אפידורל

אפידורל

האם נמצא איזשהו קשר בין שימוש באפידורל בזמן הלידה לאוטיזם? מדוע ישנה המלצה גורפת להימנע משימוש באפידורל? האם זה סתם אלימינציה של גורמי סיכון אפשריים? הרי ישנן לידות טבעיות לחלוטין (בבית וכו') שבסופו של דבר היילוד אובחן בספקטרום אז מה למעשה הבסיס המדעי להמלצה? רב תודות

מיקי153

New member
דוגמה נגדית

האמת אין לי מושג על הקשר בין אפידורל לאוטיזם, אבל יכולה להעיד מניסיון שילדתי ללא אפידורל ויצא לי ילד אוטיסט:(

dorit73

New member
כנ"ל אנוכי

לידת ואקום, אבל בלי אפידורל (מה חשבתי לעצמי?
) והנה אני פה .

אפידורל ואוטיזם

שאלה מעניינת. אני יכולה לחשוב על כמה כיווני מחשבה לגבי הקשר. ייתכן שזה קשור לקשר בין אוקסיטוצין ואוטיזם - לפחות זה מה שעולה בחיפוש זריז בגוגל. דוגמאות, או ראיות אנקדוטליות, לא אומרות כלום - במקרה שיש אכן בסיס מדעי להמלצה (תיאורתי גרידא עדיין, או נתמך במחקרים) יהיה מדובר במתאם סטטיסטי. זה כמו שיש ילדים אוטיסטיים שלא חוסנו, כמו הילד שלי (שאגב גם נולד בלידה טבעית בלי אפידורל) - אבל הרוב המכריע של הילדים אוטיסטיים כן חוסנו. וזה כמו שיש ילדים ש-GFCF לא עזרה להם - אבל לרוב הילדים היא כן עזרה ולכן שווה לנסות. אנחנו לא מדברים אף פעם על 100% אלא על סיכוי-סיכון. של מי "ההמלצה הגורפת להימנע משימוש באפידורל"? מאין היא יצאה? בחיפוש בגוגל לא נמצא איזכור באתר הדאן. כן מצאתי איזכור לכך שמי שהעלה לראשונה את הקשר היה מישהו שעושה קרניו סאקראל....ואם זה המקור הראייתי היחיד, הייתי מהמרת שבסיס מדעי אין לזה
. לא יותר מאשר קרניו סקראל בכל אופן
(רמז: קלוש במקרה הטוב).

רק רוצה להעיר אם לא ברור

שאני סוברת שבאופן כללי עדיף להימנע בלידה מהתערבות בלתי הכרחית - בלי קשר דווקא לאוטיזם. את דעתי אני מבססת על הספרות המדעית בנושא. אפידורל נושא סיכונים שלרוב אין מבהירים אותם כראוי ליולדת, מעולם לא נועד לשימוש נרחב כפי שהוא היום, ואף יש הזהרה של איגוד הגניקולוגים האמריקני נגד שימוש שגרתי בו בלידות. חלק מהסיכונים אינהרנטיים וחלקם נובעים ממפל ההתערבויות שאפידורל פותח - הוא מעלה את הסיכון להאטה בצירים, לזירוז מלאכותי בפיטוצין, למצוקה עוברית בשל השכיבה הכפויה על הגב שהיא התנוחה הכי גרועה שאפשר ללידה, לניתוח קיסרי שהוא ניתוח מז'ורי הכרוך בסיכונים וסיבוכים (וזה שכל כך הרבה נשים עוברות אותו לא משנה את העובדה הבסיסית הזו), להרחקת התינוק מהאם בשעות ובימים הראשונים שהכרחיים להפרשת הורמונים הגורמים להתקשרות רגשית, אצל התינוק ואצל האם כאחד (ושוב חזרנו לאוקסיטוצין), ולקשיים בהנקה שעלולים לגרום לבעיות מעיים ואלרגיות.... וכו' וכו' וגו.

חושבת כמוך תמי

דעתי היא שאם באמת רוצים להימנע ממפל ההתערבויות הרפואיות עדיף ללדת בבית עם מיילדת ביתית שמכבדת את רצונותייך. אף אחד לא מרחיק ממך את תינוקך ולא דוחף לך חומרים שישבשו את ההנקה ללא ידיעתך לצערי נכוויתי קשות מלידות בבית חולים

TikvaBonneh

New member
הניסיון שלי

ילדתי ארבעה ילדים. שלושה בלי אפידורל. והרביעי עם אפידורל והוא היחידי מביניהם שבספקטרום האוטיסטי.

למעלה