אפוטרופסות ויעוץ משפטי

אשכול 2

New member
אפוטרופסות ויעוץ משפטי

אני עוקב אחר הפורום מזה מספר חודשים ועתה מבקש להתייעץ. אנו בתהליכי קבלת אפוטרופסות על אבי החולה בדמנציה. עורך הדין שמטפל בנושא המליץ שאמי תעביר את רוב הכסף מהחשבון המשותף שלהם (הם אנשים אמידים) לחשבון נפרד על שמה לפני קבלת צו האפוטרופסות על מנת להקל בנושאי הדיווח לאפוטרופוס הכללי. רגשית העיניין קשה לנו אך לאחר שהתייעצנו עם משפטן נוסף, אנו מקבלים את חוות דעתו של העו"ד. בחשבון המשותף שלהם אנו הילדים שלהם שותפים בעלי זכות חתימה מזה שנים רבות ועד כה לא פעלנו כלל בחשבון שנוהל בעיקר על ידי אבא . לצערי כל המידע שהצלחתי למצוא באינטרנט הינו בלשון משפטית יבשה שאיננה נוגעת בסוגיות של יום-יום. אשמח לשמוע באם מישהו ממשתתפי הפורום יודע יותר פרטים בסוגייה זו, מה מומלץ? כמה כסף להשאיר? כיצד לנהל את ההוצאות של אבא שחלקן הגדול משותף עם הוצאותיה של אמא? תודה ושבת שלום
 

ronnyw

New member
שלום לאשכול.

כל נושא טיפול בכספי החולים הוא בעייתי. מבחינה משפטית הכל ברור ונהיר, והעצות של עורכי הדין הן נכונות (ומוצדקות מאוד, בהתייחס למקרים שמגיעים לפתחם חדשות לבקרים...), והן תמיד לוקחות בחשבון את את האינטרסים של הלקוח שלהם מול כל העולם האכזר והשודד... כיוון שאינני מכירה אותך ואת משפחתך, אענה לך הצורה הכי קרה ומפורשת שאני יכולה: הכל תלוי במערכת היחסים בבית, בין ההורים, בין ההורים לאחים ובין האחים עצמם... לפני ה"עצות" - כמה מילים על הסטטוס שלי, כדי שתבין מה נסיוני, וכמה אני מבינה את ההתלבטויות שלך: הורי ניהלו שנים חשבון משותף, אימא היתה חתומה כשוות זכויות, אבל אבא ניהל את הכל. אימא לא כתבה צ'ק מעודה... כשאבא התחיל להתעוור (לפני כ-10 שנים) , והבין (היה אז במלוא חושיו) שיקשה עליו לנהל חשבון בנק בעצמו - הוסיף ביוזמתו לחשבון אותי ואת אחי. כל ארבעתנו היינו שווי זכויות ברמה של "ו/או", וזו עז נוראה, כי בשביל כל שטות (אישור לעבודה דרך המענה הקולי, אישור לעבודה באינטרנט וכו') היינו צריכים לבוא כולנו - כל הארבעה - לסניף הבנק (אני ואחי לא גרים ליד הורי). כשאמא שלי המשיכה להתדרדר - הפכנו (אחי ואני) לאפוטרופסים שלה (ושוב נסיעה לבנק...), כך שהיום החשבון בניהול שלושתינו (אבא, אני ואחי). בנתיים אבא התדרדר, כיום הוא עיוור לחלוטין, דמנטי ומנותק, ובעצם רק אחי ואני עוסקים בכספים. עוד פרט חשוב, שרלוונטי גם לסוגיות שלך - אני ואחי אפוטרופסים גם של אחותי (שהיא 100% נכה.) עבורה (יותר נכון - עבור מראית העין כלפי האפוטרופוס) אנחנו שומרים חשבון נפרד. החשבון רדום וסגור, כי במידה ויש לה הוצאות כספיות, הן באות ממילא מאותו חשבון של הורי (של כולנו...) התלבטנו - כמוכם בדיוק, אם לעשות לנו "חיים קלים", להעביר את הכסף של הורי לחשבון שקרוב לנו, בבנק בו אנו ממילא עובדים ומוכרים, אבל בדיוק מהסיבה של "לא נעים" מול אבא - לא עשינו זאת. (השיקול שלנו להמרת החשבון היה נוחות. השיקול של הדיווח לאפוטרופוס היה פחות דומיננטי - ראה התייחסות בהמשך.) לשלב ה"עצות" (בהנחה שמערכת היחסים בבית תקינה): - עקרונית והגיונית - אכן כדאי לפתוח חשבון חדש. האם דווקא על שם האם? תלוי מאוד בגילה ובמצבה, ובהתיחסות שלה למעורבות שלכם בכספיה. בכל אופן - צרפו אחד מיכם לחשבון יחד איתה. - האפוטרופוס גוף מסורבל וכבד בצורה שלא תאמן. אנחנו לא ממהרים להענות לבקשות שלו... - בראש של המשפחה שלי, אין "הוצאות של אבא" או "הוצאות משותפות". כל ההוצאות של כל אחד מהם הן משותפות. ההפרדה הזו נדרשת רק לצורך האפוטרופוס. בזמנו , בנושא אחותי, ייעצו לנו לשמור עבורה סכום של 30-50,000 ש"ח. זה הופך את העניין ל"נאות" מול האפוטרופוס. (הערה: אם אני נשמעת ביקורתית מול האפוטרופוס, אז ברצוני להבהיר: הם עושים עבודת קודש, ואכן שומרים על האינטרסים של אלה שלא יכולים לדאוג לעצמם. אבל האיטיות... הבירוקרטיה... הניירת... זה אחד הגופים היותר עבשים במנגנון הממשלתי.) ברברתי הרבה, מקווה שהוספתי לך משהו. אם אתה מעונין - פנה אלי במסר אישי עם שאלות ספציפיות.
 
אשכול 2 שלום

אני חושבת אם אתם הילדים חתומים בחשבון המשותף של ההורים אז בשביל מה צריך אופוטרופוס? אם יש לכם גישה יחד עם אמא לחשבון של אבא אז יש אפשרות שאמא עד כמה שהיא יכולה נפשית ושיכלית לנהל את חשבון של האבא עדיף מאשר למנות אופוטרופוס ולדווח כל הזמן לאפוטרופוס הכללי.
 

אשכול 2

New member
אפוטרופוס

אבא אינו יכול לחתום על כלום. כולל מסמכים הקשורים למעבר דירה והשכרת דירתו. לכן יש צורך. אשכול2
 
אשכול 2

אם כך הייתי באמת שומעת לעו"ד ומעבירה את הכספים של אבא ע"ש אמא ,( אם אמא במצב שיכלי טוב)ואח"כ מבקשת צו לאופוטרופוס,
 
למעלה