אפיזודה ראשונה לשכחה..אלצהיימר?

יפעת 38

New member
אפיזודה ראשונה לשכחה..אלצהיימר?

לפני כמה ימים אימי בת ה68 לאחר נסיעה ארוכה לאילת איבדה את זכרונה היא לא זכרה היכן היא נמצאת,ואיך היא הגיעה לשם, היא לא זכרה את כל היום... לאחר אישפוז קצר במיון היא שוחררה שאלתי היא האם זה יכול להתאים להתחלת מחלת אלצהיימר? ולמי לפנות? איזה רופא מטפל? אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מאיפה להתחיל

לא צריך להלחץ....

לפעמים זאת אפיזודה חולפת בגלל עומד יתר. נסיעה לאילת, חופשה מחוץ לבית ונסיעה חזרה יכולה להוות עומד על מערכת של אדם מבוגר בלי שום קשר לאלצהיימר. אבל, אם חלילה יהיו אפיזודות נוספות שכאלה כדאי להתחיל לבדוק. ואם הם יהיו, תפני לכאן שוב, אשמח להדריך אותך בדרך החתחתים המוכרת לי כל כך. המסנג'ר שלי הוא [email protected] ה-ICQ שלי הוא 335890910

יפעת 38

New member
שאלה נוספת

תודה על ההתיחסות... הבעיה היא שאני עכשיו בחרדה אני לא יודעת מתי זה יקרה שוב...אני לא יודעת באזו תדירות זה קורה(השכחה) והאם הזכרון שב ? ואחרי כמה זמן ? אני מרגישה ממש ממש לחוצה...

יפעת 38

New member
תודה

תודה רבה לכן אתן ממש מעודדות ואני נאחזת בכל עזרה אפשרית

ענתי44

New member
קודם כל תרגעי../images/Emo24.gif

אין טעם להתיש את עצמך. ראשית, לא בטוח שיקרה שוב, כי המקרה הזה, הגם שהוא מלחיץ, לא בהכרח מבשר על מחלה.ולא אומר שזה בטוח אלצהיימר. אצל אמא שלי היו סימנים מוקדמים, שהיו ב"מנות קטנות" כשבין לבין היו תקופות של תפקוד.דברים שבזמנו ייחסנו לזיקנה רגילה וחלקם גרמו לחיוך.עד שחשתי בשינוי באישיות, בבעיות בכושר השיפוט, בשינויים בהתנהגות שלה וגם בשיכחה. ועד שהגיע התור למרפאת הזיכרון כבר היינו משוכנעים שזה אלצהיימר. אני ממליצה לך להתקשר ביום ראשון עם העמותה שם יש אנשים שיענו לשאלות שלך, וגם פה תקבלי לבטח התייחסות מהחברים. תתקשרי לרופא המשפחה ותשתפי אותו בדאגה שלך. האם אמא גרה בגפה? אם לא צריך לתחקר את מי שחי בסביבתה האם חלו שינויים בתפקוד היום יומי שלה. זה יתן לך מדד אם זה אירוע מקרי או סימן למשהו לא בסדר. שוב אני מקווה שאמא שלך לא חולת אלצהיימר אבל אם כן אנחנו כאן בשבילך לשמוע ולחזק אותך ולהדריך מנסיונינו המר. אם תרצי לדבר איתי אז תשאירי הודעה בפרטי ואחזור אליך. מאחלת לכם רק בריאות.

justme007

New member
הכי בטוח ללכת לרופא משפחה להתייעצות

יפעת שלום, היום יש המון בדיקות ואבחונים. אני במקומך הייתי לוקחת אותה לבדיקה אצל מישהו מקצועי רק כדי להיות בטוחה שהכל בסדר איתה. הכי טוב לפנות לרופא המשפחה, הוא ידע כבר מה לעשות במצב הזה. אני מאוד מקווה שאמא שלך לא חולה חלילה במחלה הארורה הזו, ושזה סתם משהו חולף, אבל עדיף באמת לבדוק.

ענתי44

New member
שבת שלום יפעת 38../images/Emo140.gif

מה שאת מתארת אכן נשמע מלחיץ וצריך להדליק אצלכם אור אדום. אבל, זה לא אומר שהיא בהכרח חולת אלצהיימר. אולי הנסיעה הארוכה, החום או ההתרגשות מהנסיעה גרמו לה לבלבול ושיכחה. תנסי להזכר האם היו מקרים קודמים של בלבול או שכחה, האם יש שינוי בהתנהגות שלה? תשימי לב מעכשיו לאמא, אבל בזהירות כדי לא להרגיז אותה. במידה ותחושי שיש שינוי מעורר דאגה תפני לרופא המשפחה שלה. תשמעי את דעתו. לבטח הוא יפנה את אמא לניארולוג. אבל המקום הכי טוב לאיבחון דמנציה זה במרפאת זכרון. יש ברוב בתי החולים. שם ידעו לענות לך. אני ממליצה לך, אם יש לך זמן, לקרוא קצת פה על אלצהיימר כדי שתלמדי יותר על המחלה. כולי תפילה שאמא שלך עברה משהו חולף ושהיא תהיה בריאה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום יפעת 38

