אפילו רק אם הקשבתם

ronitdd

New member
אפילו רק אם הקשבתם

מניחה שכל מי שעבר את תהליך השמה של בנו/בתו במוסד עבר הרבה עגמת נפש טרטורים וחוסר רגישות כמו שאנחנו עוברים כיום. לצערנו אחרי טיפול רדוד בנדון הפסדנו מקום במוסד שלו חיכינו כל כך. והציעו לנו מקום אשר מראש ידעו בלשכת הרווחה כי הבת אינה מתאימה מבחינת הפיגור למקום. המוסד הנ"ל בעל אופי עם פיגור קשה מאד - ילדים סיעודיים ואילו הבת פיגור בינוני ועצמאית. שאלנו את הרווחה מדוע עלינו ללכת אם מראש אפילו אתם שלא מכירים את הילדה יודעים כי היא לא מתאימה ענו לנו שהמפקחת המחוזית מבקשת ואם לא נעשה כן נתקל בסירוב המשך הטיפול בתיק והיא תחשוב שאנחנו לא רציניים. הלכנו כדי להיות "ילדים טובים" וקיבלנו מכה אחת כפליים גם הנסיעה של כשעה דרך מביתנו וגם הקושי בלראות את הילדים עם המקרים הקשים (אני מתכוונת מבחינה נפשית שלי קשה לי) וגם לשמוע מפי המנהלת המוסד כי אין טעם שהגענו כי רק לפי הטפסים אפשר לראות כי הבת אינה מתאימה. ואנחנו הגענו כדי לסמן "וי" נוסף למשרד הרווחה - פשוט נורא שעובדים בחוסר הגיון וחוסר רגישות במיוחד עם משפחות וילדים אשר גם ככה עוברים מספיק בחיי היום יום. אשמח לשמוע מה אנחנו אמורים לעשות - האם להמשיך ו"לסתום" את הפה להמשיך ולספוג עגמת נפש וטרטורים. האם באמת כל המשפחות עוברות כאלה יסורים או שרק אנחנו בגלל חוסר נסיון של מח' רווחה בישוב שלנו. גם אם לא תענו לי מספיק לי לדעת שמשהי הקשיב לי משהו שמבין את כל מה שהעלתי בכתב - כי אני בטוחה שמשפחה רגילה לא מבינה בדיוק לאיזה עגמת נפש או טרטור אני מתכוונת. תודה מראש

smo

New member
בשום פנים ואופן לא לוותר ולא לשתוק!

גם לנו ניסו להלביש מסגרת לא מתאימה לבת שלי כי לעירייה היה נח יותר לא לשלם לעירייה בעיר הסמוכה כסף. ברגע שילד הולך לגן/בי"ס שלא בעירו, זה עולה לעירייה יותר. במהלך תהליך ההסמה המגעיל גם לי היה מאוד קשה. מרבית הבעיה עם "אנשי המקצוע" שהם לא מכירים ממש מקרוב את הקושי בלגרור ילד נכה לכל אותן ועדות ואיבחונים. אולי לא נכון להכליל, אבל נראה לי שמי שלא מכיר מקרוב את הנושא, ממש לא מבין גם אם הוא עובד בתחום. נתקלתי פעם בעובדת סוציאלית, שאמורה להיות רגישה לנושא, אבל היתה כל כך לא. שזה פשוט נורא. גם אם אומרים שהמפקת המחוזית מבקשת, תבקשו אתם לשוחח איתה באופן אישי, בפגישה או טלפונית. בלי התערבות יד שלישית. שתבקש! היא לא זאת שנפשית עוברת את התהליך, אלא אתם עם ילדכם. בהצלחה.

עמיקםרז

New member
בהחלט הקשבנו גם הקשבנו...

