אפי-נו,
כן או לא?

vashti72

New member
אפי-נו, ../images/Emo4.gif כן או לא?

רציתי לשמוע מניסיונכן, מהידע שלכן, האם כדאי להשתמש באפינו. ההתלבטות שלי היא האם זה לא פוגע יותר ברצפת האגן לטווח הרחוק, והאם זה לא פוגע בקיום יחסי מין אח"כ(מודה שזה מטריד אותי יותר...)

אשכר ש

New member
לפי מה ידוע לי זה לא פוגע

ברצפת האגן וגם לא במבנה הנרתיק. מיילדות מדווחות על ירידה בשיעור הקרעים אצל יולדות שהשתמשו באפי נו. זה לשיקולך האישי. יש דיון על זה בטאגליינס אם את רוצה.

vashti72

New member
סליחה על הבורות-טאגליינס?

מה זה ואיך אני מגיעה לשם...

vashti72

New member
פתאום ראיתי למעלה מה זה...../images/Emo3.gif

לא צריך לענות

אם פי 3

New member
בדיוק להיפך

האפי נו מקצר את שלב הלחיצות בלידה, ולכן שומר על רצפת האגן. לא פוגע ביחסי מין - האיזור אלסטי, וחוזר לקדמותו, שלא לדבר על כך, שבכל מקרה אם עובר שם תינוק, אז הוא מתרחב. מניעת קרעים (וחתכים) מועילה מאד ליחסי מין.... (כאלו שנחתכו או נקרעו מספרות על סיוט). אני מאד בעד. שמעתי כל כך הרבה סיפורי זוועה ארוכי טווח מנשים שנחתכו ונקרעו, שזה ממש לא שווה בעיני את הסיכון. שווה לעשות מה שאפשר בשביל למנוע.

לא יכולה להמליץ כן או לא כי אני לא

השתמשתי באפי נו, וגם לא עיסיתי לי את הפירנאום... אומרים שזה מאוד עוזר, במיוחד כהכנה לפני לידה ראשונה או כשמדובר בלידה חוזרת לאחר לידה עם חתכים או קרעים. אישית, לי נראה משהו קצת לא במקום "להתעסק" שמה עם בלונים וכו'. לא יודעת, לא נראה לי שהמקום בדיוק נועד לזה... אולי אני בת מזל, אבל באמת ילדתי פעמיים בלי שחתכו אותי. בלידה הראשונה היה לי קרעון קטן ולא מורגש, ובשניה שומדבר. כמו שהרופא הגדיר אותי - INTACT
אז גם הפעם אני לא מתעסקת... מה שעובד - שיעבוד כמו שהוא יודע ואני מניחה לו בשקט. יש עוד דברים שחשוב לזכור, כמו בלידה עצמה לתת לעניינים להתפתח לאט ולא להאיץ בהם, לזרז, ללחוץ מוקדם מידי וכו', כדי שהפירנאום יוכל להמתח לאיטו. וגם כמובן שמן לעיסוי ע"י המיילדת בעת הלידה עצמה, ולקחת מיילדת שיודעת לשמור על הפירנאום שלך בתנוחות שונות (ולא רק בשכיבת חיפושית על הגב).

debby12

New member
מנהל
גם לי אין תשובה חד משמעית

כאמור - יש מחקרים שסטטסיטית זה מועיל (אין לי מושג אם כ"מפחית סיכון לקרעים" או כ"מפחית צורך באפיזיוטומיה" - אם זה השני אז לעניות דעתי אפיז' היא תמיד מיותרת ויש בעיה באיך שהגדירו את המחקר) מנסיוני האישי: לידה ראשונה , לא הספקתי להשתמש באפי, ילדתי פגית זערורית במשקל קילו מאתיים שבעים - לא נקרעתי שום כלום וגם לא כאב לי שום דבר "למטה" אחרי הלידה. אגב לידת בית חולים בתנוחת "חיפושית זבל על הגב" בלי לזוז. לידה שניה - השתמשתי מס' חד ספרתי של פעמים - 6-7 משהו כזה. האימון בזה הכאיב לי. ילדתי תינוקת במשקל מלא ביותר (3,200 בערך), בלידה תנועתית - בשלב שהוצאתי אותה הייתי על הצד. שום קרעים שדרשו תפר. קרעון קטן מאוד (הוגדר פה כ nick אין לי מושג איך לתרגם) שלא נגעו בו. כאב לי מאוד "למטה" במשך לפחות 3 שבועות אחרי הלידה - בגלל המטומה שנוצרה אצלי בנרתיק [זה לא משהו שאפשר לתקן בתפירה - רק הזמן מועיל לזה....]. אין לי מושג אם מעט הפעמים שהשתמשתי באפי-נו שינה משהו. בבדיקה של המיילדת שבועיים אחרי הלידה היא אמרה שהקיר האחורי של הנרתיק (לכיוון האחורה....) חלש ורפוי משהו. ואיכשהו היתה לי תחושה שהאפי נו החליש אותו אולי כי אף פעם לא הצלחתי להתאמן במכשיר כמו שצריך (הוא היה בורח לי פנימה או החוצה - לא הצלחתי להחזיק אותו חצי בפנים חצי בחוץ) ברציונל זה נראה לי שכדאי מאוד להשתמש. מהנסיון האישי שלי אין לי מושג. בחיי, אולי צודקים המוסלמים באומרם שהכל בידי אללה....