שלום רב יפעת, בטרם תרוצי לרופאים ,בדקי האם התופעה של אובדן זיכרון חוזרת על עצמה. תבדקי האם היא שואלת את אותן שאלות הרבה פעמים.האם היא חוזרת על דבריה פעמים רבות. תבדקי אם יש בלבול, חרדה. האם היא מחביאה חפצים ולא זוכרת היכן הניחה אותם. האם היא מתלוננת על גניבות שוא. האם היא חושדת בבני המשפחה הקרובים ,שגנבו או לקחו ממנה חפצים. תבדקי אם יש שינויים בהתנהגות. האם היא יותר תוקפנית? ברגע שתראי שחלו שינויים בהתנהגות וירידה בזיכרון לטווח קצר, יש לפנות לנוירולוג,או גריאטר או לפסיכוגריאטר. הטוב ביותר להגיע לאחת ממרפאות הזיכרון בבי"ח.שם נמצאים המומחים בנושא הזיכרון.אם תרצי מרפאה או רופא ספצציפי אמליץ לך במסר אישי. לשרותך בכל עת. זהבה שחם

ronnyw

New member
ועוד מילה ליפעת

שלום רב, מצטרפת לכל קודמי במסר האומר שאין להילחץ מפעם אחת. הייתי אפילו מרחיקה ואומרת שאם זה כל מה שיש - המצב טוב, כי לאלו שאכן חולים, יש המוני תופעות וסימנים נוספים. זה אף פעם לא ארוע יחיד, אלא אוסף דברים קטנים (חזרה על אותה שאלה, שכחה של מיקום ספר שכרגע קראו, בלבול רגעי ב"איזה יום היום" ועוד ועוד). מאפיין נוסף שאצלי היה דומיננטי (אימא שלי אובחנה בגיל 82, שזה די מבוגרת, ולכן נטיתי לייחס את הסימנים לגיל עצמו) היה התחושה של ריחוק: דברים משמחים לא שימחו אותה כל כך כמו פעם (אני זוכרת שהבן שלי סיים קורס קצינים, מה שבעבר היה גורם לה לגאווה , שמחה והתרגשות גדולים, והיא קיבלה את זה בשיוויון נפש)\ ולהבדיל - מות בן משפחה לא ציער אותה במיוחד... קראנו לזה: אימא רואה את העולם מבעד וילון. עצתי לך: שימו עין על אימא, שימו לב להתנהגות שלה , ואם הזיופים ממשיכים - גשו לייעוץ רפואי. אגב, תיתכן התנהגות "כמו אלצהיימרית" שנובעת מסיבות אחרות לגמרי כמו שבץ קטן, מחסור ב- B12 ועוד. מקרים אלה ניתנים לריפוי או לעצירה. שיהיה רק טוב !!

ברוכה הבאה!

כמו כל הקודמים שהגיבו לך גם אני חושבת שזה עדיין לא אומר, ושבאמת יכול להיות שהנסיעה והחום גרמו לה לשכחה. זה בהחלט צריך להדליק אצלכם איזושהיא נורה ופשוט תהיו עקביים ותשיו לב האם חוזרים שוב מקרים מהסוג הזה וכל כמה זמן או שבכלל לא.אצל סבתי היו פרקי שכחה קצרים, של כמה דק', ואח"כ היא חזרה לתפקודה הרגיל. חשבנו שזה שכחה של הגיל ולא אלצהיימר, אבל שזה הלך והחמיר (למשל: שהיתה אורזת שקיות ורוצה ללכת הביתה, ואניה מוכנה להבין שזה ביתה וממש בוכה בגלל זה, שמחפשת את מפתחות הבית בעודם על הדלת, שלא מאמינה שאנחנו הנכדים שלה, צוחקת ומלגלגת כשאמי אומרת לה שהיא ביתה ואנחנו ילדיה, והנכדים שלה, צופה בטלוויזיה ופתאום מתחילה לצחוק ואומרת "תראו הוא מדבר אלי", וכו') זה כבר הדליק אצלנו נורה אדומה והלכנו לרופא המשפחה.. אבל אל דאגה אני לא חושבת שהמקרה הזה מעיד על אלצהיימר בייחוד שזה קרה רק פעם 1

למעלה