אפילו שהרגזתי אתכן: אני צריך שם לבת

מחשבות

New member
אפילו שהרגזתי אתכן: אני צריך שם לבת

אבל רצוי שלא יהיה עם השתמעות כשם של בן, שיהיה נוח להגיה, צליל נעים. אבא של נועה ושירה שנוהג למשוך אש אבל מתברר כאבא הטוב בשכונה.

שמות שאני אוהבת

איה, איילה, דנה, גלי, אבישג, הגר... וגם השמות של הבנות שלך מקסימים בעיניי יש לי עוד שמות אבל הם לא עונים על הבריף שלך!

ענתש

New member
מה עם...

מעיין, אלה, ליהי, נטע, נעמי. לבת שלי קוראים נגה, אבל זה קרוב מדיי לנעה אז אני לא מציעה.

שמות נוספים...

לבת שלי קראתי רומי. מה דעתך? שמות נוספים שאני אוהבת וחשבתי עליהם כשהייתי בהריון: תמרה, עופרי, דפנה. (יש שאוהבים לקרוא דפני) הכי חשוב, שהלידה תעבור בשלום.

anat30g

New member
שם טוב

אני ממליצה בחום על השם שירלי - זה שמה של בתי - הוא שם נפלא ראשית מבחינה נמורולוגית, שנית זה שם בינלאומי, שם ברור של בת - לא דו מיני, ויתאון נוסף אין הרבה שירלי - יש הרבה שיר - אבל שירליות אין... ויש המון שמות חיבה לשם הזה.... המון חרוזים יפים שהולכים על לי...

toibis

New member
שם לילד

תתחילי בכמה הברות את רוצה. גל, בר, חן,

ronnieyuval

New member
חשבתי שאמרת שיקראו לה רוני ../images/Emo13.gif

אז לבת שלי לא יקראו רוני מהסיבה הברורה שלי קוראים רוני..... אחרים שאהבתי: תמר, איה, מיקה, מאיה.... לא יכולה לחשוב כרגע על עוד שמות שהם לא גם של בנים. מכיוון שלבתי קוראים יובל אני לא יכולה שלא לחלוק עליך
אבל זה כבר עניין של העדפה. יום טוב ובהצלחה עם ההריון! דרך אגב, מתי צפויה הלידה?

toibis

New member
למה לתת לילד שם של ילדה ולהפך

אני לא מבין, למה לתת לילד שם של ילדה, ולהפך. זה ממש מבלבל אותי ואת כל הילדים. הילדה שלי אומרת לי היום שיחקתי עם יובל! ואני מיד שואל זה בן או בת?

ronnieyuval

New member
מי קבע מה זה שם של בן ומה של בת?

אתה יודע שענת בתנ"ך היה גבר? אז מה העניין הזה עם ענת שם לבת? תראה לי בן אחד שקוראים לו ענת. לילדים שלנו לא יהיו בעיות כי אצלם אין מוסכמות של מה שם של בן ומה של בת - יש להם מהכל וגם שמות לועזיים. תאמין לי שאת הילדים זה לא מבלבל. וחוץ מזה מה שיפה בעיניך לא חייב להיות יפה בעיניי ולהיפך. לא שפטתי אותך אז אל תשפוט אותי בבקשה. נ"ב - אנחנו חיים בארה"ב אז כאן בטח לא יגידו לי שזה שם של בן. לדעתך הייתי צריכה לקרוא לה סטפני או אמנדה?

דוקא הדוגמא של ארה"ב לא מוצלחת...

כי מההכרות שלי לא נראה לי שתמצאי הרבה בנות שקוראים להן בשמות של בנים, אלא אם זה קיצור (אלכס - אלכסנדרה או אלקסיס, ג´ו - ג´וזפין או ג´ואנה וכו´). זו אופנה ישראלית. וזה עוד יותר מוזר כי בשפה העברית יש זכר ונקבה (ויובל זה זכר עד כמה שאני זוכרת). לא שופטת אף אחד, אבל אני אישית לא אוהבת את האופנה הזו.

zimes

New member
אבל גם עינב זה ש"ע זכר

אנחנו, כשחיפשנו שמות, החלטנו שהם יהיו עבריים, שברור אם הם זכר או נקבה, ושהם זכר/נקבה בהתאם, גם דקדוקית. בסוף, סיננו, מיינו, ויצאה לנו הדס - לא רק שזה ש"ע זכר, אלא גם בישוב הפצפון שלנו יש הדס בן, וכולם מתפלאים... כמו שאומרים ביידיש: בנאדם חושב - ואלוהים צוחק.

אופס, לא בדקתי את כל האפשרויות..

לפני שכתבתי... אני חושבת שכאן שאנחנו באותו ראש - שם עברי, שברור אם זה זכר או נקבה ושיהיה קל להגיה (זה תוספת שלנו) ומיוחד. ואמנם איה זה ש"ע נקבה (למיטב ידיעתי, לא בדקתי במילון) אבל גילו לי שהיה איה בתנך שהיה גבר...

אני לא רואה בעיה עם שמות יוניסקס

אורן שלנו היא בת וקראנו לה ככה עוד לפני שנולדה. פשוט יפה בעיננו, זה לא שם מסובך שיפריע לה בגיל יותר מאוחר - אז למה לא???

אני דווקא מאוד אוהבת

שמות של בנים לבנות לבנות שלי קוראים שחר ותומר ואלו השמות הכי זכריים שיש, אבל מה לעשות ועוד לפני שהפכתי לאמא, ידעתי שכשיהיו לי בנות אקרא להם בשמות של בנים. מעבר לזה שזה מיוחד, כי עוד לא נתקלתי בעוד ילדה שקוראים לה תומר.

bhazan

New member
שם לבן ובת

שלום, לבן שלי קוראים שיר ולדעתי אין כזה דבר שם של בן או של בת.0אלא אם כן מדובר בשמות כמו: רבקה,חיים,משה וכו´). לידיעתכם שיר זה זכר(שיר יפה,שיר ארוך...) ולדעתי זה השם הכי יפה בעולם(טוב אני לא ממש אובייקטיבית!) בתיה

nettam

New member
אתה יכול להשתמש בשם של הבת שלי

לבת שלי קוראים דור...

למעלה