אפיה עם ניר כסף

אפיה עם ניר כסף

האם אפיה בנייר כסף בחום מסויים פולט חומרים כימיים לאוכל? תודה על תשובתכם.
 

lightflake

New member
ואני מוסיף לשאלה

איזה צד של הנייר "כסף" (אלומיניום) עדיף שיגע במזון? הרי יש צד מבריק וצד לא מבריק.
 

d a p h n a

New member
עד כמה שידוע לי

ישנם היום ניירות כסף רבים שאינם מכילים אלומיניום.
 

lightflake

New member
לא נשמע הגיוני הרי זה "רדיד אלומיניום"

אז ממה הוא עשוי? (אין הרבה מתכות כל כך מתאימות לתפקיד)
 

d a p h n a

New member
יכול להיות שאני טועה

אני זוכרת שראיתי איפשהוא משהו על זה, אבל יכול להיות שזו טעות. בכל מקרה, ה-FDA (שאפשר לסמוך עליו או לא), הוציא הודעה רשמית לפיה הוא בדק נייר כסף וכלי אפייה מאלומיניום אינם מסכנים את הציבור. אבל כל אחד יכול להחליט לבדו.
 

lightflake

New member
יש סירים ומחבתות מאלומיניום עם או ללא ציפוי

טפלון, שאם את מעבירה עליהם מגבת נייר בחוזקה את ממש רואה שיוצא חומר על הנייר! מאלו הייתי מתרחק, ברור שהחומרים האלו נכנסים לגוף רק לא ברור עד כמה הם רעילים. לגבי רדידי אלומיניום הרי יש להם צד מבריק וצד לא מבריק, הערכה שלי היא שהצד המבריק הוא הצד הבטוח יותר לשימוש על המזון כי הוא כנראה עבר איזה תהליך (אנודציה או משהו כזה ?) שהפך אותו ליותר עמיד, פחות מגיב עם הסביבה. כך שאם שמים את האוכל על הנייר עדיף על הצד המבריק ואם מכסים את האוכל עדיף שהצד המבריק יהיה זה שנוגע במזון... אני רק אומר את זה מתוך שיקול דעת, בגלל זה אני שואל אם מישהו יודע יותר בודאות?
 

lightflake

New member
תוספת מעניינת:

מצאתי כאן תשובה של מישהו שמתעסק עם בטיחות מזון לגבי אלומיניום: "אכן לאלומיניום רגישות לחומרים חומציים ולא מומלץ כלל להשתמש בסירי אלומינים עם פריטי מזון חומציים ובכלל. האלומיניום מוליך חום מצוין וזו בעצם הסיבה שמשתמשים בו כמו בכלי נחושת במטבח,לא רק בתצורה של כלי עבודה אלא גם בתצורה של נייר אלומיניום לשימושים שונים. תחשוב רגע איך מנקים סירי אלומיניום על מנת שיבריקו? באמצעות חומרי ניקוי קורוזיביים מעכלים נכון? אם כך מה ההבדל ביניהם ובין ניקוי סיר אלומיניום עם חומץ או מלח לימון? אם תנסה,תראה שמלח לימון למשל, מנקה היטב סירי אלומיניום... לאלומיניום אין השפעה על תאים חיים, אבל ישנם אנשים שמפתחים אלרגיה אליו שמתבטאת בדלקת בעור, גירודים ועוד. אלרגיות שמסווגות גם תחת הכותרת "רעלת אלומיניום". קיים גם חשד לקשר בין החשיפה לאלומיניום ולהתפתחות מחלת האלצהיימר... והצבע האפרפר שאתה רואה, הוא התוצאה של אלומיניום שבא במגע עם החומר החומצי ודרכו הוא חודר למזון... המלצתי היא לא לחכות ! לעבור לסירי נירוסטה ולשמור על הבריאות." http://moldovan.allbiz.co.il/Page19738.asp
 

The fairy girl

New member
יש משהו אחר

אני לא זוכרת, אני צריכה לברר. אבל המורה שלי אמר על זה פעם משהו. הוא המליץ על שימוש ב"נייר כסף" מחומר אחר. לא יוצא לי כ"כ לדבר איתו לאחרונה, אבל אם כן או אם אזכר, אכתוב ממה עוד מייצרים. אפשר גם לבדוק בחנויות, כי כן צריך להיות תחליף.
 

The fairy girl

New member
וגם שואלת

כל האמור על רדיד אלומיניום מתייחס גם לתבניות חד פעמיות מאלומניום?
 

lightflake

New member
גם הן מבריקות אז אני משער עברו אנודציה

שהופכת את החלק שבא במגע עם המזון לעמיד יחסית ולכן בטוח לשימוש. (אולי לא כדאי להשתמש עם מזון חומצי) אבל כדאי לשלוח שאלה למומחה בנושא.
 

רותם 4

New member
היות ורק עכשיו אני רואה את ההודעות שלכם, ותוד

ותודה על תשובותיכם, המשכתי לבדוק, ושאלתי היום שתי סטז'ריות לתזונה בבי"ח. אחת מהן אמרה שהיא משתמשת ללא בעיות והשניה אמרה שהיא קראה מחקר אוניברסיטאי בנושא. משהי אחרת אמרה שהיא משתמשת בכיסוי מיוחד לבישול - אטימת סירים - כנראה מיועד לאורז. לא זוכרת של איזו חברה. שמעתם משהו?
 

The fairy girl

New member
אגב נזכרתי

שאמא שלי לפעמים אופה בטטות בתנור עם רדיד אלומיניום, ופעם אחרי אפיה ממושכת היה לזה ממש טעם מתכתי. ככה שאני נמנעת ממאכלים שבאים במגע ישיר וממושך עם החומר הזה. ואם כבר מתכות, קופסאות שימורים ואוכל מפחיות מלא עופרת ושאר הפתעות (אני מרגישה ת'טעם גם שם).
 
הנייר כסף לא מעט

שנים בשוק. מעניין. שאלתי השבוע שתי סטז'ריות אקדמאיות לתזונה בבי"ח בנושא. אחת אמרה שהיא קראה מאמר באוניברסיטה בנושט. השניה אמרה שלא ידוע לה כלום והיא משתמשת בזה הרבה. כל הטוקבק הזה לא העלה תשובה חד משמעית. אני מאדה ירקות בסיר אידוי רגיל מנירוסטה ומוסיפה שמן זית ומלח. לגבי דגנים, כנראה אחזור לבשל בסיר נירוסה רגיל. פעם הייתי משתמשת לבישול דגנים במחבט אסבסט. גם עם זה הפסקתי.
 
למעלה