אפונה יבשה צריך להשרות?

V Has Come To

New member
אפונה יבשה צריך להשרות?

רוצה להכין עוד הערב מרק אפונה סמיך אבל לא יודע אם צריך להשרות לילה לפני או לא...
תודה..
 

raya

Well-known member
אם אתה מכין בסיר לחץ - אין צורך להשרות.
אתמול הכנתי מרק אפונה וקטניות, תוך כחצי שעה המרק היה מוכן.
במידה ואין לך סיר לחץ - זמן הבישול יכול להיות ארוך.
השאלה אם יש לך בכלל זמן עדיין להשרות.
 

shron17

New member
להשרות אין צורך ,מבשלים 45 דקות וזה מוכן, וגם ,,

1) חשוב להתייחס לתאריך האחרון שמופיע על האריזה,ולוודא שלא פג תוקף,
מכיוון ,שאפונה אשר פג תוקפה ,לא תתרכך בבישול ותישאר קשה.
&nbsp
2) את המלח להוסיף לקראת השלב האחרון של הבישול,כך הריכוך יהיה טוב יותר.
&nbsp
3) אפונה טרייה לאחר 45 דקות תתרכך כראוי.
&nbsp
4) כדי לקבל מרק קטיפתי,מומלץ להוסיף לסיר האפונה,לאחר 20 דקות של בישול
200 גרם אפונה קפואה,חופן גדושה כוסברה, וחופן פטרוזיליה קצוצה.
&nbsp
&nbsp
 

V Has Come To

New member
תודה shron17 וraya...

shron17 השתמשתי באפונה יבשה חצוייה. האפונה כבר מעל 45 דקות במים חמים והיא עדיין קשה וגם לא טעימה...
אני אשאיר אותה עוד על האש ולמזלי יש לי גם אפונה קפואה בפריזר אם בסוף זה לא יסתדר עם היבשה...תודה גם על המסר ששלחת...
 

shron17

New member
ידוע שאפונה יבשה כשהיא במצב ישן לא מתרככת מהר, ו,,,

לכן כדאי לקנות אפונה יבשה ,
רק במקום בו התחלופה רבה.
 
אני משרה 24 שעות בכל מקרה

להחזיר את החיים לאפונה, אחרת יש לי בעיה עם הטעם....

 
למעלה