייס תרומות לרכישת 100 אפודים קרמיים לפלוגת הצנחנים שבה משרת אחד הבנים. עד מתי המדינה תתעלם ותיתן לאזרחיה לדאוג למיגון החיילים???

ido1973

New member
לפני שלושה חודשים הייתי בתעסוקה

מבצעים בשטחים, כמובן שלא היו מספיק אפודים קרמיים והיינו צריכים ללכת ולבצע מעצרים ללא האפודים צה"ל חייב להתעורר טוב שיש אנשים איכפתיים כמו זה בכתבה

ניר נגר

New member
צה''ל: ההצטיידות באפודים קרמיים

תושלם ב-2004. ב 18.11 בתקיים דיון בועדת הכנסת לתקציב הביטחון. הוועדה דנה היום בנושא אמצעי המיגון לחיילי צה''ל בשטחים. מוזר וחורה לי שנציגי צה"ל וןענים שאין מצב שבו חייל שיוצא לפעילות מבצעית לא זוכה לקבל אפוד קרמי. אני מבקש מאנישם שיוצאים למילואים לדווח האם היה מחסור באפודים קרמיים בזמן פעילות מבצעית.

לא יאומן

כל פעם מספרים שיש מספיק אפודים אבל בשטח הדברים נראים אחרת. עד מתי?

מעניין מה ייקרה

אם כל חיילי המילואים היו אומרים שהם לא באים למילואים עד סוף שנת 2004? הרי זה לא ייתכן!. יש לקרוא לראשי מערכת הביטחון לזרז את הטיפול בנושא שהרי מדובר בחיינו!!!

ניר נגר

New member
צודק! אנחנו לא יכולים לחכות עד

שצה"ל והמדינה יואילו בטובם להקצות את האפודים האמורים להגו עלינו!!! בימים הקרובים אנחנו מתכוונים לפעול בנושא

תפסיקו לתת אמון באפודים האלה...

...גם אלו שנהרגו אתמול לבשו אותם... אז מה הלקח?... אנחנו נהפכים לצבא "סטטי" במקום "דינמי"... אוי אוי אוי...לו אורט ווינגייט היה עד לכך...

ניר נגר

New member
המממ לא מסכים איתך...גם כך

כשאתה יוצא לפעילות מבצעים אתה סוחב עלייך הרבה ציוד, מבחינתי האפוד הקרמי שווה את הסחיבה! שמעתי על לא מעט מקרים שאפוד קרמי הציל חיים! רק שלשום קראתי על חייל שחטף 3 כדורים בחזה וניצל...נו לא שווה??? אורט וינגייט כבודו במקומו מונח, אני עדיין חושב שאנחנו לא ניידים אלה גם נייחים, ראה את שורת המעצרים בכל ערב, את היציאה למארבים וכו'

חזרתי משירות מילואים ליד ראמאללה...

...ויש עמדות במצב אסטרטגי כל כך נחות, שיהיה צורך להסתער במעלה ההר... אז אייך בדיוק אפוד קרמי יעזור לי?...רק יגביל אותי... להזכירכם, הפגיעות של חיילי צה"ל בנק"ל בזמן הסתערות הן באחוז מאוד מאוד נמוך...קל וחומר למחבלים... רק נשק עם עזרי צליפה מדוייקים...

ניר נגר

New member
צודק שאחוזי הפגיעה נמוכים

הזמן הסתערות, ולכן לא מסתערים כמו אהבלים, ריצה ותו לו. יש את מצבי הרד חפה, יש את השכיבה בחיפוי לחבר'ה המסתערים..אילו הפגיעות האמיתיות... הסתערות זה לא סתם ריצה עיוורת לכיוון המחבלים

ניר נגר

New member
יש לי שאלה מאוד פשוטה אלייך....

(דרך אגב הטיעונים שלך בגדול צודקים, עדיף להיות ניידים יותר) אבל האפוק הקרמי מגן על מרכז הגוף שם הסיכויים הכי גבוהים שתקבל כדור... אם היית מקבל כדור בחזה היית רוצה שיהיה עלייך אפוד קרמי או לא? התשובה ידועה לי אתה לא חייב לענות..:))) נ.ב - דרך אגב זו האחריות שלך האם ללבוש אפוד או לא אבל הבחירה צריכה להיות בידי החייל בשטח, אפוד קרמי צריך להיות בהשיג ידו. כמו כן החייל סמ"ר שאול להב ז"ל שנהרג במחסום לא לבש אפוד קרמי שהיה יכול להציל את חייו (עדיין מבררים למה)

למעלה