אפילו אל תשאלו למה אני ער עכשיו

רקיעים

New member
אפילו אל תשאלו למה אני ער עכשיו ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, גם אני הגעתי לפה "בטעות", אבל נראה לי שזה פורום שיכול להתאים לכל אדם חושב. את הבעיה שלי כתבתי בהרחבה די רצינית (כמעט הגעתי למגבלת ה - 65 אלף אותיות פעמיים כשתיארתי את זה) בפורום "אהבה ורומנטיקה". באמת שאין צורך לקרוא את כל זה הואיל ואתמצת את שאלתי ואת המקרה. לפני כשנה חוויתי מקרה יחסית "קשה" (הכל יחסי בחיים, לי היה קשה) של אהבה נכזבת. זאת היתה פעם ראשונה עבורי, וההתאהבות היתה ברמה גבוהה יחסית. הבעיה שהיתה לי אז היא שהייתי חייב (בשל סיבות כאלו ואחרות שאינן תלויות בי) להיות לידה במשך רוב שעות היממה למשך שבועות רבים בלי הפסקה (רק בסופי השבוע). לא חשבתי שזה אי פעם יעבור לי, מתוקף עוצמת התחושה שהרגשתי - ואז דרכינו נפרדו לחודשיים והכל עבר. באופן מטריד למדיי. היום, כמה חודשים לאחר מכן, אני עדיין רואה אותה מדיי פעם, אבל אם היא תציע לי לצאת, לדוגמא, איני חושב שאסכים. עד כדי כך. אז זאת הייתה ה"טעות" - כלומר, איכשהוא נסחפתי למערבולת של דכאונות, מצבי רוח, אכזבה ורוח נכאים ששטפה אותי באופן מוחלט - במשך מספר חודשים, והכל בגלל המצב שנקלעתי / נתתי לעצמי להיקלע אליו. "למדתי" שבמצב כזה - שזה חד צדדי - הדבר הכי טוב הוא ניתוק. עכשיו לא מכבר נתקלתי בסיטואציה דומה ואף קשה הרבה יותר שבה התאהבתי בידידה שלי, והיא מצידה התחילה לצאת עם מישהו אחר (וגם לספר לי על זה, בפרוטרוט), בדיוק בתקופה שזה התפרץ. מתוקף העובדה שהרגשות שלי כלפיה חזקים הרבה יותר, גם האכזבה קשה הרבה יותר. אז עשיתי בלית ברירה את מה שנסיבות המציאות עשו בפעם הקודמת. פשוט ניתקתי איתה את הקשר - בצורה שלא תיראה רע - ולתקופה של לפחות כמה חודשים. השאלה שלי היא - האם מה"ניסיון" וה"ידע" הקודם שלי, בעצם הרווחתי הפעם, כש"השכלתי" לחתוך בזמן, או שאני מפסיד איכשהו? ההשוואה בין שני המצבים, נכונה? הניסיון עוזר? זה מזכיר לי משפט שאיני זוכר מי אמר אותו... שניסיון הוא שם שאנשים נתנו לטעויות שלהם :-\ תודה, ר.

וואו...../images/Emo80.gif

באופן טבעי, כשמקרבים אל גופנו אש בוערת - אנו מתרחקים. כך גם מכל סכנה שנשקפת. הסכנה יכולה להיות סכנה פיזית ממשית, ועשוייה להיות מקרה שעלול להוביל למשבר, דיכאון, אכזבה ועוד. החסרון בניתוק שעשית כיביכול הוא שלעולם לא תדע מה יכול להיה להיות אם.. אבל אם נטריד את עצמנו כל הזמן במחשבה הזו נגיע למצב של צעדה במקום, מה שמביא לתסכול. מצד שני, בחיים צריכים לדעת לקחת סיכונים <תוך הפעלת שיקול דעת, כמובן.>, אי אפשר לברוח אם וכאשר חוששים מאכזבה. או כמו במקרה שלך "לחתוך". אם אתה מפסיד? הביטוי "ימים יגידו" לא תופס במקרה הזה. כי לעולם לא תדע מה יכול היה להיות אילולא ניתקת את הקשר עם אותה ידידה. שוב, אל תתן לעצמך להכנס לתסכול. עשית מעשה. אם הוא נכון או לא - רק אתה יודע. חבל לבכות על חלב שנשפך, זה הרי לא יעזור ממילא.

רקיעים

New member
היא כבר אמרה לי לא

אז אני יודע ששומדבר לא יצא מזה. יש לה חבר חדש. זה לא מקל על העניין. הניתוק לא מוחלט, אך בכוחי להופכו למוחלט. על כן אני מתלבט. ר.

מוחלט הוא בדר"כ בלתי הפיך../images/Emo80.gif

השאלה האם אתה מעוניין לקחת את הסיכון הזה? אני הייתי מתרחקת מעט, משאירה עוד פתח, גם כדי לא לפגוע וגם כדי לא להביא את עצמי למצב בלתי הפיך <או שקשה מאוד לשנותו.> \

מנסיון רב שנים קשה להשאר ידידים

אחרי שנכווים מקשר עמוק יותר. על כן יש רבים שאינם ששים להפוך ידידות לקשר רומנטי. הם יודעים שאין, אחר כך, דרך חזרה. לפחות בשלב הראשון לאחר הפרוד, צריך להיות ניתוק. לפחות לך יהיה קל יותר לא לראות אותה בכלל מאשר לראות אותה מאושרת עם החבר החדש שלה. יתכן שהזמן יעשה את שלו, ותוכלו לחזור לקשרי ידידות, אולי כשלשניכם כבר יהיה קשר רומנטי יציב (לכל אחד מכם עם מישהו אחר).

למעלה