אפוטרופסות -ריכוז הודעות בשרשור מטה

רותי57

New member
אופוטרופסות

היום היתי עם אבי במיון באיכלוב בעקבות מחשבות שווא לגבי בגידות של אמי בת ה82 חולת אירוע מוחי ובקושי זזה. חשבתי כי אינו מאוזן מבחינה תרופתית. הוא מקבל 200 מג סרקוולץ זה די הרבה. נתנו לי כדורי שינה מיוחדים ושלחו אותנו הביתה אך שאלו אם ישלי אופוטרופסות על גופו של אבי ,ובכן אין לי .איך עושים זאת לבד. ללא עורך דין? האם זאת פרוצדורה ארוכה? אלצהיימר זאת מכה שלא כתובה בתורה.
 

עדי73

New member
מה התהליך של מינוי אפוטרופוס

לאדם שסובל מבלבול(ייתכן שמדובר בתופעה זמנית עקב החלפת תרופות)?
 

cigal1

New member
אפורופוס רפואי

אם חולה הלצהיימר צריך לעבור ניתוח, האם קיים דבר כזה או דומה לזה, אפוטרופוס לגוף? האם קיים מסמך ? מה הפרוצדורה ?
 

ענתי44

New member
רותי יקירתי

התהליך, אם אין מצב גופני חירום לוקח כשלושה עד חצי שנה, גם עם את משלמת לעו"ד. את צריכה לגשת עם אבא לפסיכיאטר גריאטרי שיתן חוות דעת על אבא.אם הוא חושב שאבא כשיר אז את צריכה להחתים את אבא על צו אפוטרופסות רפואית שבה הוא אומר למי הוא מעניק ייפוי כוח להחליט עבורו בנושאים רפואיים "גוף". סביר להניח שהמומחה יכתוב כי אבא לא כשיר להחליט. את פונה לבית משפט לעינייני משפחה. הם יתנו לך טפסים למלא.אם יש לך אחים אז הם צריכים לחתום שהם מסכימים שאת תהיי אפוטרופוס של אבא לעינני גוף.את ממלאת את הטפסים מצרפת מסמכים נלווים כמו המכתב מהפסיכיאטר גריאטרי, דוח רפואי מרופא המשפחה, חוות דעת של עובד סוציאלי וכו,. אחרי ששילמתם אגרת בית משפט אתם מחכים עד שתוזמנו לשיחה עם פקידת סעד שתבדוק כי אכן נעשה כאן מעשה שהוא לטובת החולה ולא לשם ניצול מצבו ואז אחרי חוות הדעת שלה בית המשפט ישלח לך את צו האפוטרופסות. רותי עשי זאת, כלומר התחילי בתהליך כבר מחר בבוקר כי אם אבא יצטרך טיפול רפואי שאינו חירום יתכן שרופאים יסרבו לטפל בו. מחשש שאבא לא כשיר לחתום על אישור לניתוח. בגלל חוק זכויות החולה שמחייב את הרופאים.
 

ronnyw

New member
לעדי - מינוי אפוטרופוס

שלום לך עצה ראשונה - חפשי בפורום כמה חודשים לאחור (למשל באזור 6 לאוקטובר או 15 לספטמבר ועוד ועוד), היו הרבה מסרים בנושא עם הרחבות על האפשרויות והבעיות. בשתי מילים: - יש יפוי כח (שניתן על ידי חולה שפוי, ומשמש באופן חד פעמי בדרך כלל). זה מיועד למקרה שבו החולה יודע מה רוצה, אבל לא יכול לבצע זאת אישית, לכן מייפה כח של אחר (למשל - נמצא בחו"ל ומאפשר לבן משפחה לטפל בנושאים כספיים). זה תהליך קצר. - ויש אפוטרופסות (נעשית ללא ידיעת החולה, למקרים בהם חושבים שהוא אינו יכול לטפל בענייניו. בדרך כלל זה מצב קבוע, ומחייב הרבה התקשקשות מול משרד המשפטים). תהליך האפוטרופסות כולל אישורים רפואיים, בדיקות של עובדים סוציאליים ועוד - תהליך שלוקח כמה וכמה חודשים (אפשר להעזר בעורך דין). בלי שום קשר ל"זמניות" של הבלבול - מומלץ בחום רב לכל מי מאיתנו שמטפל בחולה אלצהיימר להקדים ולהתחיל בתהליך אפוטרופסות. בהצלחה !!
 

gala lo

New member
כן

פנה עם מכתב של רופא מוממך למחלה (פסיכאטר,גיאטר, נורולג. תנסה להשיג מכתב מעובד סוציאלי על המצב וםנה עם זה לבית משפט לענין משפחה. אין צורך בעורך דין.
 

