אפיקורוס, אנחנו והם.....

אפיקורוס, אנחנו והם.....

כל הזמן הדתיים ובעיקר החרדים פועלים נגד החילוניות, וזה לא נגמר, כי הם מתחזים לכבשים כשהם בתוך עור של כבש. (נחמדים עד שאתה אומר משהו נגד הדת).

שלשום בעיתון, אחת מזוכי העסקים הקטנים היא חרדית שהקימה מסלול לימוד אקדמי לחרדיות במכללות דתיות. לא הבנתי מה רבותא בזה, אבל ההתבטאות הקישקושית שלה הוכיחה מה שאני אומר תמיד, שיש במדינה הזו שלושה עמים - יהודים, ערבים וחרדים.

כששואלים אותה על הפעילות שלה, היא אומרת שטויות בלא הנד עפעף:"אני שמחה על הזכות ליצור גשר בין החברה הישראלית למגזר החרדי..."
א. המסלול שהקימה הוא לטובת נשים חרדיות שתתקדמנה בעבודה כי בבית הן המפרנסות את הבטלן השורץ בישיבה.
ב. היא לחלוטין לא רואה את עצמה ואת "המיגזר" שלה כחלק מהחברה הישראלית. זה ברור, הרי הם מתנגדים למדינה ולחוקיה.
ובכך אין שום הבדל בין יהודים חרדים מול אפיקורוס, וערבים דתיים מול הכופרים (מי שאינו מוסלמי), וזה לא הדבר המשותף היחידי.....

דבר שני- אפיקורוס.
אפיקורוס הוא הוגה דיעות יווני שחי במאה השלישית לפנה"ס . משנתו עסקה בנפש האדם ובפעילותו בעולם הזה בהתעלם ממושג שנקרא העולם הבא, כאשר עיקרי משנתו הם: בני האדם וזכותם לחופש, לשיוויון, להנאה ולחתירה לאושר.

זה כמובן נוגד את היהדות לחלוטין , ולכן כל מי שלא מאמין בתורה נקרא בפי החרדים אפיקורוס, כיוון שהוא טען שאין הישארות נפש, ולכן על אדם בחייו למצות את מה שהוא יכול, ובכך הוא מבזה את התורה.....

ניומה

New member
בגלל שהוא אפיקורוס שלחו איומים לפרופ'

שבת שלום מלכין. אם אתה לא חושב כמונו אתה לצרינו. מגיע לך למות. זו התורה כולה על רגל אחת...

מינהר

New member
יוליקה, יאיר לפיד היה אצלנו בשבתרבות.

במונוסון. היה אולם מפוצץ, אולי 500 איש. דיבר מאוד יפה. אמר שמצבנו בעולם גרוע מאי פעם, למשל הכניסו לחרם הארופי את רמת הגולן, למרות שאין שם אפילו פלסטיני אחד. אמר שהוא מסכים עם ראש הממשלה, שאין להסכים שיגררו את ישראל בכוח לועידה בינלאומית בעניין מומ עם הפלסטינים. ישראל צריכה לנהל מומ מנקודת הנוחות שלה.
המנחה החמיא לו על עליה בסקרים.

יוליקה

Member
מנהל
איך היה דביר קריב?

חבר שלי... מהמטה של לפיד...
הספר שלו מרתק והוא איש מעניין...

מינהר

New member
יוליקה, דביר קריב דיבר על הקיצוניים

משמאל ומימין שמסוכנים לדמוקרטיה. הן אם תרצו והן שוברים שתיקה. ועל תחושותיו בפגישה עם יגאל אמיר, שצחק לאחר הרצח, והיה מוכן לרצוח גם את פרס. היה בשבכ בחטיבה להגנת הדמוקרטיה.
דיבר יפה מאוד.

אני מבינה שבאצבע שלך עדיין אין שיפור.

יוליקה

Member
מנהל
נאלצתי להוריד את טבעת הנישואין

מהזרת... כי היא גם החלה להתנפח

מינהר

New member
יוליקה, לא לעשות צחוק. מהר להבדק.

יכול להיות שניקית דג ונדקרת מן הסנפירים?

שרון 337

New member
אצבע נפוחה ,

חשוב לגשת להתייעצות לרופא המשפחה,ולא להזניח,להגיע לאבחון ,אולי דלקת במפרקים של האצבע. יתכן ויהיה צריך הפנייה למומחה לכך היד.
ככול שמטפלים בהקדם הטיפול יעיל יותר.

יוליקה

Member
מנהל
תודה. אכן הייתי אצל הרופא

יש לי דלקת חריפה במפרק של האצבע.
קיבלתי אנטיביוטיקה.

יוליקה

Member
מנהל
ברוכה הבאה שרון 337

יש לנו שרון 17...
יש לי בת שרון, לכן אני שמה לב לשם הזה.... וגם בתי באותו גיל...

למעלה