אפידורל וקרישיות יתר

אפידורל וקרישיות יתר

ניהלתי דיון עם בנות הקלקסן בפורום "הריון ולידה - תמיכה", ובניגוד למה שרופאי אמרו לי עד כה, הן אמרו שמותר לקבל אפידורל גם אם יש לך בעיה של קרישיות יתר (אני יודעת שרמת הטרומבוציטים צריכה להיות תקינה), זאת בכפוף להפסקת הזריקות כ- 12 שעות קודם ללידה. מניסיונכן האישי, האם נכון או לא? כי לי הרופאים הבהירו שאין מצב שאקבל אפידורל.

מיקימורי שלום

אנסה לעזור לך לעשות סדר: גם אני עם נטיה לקרישיות יתר (הטרוזיגוטית לפקטור 5) ובהריון הזרקתי קלקסאן 40, כיום אני 8 חודשים אחרי לידה-עם אפידורל
כל הנושא של נטיה לקרישיות יתר מאוד בחיתוליו וישנן דעות שונות של רופאים שונים. בעקרון מתן אפידורל תלוי בפרוטוקול בית היולדות. נהוג לחכות 12 שעות מההזרקה האחרונה של הקלקסן (כאשר מדובר בקלקסן 40) עד לאפידורל, מה שאומר שאם זו לידה ראשונה שלך סביר שאם לא תזריקי קלקסן ברגע שיתחיל ציר ראשון עדיין תספיקי את ה 12 שעות...כיוון שלידה ראשונה מתקדמת לאט, לרוב. אגב, בכל מקרה, בין אם מדובר בקרישיות יתר או לא, רמת הטסיות בדם צריכה להיות מעל 100 על מנת לקבל אפידורל, וזו אחת הסיבות שלוקחים דם במיון יולדות. מה שאני מציעה לך: תבררי בבי"ח בו את מתכוונת ללדת מה נהוג לעשות, תבקשי לדבר עם הרופא המרדים ותשאלי. אני ילדתי באסף הרופא, ושם כאמור, מחכים 12 ש' במקרה של קלקסאן 40. שתהיה לידה קלה

אני ילדתי את התאומים עם אפידורל

למרות שהייתי עם קלקסן. במקרה שלי היה מדובר על ניתוח מתוכנן (פחות או יותר...), ולכן פשוט הורו לי לא להזריק קלקסן באותו יום, ולא הייתה שום בעיה. זה פתרון די קונבנציונלי. ברור שעם טרומבוציטופניה לא מקבלים אפידורל, אבל לא בהכרח ש קשר (חוץ מזה שמזריקות קלקסן לפעמים מפתחות סוג של תנגודת שגורם לטרומבוציטופניה). מה שבטוח - אם לא עבר מספיק זמן מהקלקסן (לפחות 12 שעות) - לא יהיה אפידורל. מקווה שעזרתי קצת, עתליה

תודה על התגובות

אני אדבר שוב עם הרופאים. המקרה שלי קצת מסובך ויוצא דופן, אבל אולי בכל זאת נוכל לארגן משהו...

אז כנראה שלא אוכל לקבל אפידורל

מאחר והקרישיות אצלי היא מאוד מורכבת (היו לי מספר קרישים - ברגליים, בריאות ובטחול), ולא רוצים לקחת איתי צ'אנס בכלל. לא נורא, שהחוסר באפידורל יהיה כל הצרות שלי... מקסימום ניתן אפידורל לבעלי, שלא ירגיש את המכות שאתן לו בזמן הצירים...

../images/Emo6.gif אפידורל לבעל רעיון נפלא

אני חושבת שאם זה המצב, אזי כדאי להעמיק את הידע בטכניקות של לידה פעילה, זה ישרת אותך היטב בלידה. כן שווה לשקול אם מיילדת צמודה או דולה תקל עליך.

תודה, ויש לי שאלה:

אני אלד באיכילוב (אין לי אפשרות אחרת, כי הטרויקה של הרופאים שלי שם...), והבנתי שאי אפשר דולה. יש לך הצעה או שמעת על משהו בנושא שאפשר לעשות?

למעלה