אפוט לדין

חווה26

New member
אפוט לדין

כבר הצליח לנהל איתי פעמיים שיחות על אחותי.אמר שהכוונה לעזור לאחותי עם שיתוף פעולה שלי נשמע כאילו באמת יש כוונות לעזור. היום צילצל פעמים רבות היות ולא עונה שלח הודעה טשאל האם לאחותי יש כסף לשלם למומנה מטעמה .מיכוון שאני עדיין אפוט לרכוש האם עחיי לענות?

9x9

New member
כל מה שיורה לך בית המשפט את תעשי

גם אם יש כסף, יש גם קדימויות ועדיפויות, על פי טובת החסויה
ולכן, בדרישת תשלום, שיפנה לבית המשפט, ושבית המשפט יחליט.
מה גם, שאת ביקשת להתפטר מתפקיד האפוטרופא, וטרם התקבלה החלטה, הרי שבמצב כזה יש אף סיבה טובה יותר מדוע בית המשפט צריך להחליט.
במידה ועמדתך שלא צריך לשלם לו, את תוכלי להביא אותה לפני בית המשפט, ותוכלי גם לבקש שבית המשפט ישחרר אותך מהתפקיד כי את לא רוצה לשאת באחריות למצב שנוצר, שמנוגד לדעתך.

חווה26

New member
תודה..האם

האם אני צריכה לענות להודעתה בסמס ולומר שתפנה לבית משפט או שעדיף לא לענות בכלל? מבחינתה היא רוצה לעזור לאחותי ואני צריכה לשתף פעולה איתה לטובת אחותי

9x9

New member
לא הבנתי - מי זו הגברת הזו ומה תפקידה בדיוק ?

ואיך היא הגיעה ?
ומה הקשר שלה עם האפוטרופוס לדין ?

חווה26

New member
תשובה

היא מונתה עי בית המשפט לאפוט לדין של אחותי בעקבות הבקשות שלי .אימתתי את הטלפון שהיא מתקשרת מול המינוי של בית המשפט.מעבר לכך לא נפגשתי איתה ולא ראיתי אותה

9x9

New member
יש משהו שמפריע לי בסיפור עם הפוטרופוס לדין

היא בשלב ראשון מנהלת איתך שיחות על כל מיני נושאים
ובסוף, היא "שולפת" את נושא הכסף.
מי שרוצה כסך - צריך לומר זאת במשפט הראשון שלו, ולא בסוף הסיפור.
אני חוזר, אם כך, למה שאמרתי בתחילה.
תשיבי לה שהמצב המשפטי הנוכחי הוא שבית המשפט מעורב בו לפרטי פרטים,
ועומדים בפניו נושאים שונים.
לכן, כיוון שהמינוי של האפוטרופוס לדין נעשה אף הוא על ידי בית המשפט ומבלי שאת היית מעורבת בו אישית, לכן, שהיא תפנה לבית המשפט ותבקש ממנו תשלום.
מניסיוני, אני שמעתי בעבר שאפוטרופוס לדין ממנים במקרים דומים לאלה באמצעות הלשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים, ושמשרד המשפטים מטפל על חשבונו בתשלום של האפוטרופוס לדין.
בין אם מדובר בתשלום לאפוטרופוס לדין, אישית, ובין אם לכל מטרה אחרת, צריך שהעניין יעלה בבית המשפט, את כמובן תוכלי להגיב בבית המשפט, ואז בית המשפט יחליט כפי שיחליט.
זה לא נושא להתדיינות אישית איתך בטלפון, כאשר הנושא כולו בטיפולו של בית המשפט. זה גם לא הוגן לעקוף את בית המשפט כאשר הוא הגוף המחליט.

חווה26

New member
הבהרה

היא מונתה עי בית משפט מהסיוע נמשפטי.ראיתי מסמך. הטלפון שלה תואם למסמך.
היא שואלת אם לחסויה כסף למימון מומחה על חשבונה.פה כבר לא עניתי

9x9

New member
בית המשפט צריך להחליט את צריך למנות מומחה ולצורך מה

בית המשפט הוא שיבדוק את תסקיר העובדת הסוציאלית, ויחליט אם באמת יש צורך במומחה ולאיזו מטרה - וכמובן, גם מי ישא בהוצאות המומחה.
ברור שאם הוצאות המומחה יפלו על החסויה, הכסף הזה יחסר לה לצרכים קיומיים חשובים.

חווה26

New member
המשך

עכשיו נודע לי שהיא גם ניהלה שיחה טלפונית עם אימנו הקשישה

9x9

New member
תגישי בקשה דחופה לבית המשפט למתן צו מניעה לאפוטרופסית לדין

שבית המשפט יורה לאפוטרופסית לדין לחדול מיד להטריד את האמא הקשישה או לייצור קשר כלשהו איתה.
שכן, האמא לא מהווה אפוטרופסית לחסויה - ואין לה אחריות משפטית על פי דין לחסויה

למעלה