אפיית חלות - שאלה למבינים
מקווה שזה המקום המתאים לשאלה.
אני אופה חלות מזה תקופה ארוכה כל שישי.
החלות יוצאות טעימות ביותר - אין תלונות
הפגם היחידי הוא במראה, היות ותמיד נוצר מעין קרע באחד מהצדדים במהלך האפיה. כמו סימני מתיחה כאלה של בצק שתפח במהירות ונקרע כתוצאה מזה.
מצורפת תמונה להמחשה.
ניסיתי לאפות אותן בחום מעט יותר נמוך, לתת יותר/פחות זמן תפיחה - וזה לא עוזר.
חשבתי אולי לאפות עם מעט אדים בתנור, אבל אני לא רוצה שיווצר להן קרום קשה כמו בלחם.
אשמח לשמוע אם למישהו יש מושג למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה.
תודה!
מקווה שזה המקום המתאים לשאלה.
אני אופה חלות מזה תקופה ארוכה כל שישי.
החלות יוצאות טעימות ביותר - אין תלונות
הפגם היחידי הוא במראה, היות ותמיד נוצר מעין קרע באחד מהצדדים במהלך האפיה. כמו סימני מתיחה כאלה של בצק שתפח במהירות ונקרע כתוצאה מזה.
מצורפת תמונה להמחשה.
ניסיתי לאפות אותן בחום מעט יותר נמוך, לתת יותר/פחות זמן תפיחה - וזה לא עוזר.
חשבתי אולי לאפות עם מעט אדים בתנור, אבל אני לא רוצה שיווצר להן קרום קשה כמו בלחם.
אשמח לשמוע אם למישהו יש מושג למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה.
תודה!