אפיית חלות - שאלה למבינים

adikal

New member
אפיית חלות - שאלה למבינים

מקווה שזה המקום המתאים לשאלה.

אני אופה חלות מזה תקופה ארוכה כל שישי.
החלות יוצאות טעימות ביותר - אין תלונות :)
הפגם היחידי הוא במראה, היות ותמיד נוצר מעין קרע באחד מהצדדים במהלך האפיה. כמו סימני מתיחה כאלה של בצק שתפח במהירות ונקרע כתוצאה מזה.
מצורפת תמונה להמחשה.

ניסיתי לאפות אותן בחום מעט יותר נמוך, לתת יותר/פחות זמן תפיחה - וזה לא עוזר.
חשבתי אולי לאפות עם מעט אדים בתנור, אבל אני לא רוצה שיווצר להן קרום קשה כמו בלחם.

אשמח לשמוע אם למישהו יש מושג למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה.

תודה!
 

שגיב23

New member
נראה כמו ..

Nהנסיון שלי זה נראה כמו יותר מידי תפיחה שנייה
גם כשהן נכנסות לתנור הן ממשיכות לתפוח וכנראה שזו הבעיה
מתפיחים כדי שיהיו גדולות לפני האפייה ואז הן נכנסות לתנור ותופחות עוד ונקרעות
מה המתכון שאת מכינה? אולי יש אופציה לעודף שמרים

בקשר לאדים ...
לפני שאת מכניסה את התבנית זרקי לתנור 5-6 קוביות קרח סגרי ואז תכניסי את התבנית
זה יתן להן אוירה רטובה ונוחה למכת חום הראשונה שהשמרים אוהבים לקבל
אחרי שהן יוצאות תניחי אותן על מגבת ותכסי
הן יתרככו ויהיו מעולות

אגב
לגבי הקרום הקשה
הוא נוצר מטבילת הבצק במים לפני אפייה ולא מאפייה עם \לחות
 

adikal

New member
המתכון

התמונה היא דווקא מפעם שבה הכנסתי אחרי זמן קצר של תפיחה שניה.
אולי זו באמת כמות השמרים, למרות שאם אני לא טועה עשיתי ניסיון גם בזה פעם והוא לא צלח:

1 קילו קמח
6 כפיות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
4.5 כפות שמן
1.5 כפיות מלח
מים

אנסה גם את העניין של הקרח


שוב תודה!
 

rvc

New member
תנסי להחליף את הקמח והשמרים

בקמח השמרים של אוסם.
כל השאר אותו דבר. יש לי תחושה שאת משתמשת ביותר מידי שמרים.
 

MyAudi

New member
6 כפיות שמרים לקילו קמח? נראה לי הרבה

אני מכירה כמה מתכונים לחלות ובכולם שמים 2 כפות לכל קילו קמח.

בהצלחה
 

חנהפ

Active member
מה שאת מתארת נשמע כמו

בעיה של פחות מידיי עיבוד לבצק ופחות מידיי התפחה.

בצק שמרים יש ללוש לפחות 10 דקות, להתפיח ,והכי טוב להתפיח ללילה במקרר, וגם כשמתחילים לגלגל רצועות כדאי לעבד כל פיסה של בצק כדי שתיווצר רשת הגלוטן

איך יודעים מתי להפסיק?
כשמגלגלים את הרצועות הן מפסיקות להתכווץונשארות באורך אליו הגעת

לא למתוח בזמן הקליעה
להתפיח את החלות המוכנות ורק אז להכניס לתנור
 

adikal

New member
לישה

אני מודעת היטב לצורך ללוש את הבצק מספיק זמן ומקפידה על זה מאוד. אני אפילו לשה אותו בסוף גם ידנית.
נראה לי שאנסה להפחית את כמות השמרים, ואולי אפילו אתן לתפיחה להיעשות במקרר.

מחר יום שישי, מבטיחה לעדכן :)
 
למעלה