אפוטרופסות- כן או לא?

shma11

New member
אפוטרופסות- כן או לא?

אמי חולת אלצהיימר. אבי ,שנפטר לפני חודש, נעזר במטפלת זרה שטיפלה גם באמי. כעת, לאחר פטירתו אני ממונה על העניינים הכספיים. אני חוששת שבשל מחלתה של אמי יהיה מי שינסה לנצל עובדה זו ואולי לנסות ולהחתימה על מסמכים בו היא מורישה לאדם זר כל אשר לה. יש בידינו (בידי ובידי אחותי) צוואה הדדית של אבי ואמי. איך ניתן להתגונן מפני אפשרויות של הונאה. האם יש דרך אחרת מלבד בקשת אפוטרופסות? האם עלי להחתים גם את המטפלת על מסמך כל שהוא . תודה על תשובה מתוך הניסיון.
 

טיקו1

New member
אפוטרופסות

כתבה מקיפה על כדאיות/אי כדאיות של מינוי אפוטרופוס מתפרסמת בעלון החדש של העמותה- עמדא 55- שנשלח לחברים השבוע. לדעתי שווה להתייעץ עם עו"ד מהימן.
 
../images/Emo24.gifSHMA11 שלום

אני חושבת שאף אחד לא יוכל לקבל את הירושה רק הילדים. האם האמא מבינה על מה היא חותמת? אם לא זה בכלל לא מחזיק אם אמא תחתום למשהו והרי היא לא ברת חתימה.יש לך בעירך שרות ש.י.ל שרות לאזרח תבררי שם את כל הנושאים האלה.בהצלחה ובשורות טובות
 

shma11

New member
אפוטרופסות

שלום לעונים. תודה על תשובותיכם. shma11
 

ronnyw

New member
שלום ל- shma

אותו מאמא, אליו מתייחסת קודמתי בתשובתה, עונה בדיוק להתלבטויות מהסוג שלך. אם אתמצת לך אותו בשני משפטים (אשמח לשלוח לך אותו, אם תפנה אלי במסר אישי. ) אזי: אפוטרופסות זה הרבה בלגן והרבה אדמיניסטרציה, ולא תמיד כדאי. המקרים בהם זה כן כדאי (שים לב !!) זה המקרים בהם יש חשש שהחולה יפתח תלות במישהו זר - מטפל, שכן "נחמד" וכו', ויעביר לו כספים או יישנה לטובתו את הצוואה. כך שלפי הבנתי את הכתבה - אתם בדיוק נופלים בקטע של "כדאי". הכותב לא מציע אלטרנטיבה (כמו החתמת החולה על איזהשהוא מסמך). אולי קיימת אפשרות מתחכמת של "התחלת תהליך אפוטרופסות". כלומר - התחילו בטיפול בניירת, כולל כל חוות הדעת המקצועיות שראות שהיא כבר אינה כשירה לטפל בענייניה (למיטב זכרוני צריך גם חו"ד של רופא וגם של עובדת סוציאלית). אחרי שכל זה יהיה ברשותכם, תיתמהמהו קצת... בהנחה שאם חו"ח תיזדקקו להוכיח שאיננה כשירה הניירת תספיק. בכל אופן ממליצה להתייעץ עם עו"ד (למרות שהאינטרס שלהם ברור...)
 
למעלה