עדי73

New member
איזה פסיכיאטר לבד מפסיכיאטר מחוזי

יכול לתת חוות דעת?
 

ronnyw

New member
איזה רופא - תשובה לעדי

שלום עדי במקרה שלנו הספיקה חוות דעת של רופאת המשפחה (בתיק שלה יש את כל הבדיקות של כל הרופאים המומחים שבדקו את אימא שלי.). לא הזדקקנו לפסיכיאטר ולא לרופא מחוזי. חוץ מזה נזקקנו לחוות דעת של עובדת סוציאלית, שהעידה שאני ואחי (עשינו אפוטרופסות משותפת) מוכרים לה ומהימנים עליה. החלק הזה מתבצע על מנת לוודא שהאפוטרופסים בפוטנציה עושים זאת בתום לב, ולא על מנת להשתלט על כספי החסוי. במחשבה שניה, אני חושבת שלהערה שלי מהקטע הקודם יש חשיבות: לאחר כל בדיקה רפואית - פרטית או במסגרת מיוחדת- נהגתי להביא את מכתב הרופא לרופאת המשפחה. עשיתי זאת על מנת לוודא שכל המידע על אימא שלי נמצא במקום מרוכז ושמור אחד. ייתכן שבדיעבד זה מה שחסך לי את הצורך להביא כל מיני ניירות מכל מיני רופאים... ועוד עניין: אנחנו פנינו לעורך דין שיבצע את כל הפעילות מול הרשויות. הבאתי לו את כל החומר (+תשלום), והוא חזר אלי אחרי שלושה חודשים עם כתב האפורופסות המוכן. מעבר לאיסוף החומר - לא נקפתי אצבע. אינני יודעת כמה בעיות, שאלות, התקשקשות עם הרשויות היו לעו"ד במהלך זמן זה. בהצלחה !!
 

אירילה

New member
אפוטרופסות - חג שמח רותי

לדעתי טוב תעשי אם תפני כבר מחר בבוקר לעמותת האלצהיימר ותשאלי לעצתם ,חס וחלילה שכאן לחברי הפורום אין את הניסיון ,ההפך הוא הנכון ,החברים כאן עתירי ידע בנושא ,אולם בשל התכיפות והדחיפות שבנושא ,הרי שתוכלי לקבל הכוונה כיצד לפעול מיידית. אם הדבר לא דחוף במיוחד ,נדמה לי שענתי נתנה לך כבר את התשובה.
 

ענתי44

New member
במקרה דחוף

כמו שהיה לנו גם פונים לבית משפט לעינייני משפחה עם כל אותם מסמכים וגם מכתב מהרופא המציין שמדובר במקרה דחוף להצלת חיים, חס וחלילה, ואז יש צו זמני לאותו מקרה. אם החולה מאושפז אז בית החולים פונה לבית המשפט ופותח בהליכים מזורזים.
 

ronnyw

New member
אפוטרופסות - חשוב לכולם

שלום. הנושא חוזר ועולה מידי כמה שבועות, ותמיד כתוצאה מבעיה דחופה של אחד החברים. לטובת כולכם - מי שיש לו קרוב עם אלצהיימר, (כל המצטרפים החדשים לקהיליה שלנו, למשל ) אל תחכו !! זה לא נעים, זה להכריז רשמית על הורה אהוב שהוא גרוטאה, שאינו אחראי למעשיו, שאינו כשיר לקבל החלטות מינימליות, אבל זה חשוב וחיוני להמשך חייו !! תהליך האפוטופסות ארוך (כפי שענתי כתבה - מינימום שלושה חודשים!!). אל תדחו באף יום. תתחילו כבר. זה מסוג הדברים שאולי לא יואיל - אבל בטח לא יזיק. אבל אם נזקקים לו - זה מציל חיים לפעמים (במקרי ניתוח ובריאות בכלל). לא לחכות למשבר, אז זה עלול להיות מאוחר מידי !! להתחיל מחר בבוקר !! ולא להתייאש מהסחבת והבירוקרטיה. זה חלק מהחיים של כולנו. היתה התכתבות בנושאים אלו בפורום באזור 15 לספטמבר וכן באזור השמיני לאוגוסט. בהצלחה !!
 

