אפיית לחם - מונחים בצרפתית

yalagala

New member
אפיית לחם - מונחים בצרפתית

שלום, אולי תוכלו לעזור. אני מתרגמת כתבה של ערוץ החיים הטובים בפריז ומראיינים בעל מאפיה שאופה לפי השיטות המסורתיות של פעם. הוא טוען שהוא משתמש בשאור ולא משתמש ב farine composee. יודעים מה זה? איזה קמח זה? ואגב, איך מתרגמים maitre boulanger? תודה
 

nokiamaster

New member
סביר מאד להניח שfarine composee

הינו קמח תופח, או קמח שבא עם שמרים יבשים...
 
למיטב ידיעתי farine composee

הוא שם כולל לקמח העשוי ממספר סוגי גרעינים - למשל חיטה ותירס; תירס וסויה; במקרה שכאן - כפי הנראה אכן מדובר ב"קמח מורכב" כזה שיש בו תוספים של התפחה. maitre boulanger - אופה אומן (UMAN)
 
למעלה