אפיית לחם

מור 57

New member
אפיית לחם

הכנתי לחם מקמחים מלאים. הלחם תפח יפה ונראה נהדר על השיש. ברגע שהכנסתי לתנור, צנח ונשאר נמוך מאוד. מה לא עשיתי נכון?
 

TCHM

New member
התפחת יתר לפני אפיה...

רשת הגלוטן נמתחת, נקרעת וקורסת במיוחד הדבר
חשוב בלחמים מעוטי גלוטן.
יש להתפיח רק עד 80% מהכפלת הנפח המקורי.
שאר התפיחה היא תפיחה באפיה בתנור.
 

TCHM

New member
ורצוי להוסיף מעט גלוטן...

כאשר משתמשים בקמחים נטולי/מעט גלוטן.
2%-3% ממשקל כל הקמחים.
ניתן לרכוש בחנויות מתמחות.
 
למעלה