אפילוג לחידה נ"ו

DoronModan

New member
אפילוג לחידה נ"ו

הגבתי למיכל בגוף השרשור עם החידה, שהפך לגדול ולכן לא רואים מה יש בפנים, וחבל לי לבזבז את ה'חידה':
הדברים של מיכל, על הפלינדרום שמסתתר במשפט "חשבתי שממש מזמן לא היה לנו פלינדרום" מזכיר לי פרק בסדרת הספרים 'דני ידעני', הילד הבלש. שכר אותו מנהל בי"ס יסודי, לאחר שאחד מהילדים ננסי, דייב, בוב, רונה, גייל איימי, וטום, חשוד בפשע קטן שקרה בזמן השיעור בציור. המנהל חשב שהילדים יודעים ולא רוצים להלשין על האשם, ולכן פנה לילד הבלש. דני ידעני הסתכל על הציורים שהילדים ציירו בשיעור, ואחד הילדים (נגיד דייב) צייר ורשם כותרות לציוריו: שמש, מים, זיז, דוּד, חוח,תות, שיש. דני ידעני קבע, שהילד האשם הוא.... ???

Eldad S

New member
האם כוונתך

לבוב?

Eldad S

New member
נ"ב:
אין לי מושג מה קרה

כאן:
הוספתי תשובה לשאלתך, ובגוף ההודעה כתבתי רק את המילה:
לבוב?
&nbsp
ובכל זאת כל השרשור קפץ לראש הפורום, למרות שלא היו בתוכן ההודעה 10 תווים או יותר, וגם לא אייקון כלשהו. האם סימן שאלה נחשב למשהו שמקפיץ הודעה לראש הפורום?
&nbsp
או שמא השתנו כללי מערכת הפורומים בתפוז, ובכל פעם שמישהו עונה להודעה כלשהי, לא משנה כמה תווים בתוכן ההודעה, ההודעה תקפוץ לראש הפורום?

Eldad S

New member
כן, כנראה.

השלמתי את המילה (בדי)"קונת." בתוך ההודעה, והיא הקפיצה את השרשור כולו לראש הפורום.

DoronModan

New member
כך נולדות מילים חדשות

קונת. אהבתי.
אם בשנת 2025 נספר על זה לאנשים, הם לא יאמינו שהמילה ה-furora הזאת נולדה בפורום אספרנטו.

DoronModan

New member
כן

זו הייתה דרכו של הילד לרמוז על האשם בלי לנקוב בשמו.

אגב, אתה זוכר את סדרת הספרים החמודה לילדים, "דני ידעני"?

ולא היה לי מושג לגבי מה שגורם להקפצה או לאי-הקפצה של שרשור. נראה לי הגיוני שאורך ההודעה לא תמיד בקורלציה לחשיבותה, כך שיש הגיון בכך שכל הודעה, גם הודעה קצרה מאוד, תוקפץ.

Eldad S

New member
כן, אבל זה לא היה כך במשך שנים רבות.

הסיבה לכך הייתה, מן הסתם, שאם מישהו רוצה לכתוב רק שתי מילים בתוכן ההודעה, זה לא אמור להקפיץ אותה, כי זה משהו לכאורה שולי. אם ממש רוצים להקפיץ, יש צורך לכתוב משפט של ממש (מעשרה תווים ומעלה, או אייקון כלשהו).
טוב, טוב לדעת שזה שונה.

באשר לסדרת הספרים, אני לא בטוח שאני זוכר. השם מוכר איכשהו, אבל זה לא זכור לי כמשהו מעצב בילדותי, או משהו כזה.

מיכי 10

Member
בפורום תח"צ (תחבורה ציבורית), עושים שימוש באפשרות

של "אי-הקפצה" של שרשור. ומה הכוונה?
הכוונה שבכל לילה בחצות, הפ פותחים שרשור הכוונה חדש, בו כל מי שרוצה יכול לשאול שאלות של "איך מגיעית ממקום X למקום ‏Y", באיזה אוטובוסים או רכבות, באיזה שעות ואפילו מה מחיר הנסיעות וכו' וכו'. חברי הפורום, הבאמת מסוּרים מאד, נותנים תשובות במהלך היממה. גם "עוברים ושבים" שאינם חברי הפורום יכולים לענות, כמובן. לי יצא לשאול ולהעזר שם לא מעט, ולפעמים גם תרמתי בהכוונה כששאלו על תח"צ שאני מכירה.

לפעמים מתפתחים בתוך שרשורים כאלה גם קצת עניינים חבריים. אבל לאחר שנפתח שרשור של היום הבא, אין להקפיץ שרשורים ישנים יותר. אם בכל זאת רוצים להגיב עדיין (למשל להודות למישהו שההנחיות שלו עזרו מאד) - בבקשה, אבל רק בכותרת, כדי לא להקפיץ את השרשור

נכון יפה?

מיכי 10

Member
ברור! כידוע, לפי הכללים של תפוז, רק הודעה שטרם מלאו לה

שלושה ימים, יכולה בכלל להקפיץ שרשור למעלה.
והכלל השני, שהודעה שכוללת רק כותרת - לא תקפיץ. הודעה שיש בה תוכן, ולא חשוב באיזה אורך, תקפיץ את השרשור.

Eldad S

New member
זה לא תמיד היה הכלל.

אני מנהל פורומים בתפוז אולי כבר תשע שנים, ואולי יותר (לא זכור לי כרגע באיזה תאריך התחלתי לנהל את הפורום הראשון). במשך שנים רבות הודעות לא היו קופצות אם תוכן ההודעה לא הכיל עשרה תווים ומעלה, או לחלופין – אייקון כלשהו. למיטב הבנתי, שינוי הכלל חל רק בשנה האחרונה, ואולי בשנתיים האחרונות (שוב, לא בדקתי באופן יזום מתי חל השינוי).

מיכי 10

Member
אולי רק בעבר.

אני גולשת בפורומי תפוז קצת יותר משש שנים, ומנהלת פורום רק שנה ותשעה חודשים. אז אני לא זוכרת ממתי זה הכלל. כי כשלא ניהלתי לא כל כך שמתי לב לדברים האלה. אבל בשנתיים האחרונות זה בוודאי כפי שציינתי לעיל.

מיכי 10

Member
אם זה היה בעברית, הייתי מנחשת שהכוונה לישי או דוד או נתן.

אתה רוצה שבניגוד לדני ידעני העדין, אנחנו נכתוב במפורש בוב?

למעלה