אותי גם מעניין לדעת איך בדקו

שהמכשיר או העיסוי מפחיתים קרעים/חתכים. הרי זה מסוג הדברים שאת לא יכולה לדעת מה היה אילו לא השתמשת, או כן השתמשת, וההשוואה בין אשה אחת לרעותה לא תמיד נכונה במקרה הזה. אני מתארת לעצמי שאם היו מחקרים עם מספיק נשים בקבוצה הנבדקת ובקבוצת הביקורת (לא שתיים שלוש...) וכל שאר הפרמטרים סוננו היטב, אז בהחלט אפשר להסיק מזה משהו... השאלה אם באמת נעשו מחקרים רציניים, או שמדובר בשלב זה בעדויות אנקדוטיות בלבד. אגב, חייבים להזהר בשימוש באפי נו ולעשות זאת לפי ההוראות, משום שכבר היו עדויות בפורום הריון ולידה על נשים שנקרעו כתוצאה מהשימוש בו. אני לא יודעת בדיוק אך משערת שבשימוש זהיר זה לא היה קורה...

vashti72

New member
המחקרים שיש הם מחקרים שהוזמנו

על ידי החברות עצמן. דיברתי עם פיזיותרפיסטית שאמרה לי שהיא ממש לא יודעת מה להמליץ, שלהערכתה חסרים מחקרים בלתי תלויים, ומחקרי אורך-כלומר מה קורה עם הנשים שהשתמשו באפינו לאחר 20 שנה. מצד שני הבנתי שדווקא יהודית שריג-שהיא פיזיותרפיסטית מומחית לרצפת אגן כן בעד. בקיצור יצאתי מבולבלת

אז אם את לא בטוחה, מה לגבי עיסוי?

עיסוי פירנאום הכוונה... זה משהו שקיים הרבה יותר זמן מהאפי-נו, ומן הסתם ההשפעות של העיסוי ידועות יותר.

debby12

New member
מנהל
אם אני לא טועה - במחקרים הם הישוו

נשים שהתאמנו באפי נו לפני הלידה ונשים שלא התאמנו בו - והישוו את האחוז שעברו/"נזקקו" לאפיזיוטומיה. והתוצאה היתה שנשים שהתאמנו בו עברו שיעורים נמוכים יותר של אפיזיוטומיה לדעתי יש בעיה של גורמים מטים. כך למשל, נראה לי שנשים שהיו מספיק מודעות/יוזמתיות לגלות את האפי נו ולהשתמש בו (שהרי זה לא דבר שרופא נשים רגילים מדבר עליו)- הן בכלל יותר דעתניות ולמשל יותר יורו לצוות שלא לחתוך אותן. ואז זה כבר לא קשור ישירות למכשיר אלא לאופי שלהן

debby12

New member
מנהל
ואם כבר בענייני אפי נו

באתר המצוין של יהודית שריג יש המון מידע מועיל על רצפת האגן בהקשר של לידה וכו' אם תקישי שם על "פורום" בצד ימין, ותלכי לעמ' מס' 2 (כרגע זה בעמ' 16) תגיעי להודעה שלה מיום 6.5.2005 שכותרתה "כיצד לתרגל עם האפי-נו" שבה היא מסבירה איך לתרגל איתו. אני בזמנו הדפסתי לי ועבדתי לפי זה בפעמים הספורות שהתאמנתי בזה עוד משהו - זה שאפשר להשתמש בו אחרי הלידה לאימון/חיזוק הנרתיק כדי "להחזיר עטרה ליושנה"
. אני נשבעתי לעצמי שאתאמן, אבל מאז לא נגעתי בו. אבל אולי את יותר חרוצה ממני

תלוי את מי שואלים אם זה טוב ולמי זה

כמ8ו שהולכים לרב אז אפשר לקבל מיליון תשובות על אותה שאלה גם פה השאלה מי שואל ומי עונה. ומניסיון אישי אפשר גם בלי להגיע ללידות ולא להחתך הרעיון לתת לגוף לעבוד ולעשות מה שהוא יודע, אם באמת קשובים אז הסיכויי להקרע קטן. הקשבה פעילה טובה למי שתרצו העיקר שתקשיבו לעצמכן.

גם למבי

New member
השתמשתי ו -

הגעתי עד ל - 8 ס"מ. האמת - הייתי בטוחה שיכאב יותר אבל כאב לי רק לשכב 10 דקות ולא לעשות בזמן הזה כלים / כביסה או סתם לישון. לא כאב והפסקתי כשירד הפקק. הייתי מודאגת שלא עשיתי כלום כי הגעתי רק עד 8 אבל לא נקרעתי בכלל ואני מניחה שגם בזכות האפי-נו. לגבי רצפת אגן - לא תרגלתי חיזוק ונראה לי שיש לי היחלשות רצינית - כשהייתי מצוננת ברח לי פיפי בשיעולים ובחג הייתי בספורטק וקפצתי עם גל בטרמפולינות - עם כל קפיצה ברח לי פיפי! זה היה מחריד ונאלצתי להפסיק לקפוץ בגלל זה. (אגב - מי היה מאמין ש- 5 שבועות אחרי לידה אקפוץ בכייף כשאחרי הקיסרי לא יכולתי לתפקד 3 חודשים אחרי) בקיצור - ממליצה

למעלה