תוספת מעניינת:
מצאתי כאן תשובה של מישהו שמתעסק עם בטיחות מזון לגבי אלומיניום: "אכן לאלומיניום רגישות לחומרים חומציים ולא מומלץ כלל להשתמש בסירי אלומינים עם פריטי מזון חומציים ובכלל. האלומיניום מוליך חום מצוין וזו בעצם הסיבה שמשתמשים בו כמו בכלי נחושת במטבח,לא רק בתצורה של כלי עבודה אלא גם בתצורה של נייר אלומיניום לשימושים שונים. תחשוב רגע איך מנקים סירי אלומיניום על מנת שיבריקו? באמצעות חומרי ניקוי קורוזיביים מעכלים נכון? אם כך מה ההבדל ביניהם ובין ניקוי סיר אלומיניום עם חומץ או מלח לימון? אם תנסה,תראה שמלח לימון למשל, מנקה היטב סירי אלומיניום... לאלומיניום אין השפעה על תאים חיים, אבל ישנם אנשים שמפתחים אלרגיה אליו שמתבטאת בדלקת בעור, גירודים ועוד. אלרגיות שמסווגות גם תחת הכותרת "רעלת אלומיניום". קיים גם חשד לקשר בין החשיפה לאלומיניום ולהתפתחות מחלת האלצהיימר... והצבע האפרפר שאתה רואה, הוא התוצאה של אלומיניום שבא במגע עם החומר החומצי ודרכו הוא חודר למזון... המלצתי היא לא לחכות ! לעבור לסירי נירוסטה ולשמור על הבריאות." http://moldovan.allbiz.co.il/Page19738.asp