אפיו - סלט קר

אפיו - סלט קר

אפיו - סלט גזר וסלרי חמוץ מתוק כמנה ראשונה (אצל הבולגרים)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=39908

2 ראשי סלרי/כרפס
¼ ק"ג גזר

לרוטב

1 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח
קמצוץ סוכר
פלפל שחור לא גרוס -כדורונים
גרגירי כוסברה
מיץ מ- 2 לימונים


אופן ההכנה

רוחצים, קולפים ופורסים את ראשי הסלרי.
חולטים במים חמים עם מיץ לימון.
רוחצים גורדים ופורסים את הגזר.


בקערה מערבבים את - השמן, המים, מיץ הלימון, המלח גרגרי הפלפל, הסוכר, גרגירי הקוריאנדר (כוסברה),
מוסיפים את הסלרי והגזר הפרוסים.



מעבירים את הכל לסיר בישול מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהם עשויים קמעה.

מוציאים את הירקות בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה.

מסננים את הנוזל מתכולת הסיר,
ממשיכים לבשל את הנוזל (ללא התכולה) - מבשלים אותו על אש קטנה עד שמחציתו מתאדה,

לאחר מכן יוצקים על הגזר והסלרי.

מצננים לפני ההגשה.

 
למעלה