אפונה ירוקה

shokolate

New member
אפונה ירוקה

שלום לכולם, בכל פעם שאני מכינה אפונה ירוקה קפואה, הגרגירים יוצאים קשים, למה זה קורה? אני מבשלת לפי ההוראות שעל השקית, בדיוק הזמן שרשום אבל הם לא יוצאים רכים. אני אצל חמותי בשבת ואני רוצה לבשל אפונה ירוקה קפואה עם גזר טרי (וכמובן שאני רוצה אותם רכים), אז מה שאני עושה בד"כ זה טיגון קל של הגזר מוסיפה את האפונה (אחרי שאני שוטפת אותה) מתבלת, מוסיפה מים ואחרי רתיחה מנמיכה ונותנת לאפונה להתבשל מס' הדקות הרשומות על השקית. כך צריך להכין? הערות והערות יתקבלו בברכה
 

יוכי68

New member
בדיוק כך, אבל אולי את שמה ממש מעט

מים, אולי הלהבה גדולה, שימי על להבה קטנה והאריכי מעט את הזמן.....כעיקרון לא צריך הרבה זמן לבישול האפונה......עד שהגזר מוכן בוודאי האפונה מוכנה. אני מכינה אפונה קפואה וגזר טרי בתוספת בצל מטוגן ותבלינים: מלח, פלפל, כורכום וא. מרק.
 

shokolate

New member
אוקיי ../images/Emo51.gif

אני אנסה כך. גמני בד"כ מכינה עם בצל מטוגן והתבלינים הנ"ל
 

רותי410

New member
אפונה זה הדבר הכי קל לבשל

אני לא יודעת, אף פעם לא הסתכלתי על ההוראות הרשומות על השקית. אחרי שמטגנים בצל ואפונה וגזר (אני משתמשת בגזרונים קפואים שכבר עברו הרתחה - של סנפרוסט - אז הם לא זקוקים לבישול ארוך.), מוסיפים תבלינים מכסים במים ומרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאפונה די רכה, מוסיפים רסק עגבניות ואם רוצים - גם חופן כוסברה - מבשלים עוד כמה דקות - וזהו. ממש טעים וקל.
 

יפית מן

New member
שוקולט,שתהיה לך לידה קלה ותחזרי הביתה עם ידים

מלאות ותגדלי אותה יחד עם ילדתך האחרת בקלות ובעונג בטוב הנראה והנגלה יחד עם בן זוגך לתפארת במשפחה ונאמר אמן
 

shokolate

New member
יפית

תודה רבה על האיחולים והברכות. שמחתי ואפילו התרגשתי מאד לקרוא
 

יפית מן

New member
סלט לשבת מאוד קל

המרשם לעוגה המצרכים 3-3 גזרים 2-3 מלפפון 2-3 שיני שום שמיר חופן כף חומץ בצל ירוק בצל סגול כף חומץ כף לימון טבעי מלח(לפי הטעם) פלפל שחור או לבן שמן זית(אפשר גם מיונז) לערבב הכל ביחד יוצא גם יפה וגם קל לרסק הכל בפומפיה גסה(שמגרדים צנון) מערבבים ביחד ויוצא גם יפה לעין וגם טעים קצר מחמאות בארוע של יום רביעי איפה המרשם של עוגת פירגה(שאני לא מבינה מה פרוש המילה פירגה?) 9
 

יוכי68

New member
יפית, הנה המתכון של עוגת שוקולד/פירגה

עוגת שוקולד פירורים/פירגה תבנית משומנת 2733X בצק: חבילה מרגרינה רכה = 200 גרם 6 כפות סוכר חבילה קמח תופח קטן שזה 2\1 2 כוסות (כוס 200 מ"ל). 3\1 כוס מיץ תפוזים\חלב לשים ומכינים בצק רך ונעים. ומחלקים ל-2. חלק אחד משטחים בתבנית משומנת. החלק השני נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך. קרם: 200 גרם שוקולד מריר 2 כפות שטוחות קקאו 2\1 כוס מים רותחים כוס סוכר –אפשר להוריד מכמות הסוכר. להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש. להוסיף לקרם: 50 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים לבחוש היטב לתערובת קרמית. לצנן מעט. להקציף את 3 החלבונים ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו_2 כפות קוניאק. לצקת את הקרם על הבצק בתבנית. מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל. אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות.
 
למעלה