אפוסטיל

Fellowship

New member
אפוסטיל

ברשותי תעודת נישואין מקורית בעברית, אני נדרש לבצע אפוסטיל.
אני יכול לשלוח אותה למישהו בארץ שיבצע זאת וישלח לי חזרה בדואר,
אבל אם אפשר לבצע זאת בשגרירות ישראל ב D.C. אז זה כמובן עדיף.

באתר של השגרירות כתוב שניתן לקבל מידע בנוגע לאפוסטיל בשגרירות עצמה,
בשגרירות לא עונים לטלפון וגם לא למייל (עוד מלפני החגים),
עד שאצליח לתפוס אותם, אשמח לדעת האם מישהו עשה זאת בעבר ויש לו פרטים בנושא.

מדובר רק על אפוסטיל, ללא צורך בתרגום לשפה זרה.

Kender00

New member
האם משרד לשירותי דת אישר את תעודת הנישואין או שיש רק

חותמת של הרבנות?
&nbsp
http://www.dat.gov.il/Nuptials/Pages/Ratification.aspx
&nbsp
אם רק חותמת של הרבנות לא בטוח שתוכל לקבל אופוסטיל על התעודה ראה את הלינק.
בכל מקרה הייתי מציע לך לפנות משרד החוץ לברר את נושא האופסטיל היות והוא הגורם היחיד שיכול לחתום על זה והוא יוכל להגיד איזה תעודות הוא יכול לאשר והאם יש צורך של אישור נוסף של משרד לשירותי דת למקרה זה...
&nbsp
קונסוליות ושגרירות ישראל בחו״ל שייכים למשרד החוץ ולכן תקבל תשובה שם האם הם יכולים או לא

Fellowship

New member
אבל זה מסמך ממשלתי

יש עליו חותמת של הרבנות, אין אישור של המשרד לשירותי דת,
ונשגב מבינתי מדוע משרד ממשלתי אמור "לאשר" מסמך ממשלתי אחר, אבל זה כמובן לא רלוונטי לנושא.
&nbsp
תודה על הלינק, להבנתי עלי לאשרר את התעודה במשרד לשירותי דת ולאחר מכן לבצע אפוסטיל.
ואם אני רוצה לטפל גם בתרגום לפורטוגזית, אז לאחר מכן למצוא מתורגמן המוכר ע"י שגרירות פורטוגל בישראל, לשלם לו עבור התרגום,
לאשרר את התרגום בשגרירות פורטוגל בישראל ולאחר מכן לשלוח את תעודת הנישואין המאושררת, המפוסטלת, המתורגמת והמאושררת שוב, לעו"ד הפורטוגלי

klemiki

New member
בטח שיש

אם המס של נמוך מה standard deduction .
אותו כל אחד יכול לדרוש , אז זה בעצם אותו דבר.

Kender00

New member
בגלל שלא כל מסמך שמישהו חותם עליו הוא מסמך מחייב את מוסד

למשל אם אשתך תחתום על מסמך על נייר מכתבים רשמי של מקום עבודתה זה אומר שזה מכתב רשמי של אותו מקום? אולי היא לא רשאית לחתום על זה? או רשאית רק עד דברים מסויימים אבל לא על אחרים?
&nbsp
משרד החוץ מאשר רק מסמכים רשמיים של מדינת ישראל...
&nbsp
דרך אגב זה בכל מקום, למשל שבתי נולדה כאן (קליפורניה) קיבלנו תעודת לידה (פה משלמים על זה בניגוד לישראל), אבל היינו צריכים אופסטיל של קליפורניה, היות ועל תעודת הלידה חתומה הרופאה המילדת, היינו צריכים ללכת (או לשלוח) למחוז שאנחנו גרים על מנת לאשר את התעודה (עלות נוספת) ואז לשלוח לסקרמנטו על מנת לקבל אישור אופסטיל של קליפורניה על מנת לרשום את הילדה במשרד הפנים...
&nbsp
דרך אגב אישור מחוז היה שהרופאה מורשת לחתום על תעודת הלידה וזאת תעודה לידה מאושר של המחוז...

על פי מיטב ידעתי

אתה צריך להחתים קודם את תעודת הנישואין במשרד הדתות ורק לאחר מכן משרד החוץ יסכים להוסיף אפוסטיל
(לאחר תשלום אגרה של 34שח)

זה לפחות מה שאני מכיר

למעלה