אפיית טורט מוצלח :)

pacific ocean

New member
אפיית טורט מוצלח :)

היי, פעם ראשונה שאני כותבת פה..נעים מאוד, אשלי :)

אני מחפשת מתכון לטורט וניל פשוט, שייצא גבוה כדי שאוכל גם לחלק אותו לשכבות עבות יחסית...בנתיים אף מתכון שמצאתי לא ענה על הציפיות, ופעם אחרונה שניסיתי מתכון ויצא בסדר, הטורט לא יצא גבוה ונהרסה לי העוגה :\

אשמח מאוד גם לקבל טיפים לדרך ההכנה שלו ולאפייה, יש לי עוגה שאני מתכננת עליה כבר כמה חודשים!

תודה לכולם וחג שמח!
 

revavonet

New member
יש לי עוגה מאוד פשוטה וטעימה

הבסיס כאן הוא המשקל.
לכל ביצה משתמשים ב30 גרם קמח ו30 גרם סוכר.
לתבנית סטנדרטית 26 הייתי משתמשת ב 6 ביצים כדי לקבל עוגה גבוהה.
מתחילים.
להקציף 6 ביצים עם 180 גרם סוכר, עד לקבלת קצף בהיר גבוה וסמיך (5-8 דקות הקצפה במהירות גבוהה).
כשמקבלים את הקצף הרצוי, מוציאים את הקערה מהמיקסר, ומתחילים לקפל פנימה בזהירות את הקמח (חובה לנפות לפני) עד שמתקבלת תערובת סמיכה אך אורירית.
לצקת לתבנית משומנת היטב עם נייר אפיה בתחתית ואופים 25 דקות בערך, עד שהעוגה שחומה למעלה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
מצננים את העוגה היטב בתבנית ואז מחלצים מהתבנית.
לגבי הפריסה של העוגה, הייתי מחכה לפחות 24 שעות לפני הפריסה, ואפילו הייתי שמה אותה בפריזר (עטופה היטב בניילון נצמד)ללילה ואז פורסת אותה.
לעוגת שוקולד, להחליף 1/2 כוס קמח בקקאו.
 

bali

New member
מנהל
הייתי מוסיפה לטורט גם תמצית וניל טובה

אם רוצים טורט וניל, אחרת לטורט יש בעיקר טעם של ביצים.

בטורט קקאו, הקקאו נותן את הטעם.
 

revavonet

New member
צודקת, יש לי נטיה לשכוח את זה מכיוון שהסוכר

שאני משתמשת בו הוא כבר סוכר וניל...
אני טוחנת את הסוכר עם מקלות וניל שיצאו משימוש, ולכן אני לא מקפידה על וניל בעוגות שלי.
 
למעלה