אפיית חלות ללא גלוטן
היי,
לאחרונה החלטתי לנסות לאפות חלות ללא גלוטן שיהיו לנו לשבת. עד עכשיו שלושה ארבעה נסיונות וכולם נכשלו... מכיוון שלא אפיתי מעולם לפני כן חלות (גם רגילות) אני לא יודעת אם אני עושה משהו לא נכון בעניין הגלוטן או באופן כללי. ניסיתי כמה מתכונים עם סוגי קמח שונים ללא הצלחה.
התופעות שאני רואה הן:
1. הבצק תופח לאט מאוד. היום למשל לקח לו כמעט ארבע שעות להכפיל את הנפח.
2. כמעט ואין התפחה שנייה. אחרי לישת הבצק לפני קליעה במקום גודל של חלה יוצא משהו כמו לחמניה גדולה, וזה לא תופח הרבה לא משנה כמה זמן אני משאירה את זה.
3. התוצאה - מאפה קטן ודחוס, עד כדי לא אכיל.
יש למישהו רעיון מנסיונכם מה אני עושה לא נכון?
תודה ושבת שלום
היי,
לאחרונה החלטתי לנסות לאפות חלות ללא גלוטן שיהיו לנו לשבת. עד עכשיו שלושה ארבעה נסיונות וכולם נכשלו... מכיוון שלא אפיתי מעולם לפני כן חלות (גם רגילות) אני לא יודעת אם אני עושה משהו לא נכון בעניין הגלוטן או באופן כללי. ניסיתי כמה מתכונים עם סוגי קמח שונים ללא הצלחה.
התופעות שאני רואה הן:
1. הבצק תופח לאט מאוד. היום למשל לקח לו כמעט ארבע שעות להכפיל את הנפח.
2. כמעט ואין התפחה שנייה. אחרי לישת הבצק לפני קליעה במקום גודל של חלה יוצא משהו כמו לחמניה גדולה, וזה לא תופח הרבה לא משנה כמה זמן אני משאירה את זה.
3. התוצאה - מאפה קטן ודחוס, עד כדי לא אכיל.
יש למישהו רעיון מנסיונכם מה אני עושה לא נכון?
תודה ושבת שלום