אפיה עיוורת

TCHM

New member
האם את מחפשת דרך אחרת או רק תחליף לקטניות?...

דרך אחרת אפשר בהנחת הבצק על תבנית הפוכה אבל זה תלוי בסוג
הבצק, בצק של מעל 60% שומן לקמח יכול לגלוש, זה טוב לטרטלטים
אבל לא תמיד טוב לפאי.
דרך אחרת היא להניח תבנית נוספת זהה לתבנית האפיה על הבצק.

תחליף לקטניות - אורז, גרגרי תירס (לפופקורן), מטבעות, ברגים,
גולות משחק מזכוכית, חצץ (עדס או מעט גדול יותר) שאפשר לקבל
אפילו חינם במקומות שמספקים חומרי בנין, גולות קרמיקה מוכנות
במיוחד לאפיה עיוורת, או מכינים גולות מפימו/חימר.
ואם כלו כל הקיצין פשוט למלא בקמח (לא יקרה לו כל נזק)


בהצלחה.
 

TCHM

New member
אין צורך...

כשמניחים בצק מעל תבנית הפוכה אפשר להניח עליו תבנית כל שהיא
למניעת תפיחת הבצק.
אם הבצק נכון אין צורך לנקב את תחתית הבצק גם כשאופים עם
משקולת באפיה עיוורת רגילה.
ככלל תפיחה קלה של הבצק רק תועיל לאיכותו, אני אפילו מוסיף
מעט אבקת אפיה לבצק.
בשיטה השניה - אפייה בשיטת תבנית בתוך תבנית אין צורך
להניח נייר אפיה על הבצק, פשוט להניח את התבנית על הבצק
בתבנית התחתיתצמוד ככל שאפשר לבצק.
 
הכלל הוא

שצריך משקל כלשהו שימנע את התפיחה, זה יכול להיות כל דבר שעולה בדעתך כמו שרשמו. יש משקולות מיוחדות למכירה בחנויות שמתמחות בדיוק בשביל זה (אישית זה נראה לי מטופש ופשוט יותר לשים מה שזמין בבית- קטניות או משטח).

אם את לא שמה דבר - אז לחורר.
 
למעלה