555adi

New member
האם ייפוי כח אינו מספיק???

יש לאחותי יפוי כוח לחשבון של אמי . האם אין זה כאפוטרופוס???
 

or253

New member
הכוונה לאפוטרופסות לענייני גוף

יפוי כוח לחשבון מאפשר לעשות פעולות בחשבון הבנק. כאן מדובר בלקיחת החלטות שקשורות לגוף החולה, כמו חתימה על הסכמה לניתוח וכיו"ב.
 

ronnyw

New member
מעתיקה מסר ישן שלי בנושא אפוטרופסות

שלום לכולם. נראה לי שיש בלבול בין שני המושגים (אפוטרופסות ויפוי כח). אנסה לעזור קצת, למרות שגם אני אינני משפטנית, ויתכן שאינני מדייקת. יפוי כח ניתן על ידי אדם צלול ובמלוא חושיו. האדם יודע ומבין שהוא רוצה שאחר יבצע עבורו פעילות, ולכן מייפה את כוחו של אותו אדם. זה קורה כשהמייפה אינו יכול (מוגבל פיזית או יוצא למילואים או נוסע לחו"ל וכו') לבצע משימה, והוא מייפה את כוחו של אחר - מוכר וידוע לו - לבצעה. בדרך כלל יפוי כח אינו גורף, ומיועד רק למשימות מסוימות. אפוטרופסות נעשית עבור אדם שאינו צלול ואינו יכול לדאוג לענייניו או להבינם. (חולה אלצהיימר למשל). התהליך נעשה ללא הסכמתו וללא מעורבותו, ומאפשר, בסיומו, לטפל בכל ענייני החולה בלי לערבו כלל בשיקולים. כאן יש צורך באותם מסמכים שהוזכרו במסרים השונים בפורום - אישור רפואי שהחולה אכן אינו יכול לדאוג לעינייניו, אישורים שונים לגבי המהימנות של אלו שרוצים להיות אפוטרופסים וכ'. תהליך אפוטרופסות הינו ארוך ועדין, שכן על המדינה (המיוצגת על ידי בית הדין לענייני משפחה) להשתכנע שמדובר אכן בחולה שאינו יכול לטפל בעצמו (המונח הוא "החסוי"), וכן שהאפוטרופסים בפוטנציה אינם עושים "השתלטות עוינת" על כספו ורכושו של החסוי. ואי אפשר בלי עיצה קטנה לסיום: תהליך האפוטרופסות ארוך ומייגע (במקרה שלי - שלושה חודשים למרות שהסתייעתי בעורך דין). אל תחכו דקה !! אינכם יודעים מתי תזדקקו לאישור מיידי (בד"כ ענייני בריאות מגיעים בלי התראה) או מתי פתאום פגה איזו תוכנית חסכון של ההורה, והוא יחליט לההעביר אותה למי שחייך אליו באותו בוקר. בהצלחה !!
 

zs1957

New member
תגובה לרוני בנושא אפוטרופסות

שלום רוני ! גמר חתימה טובה. כל מה שכתבת בנושא נכון.ממומךץלכאלה שאינם יודעים להיעזר בכתבה שלך זהבה שחם /אפוטרופסית /עמותת אלצהיימר
 

אירילה

New member
אפוטרופסות -ריכוז הודעות בשרשור מטה

כל ההודעות שהיו עד כה בפורום בנושא -לנוחיותכם
 

אירילה

New member
קישורים נוספים לדיוני האפוטרפסות

לנוחיותכם מצ"ב קישורים מארכיון דיוני הפורום בנושא
 

אירילה

New member
קישורי אחרון מהפורום בנושא

למעשה מיצינו כאן את כל ההודעות מאז תחילת הפורום בנושא האפוטרופסות.
 
למעלה