אפיית לחם

אופירש5

New member
אפיית לחם

שלום לכולם! התייעצות לאופים מביניכם:
אני אופה לחם כוסמין באפייה ביתית. בזמן האחרון הלחם עולה יתר על המידה - עד כדי כך שלמרות החריצים ‏רק העליון נפרד כמעט לחלוטין מהלחם. כמובן, ללא שינוי במתכון או בתנור/חום האפייה.

למישהו יש רעיונות מדוע? איך ניתן למנוע? מצרפת תמונות להמחשה.. תודה לעוזרים!

 

milch1

New member
כמה גורמים...

עיצוב לא טוב/נכון של הככר - לא מבטוח כיוון שלא רואים עיוות של הגוף.
לא מספיק התפחה לפני ההכנסה לתנור, ה-OVEN RISE "מפוצץ" את הבצק. יותר מדי התפחה בתנור. זה שהקליפה ממש נפרדת, כנראה בכל זאת בעית עיצוב.

אני עושה את זה במכובן כפי שניתן לראות בלחמי ה-TARTIN שאני מצרף. לפעמים אני אוהב לראות את ה"כפריות" הזאת.
 
למעלה