אפית לחם
אני ארשום לך את המתכן הקלאסי של אפית לחם: 1 קילו קמח לבן.או 500 גרם קמח מלא 250 גרם קמח שיפון 250 גרם קמח לבן . אפשר להוסיף בין 100 -150 גרם שיולת שועל גרעינים למיניהם. 1 קילו קמח 20 גרם מלח 20-50 גרם סוכר 80 סמ"ק שמן מומלץ שמן זית 50 גרם שמרים לחים קובייה או שמרית או 20 גרם שמרים יבשים 500 סמ"ק מים(יש להוסיף כמה שבצק דורש) יש לערבב את כל היבשים יחד היטב כי מלח הורג שמרים להוסיף את השמרים את השמן ובסוף את המים . ללוש 7-8 דקות ולשלוח להתפחה עד שהוא מכפיל את עצמו כמעט זמן ההתפחה זה בהתאם לתנאים שיש. בעקרון תנאים האידיאלים להתפחה לחות וטמפרטורה של כ- 40 מעלות. לאחר ההתפחה את לשה שוב להוצאת האויר מנחה של הבצק כ 10 דקות עצוב הלחם ושוב התפחה וזו ההתפחה הכי חשובה זה צריך להכפיל את עצמו והבדיקה שלך את לוחצת עם הזרת במקום נמוך בבצק וצר חור שאינו חוזר .אפייה 190 מעלות 40-50 דקות בהתאם תנור אם תוכלי תשפריצי מים על הבצק פעמיים כל 10 דקות ראשונות בדיקה הלחם הופכים אותו ודופקים צריך להישמע רעש חלול. בהצלחה קווה שעזרתי לך.(לא מכיר אפיית לחם עם סודה לשתייה ואבקת אפייה)