רונית שלום, הרי זאת הסיבה העיקרית לקיומו של הפורום - שמישהו יקשיב לנו, מישהו שחווה קשיים דומים לקשיים שלנו, כי הרי התחושה שלנו היא שמי שאינו הורה, גם אם הוא איש מקצוע מעולה ומנוסה (ויש גם כאלה...), לעולם לא יבין את מה שעובר עלינו, ובוודאי את מה שעובר עלינו מבחינה רגשית. נכון, הטיפול הוא לעיתים קרובות מידי רדוד וחסר רגישות. אבל יש גם מקרים בהם איש המקצוע המטפל בנו הוא עצמו חסר אונים מול מערכת נוקשה, חסרת התחשבות ולעיתים בירוקרטית ומסורבלת עד כדי טמטום. ולכן אסור לוותר וחייבים לתבוע את כל המגיע לילדינו ולנו לא בחסד, אלא בזכות, כאזרחי המדינה וכאזרחי הישוב והרשות המוניציפאלית הרלוונטיים. יחד עם זאת צריך להימנע מלפתח יחס שלילי אוטומטי לכל עובד מקצועי. נתקלתי גם בכאלה שיעשו הכל ויתנו את הנשמה כדי להקל ולעזור. צריך לתת את הקרדיט, אבל כשהדברים אינם מתנהלים כראוי - לא לוותר! אם אתם זקוקים לעזרה וחשים שנעשה לכם עוול, אני מציע לכם לבקש את עזרת העובדים המקצועיים של אקים, שהוא הארגון שלנו, ההורים. ניתן לעשות זאת באמצעות הקו החם "הורים למען הורים", בו יענו לכם תורנים שהם עצמם הורים או בני משפחה של אנשים עם פיגור, ובמידת הצורך יעבירו את פנייתכם לטיפול אנשי המקצוע. הקו פעיל בכל יום ראשון משעה 5 אחה"צ עד שעה 8 בערב, אבל אפשר להשאיר הודעה במשיבון בכל זמן אחר, ומובטח לכם שיחזרו אליכם. מספר הטלפון: 1-800-399333. בהצלחה מכל הלב, עמיקם

לא יודעת כמה זה מנחם, אבל

אני זוכרת שהורי עברו שבעת מדורי גהנום בירוקרטיים כדי להכניס את אחי למסגרת שתהיה סבירה לגביו. זה היה אומנם לפני 20 שנה, ומאז הוא גם החליף מסגרת פעמיים (שגם זה לא פחות קשה). תחילה הוא נכנס למסגרת שלחלוטין!! לא התאימה לו, כי כבר לא החזקנו מעמד בבית, והיינו כולנו על סף התמוטטות. לאחר זמן מה כשראינו שהוא מתדרדר שם, אימי פנתה יום אחד ישירות לרופא שמחליט בעניין ובתקיפות ואפילו תוקפנות גדולה האשימה אותו שהוא מביא את אחי למוות איטי ובטוח (נשמע מזעזע אבל לא היתה ברירה אלא להלחם). האמת שהרופא נבהל מזה, ומיידית רשם המלצה להעביר אותו מסגרת, שלשם הוא התאים יותר. לדעתי, אם אתם יכולים עוד קצת לחכות שהילדה תהיה בבית, שווה להלחם ולהכניס את הילדה שלכם מראש למקום שמתאים לה. אני גם ממליצה להתעקש ולקבוע פגישה ישירה עם המפקחת המחוזית כשאתם מלווים במכתב מוכן מראש שמנמק את טענתכם ולדרוש בתקיפות להכניס את הילדה למקום שמתאים לה (חבל שיטרטרו אתכם..). לפעמים מגלים אחרי התעקשות עם המוסדות ש"פתאום יש אפשרות, אבל ממש במקרה", שיתפנה מקום עבור הבת שלכם במוסד בו אתם מעוניינים שהיא תשהה. הנושא הזה דורש סבלנות וכוח לאין קץ. חושבת שרעיון פניה לאקים הוא רעיון טוב כי שם יוכלו לתת הכוונה יותר מסודרת. יש לי הרבה חום ואהדה אלייך ולמצוקה בה אתם נתונים היום
.

ronitdd

New member
תודה

תודה על ההקשבה והיעוץ - ואכן שבוע הבא נפנה אל הקו החם ליעוץ

עמיקםרז

New member
../images/Emo50.gif רבה!!

רונית שלום, אני מקווה שהפנייה תעזור... אשמח, אם יהיה לך נוח, לשתף אותנו בתוצאות. ב ב ר כ ה, עמיקם

למעלה