אפליה בראיון עבודה

michalbiber

New member
אפליה בראיון עבודה

אני גרושה + ילדה בת 8, מחפשת עבודה. לאחרונה פונים אלי לאחר שליחת קורות-חיים ושואלים אותי לגבי מצבי המשפחתי. עד עתה לא עניתי וניסיתי להבין את סיבת השאלה. אינני יודעת כיצד להתמודד עם שאלה זו. האם לענות את האמת ומדוע אני מרגישה לא נוח וחשה שאני עלולה לפספס את המשרה בגלל שאני גרושה. מה עושים?

shandy

New member
ראיון עבודה

זו השאלה היחידה ששואלים אותך לאחר שליחת קורות חיים?

beky1

New member
זו השאלה שאותה מטרידה הכי הרבה|בוקס

מן הסתם. שאלתך נובעת מחוסר בטחון בשל מצבך משפחתי , אין שום בושה או בזיון במצבך ושאלה כזו עולה בכל ראיון עבודה פשוט כי במעסיק הפוטנציאלי רוצה לדעת פרטי רקע , אין לדעתי מאחורי זה מחשבות זדוניות או אחרות. את צריכה להזדקף ללכת עם הראש למעלה ולהיות גאה במה שאת. הרי ראיון עבודה הוא קידום מכירות עצמי ואם את לא תעשי את זה אף אחד לא יעשה זאת עבורך

geni1

New member
יכול להיות מצב בראיון עבודה...

שישאלו אותי מתי אני מתכננת להכנס להריון או שזה כבר נשמע מוגזם?

beky1

New member
|בהחלט יכול להיות , לי אישית זה קרה

בראיון העבודה במקום בו אני עובדת (כבר 5 שנים) ועניתי בצורה גלויה וכנה , לדעתי רק הרווחתי מכך משום שגיליתי כנות ואמת ולא מרחתי או טייחתי , תמיד ניתן לתת תשובה מעורפלת שאני לא מתכננת כרגע אבל תמיד יכולה לקרות פאנצ'ר וכו'. אז צריך ללכת עם האינטואיציה , מי שמוכשר מספיק וזקוקים לו , יועסק - אין פה חוכמות. רק לקחת את כל השאלות בפרופורציה ולא לעשות מזה עניין שלא לצורך

siv30

New member
זה לא לעניין, להכנס לך לחיים

האישיים, גם אם השאלה נראית רלוונטית ואני יכולה להבין את המקור ממנו היא נובעת, זה לא "עסקו" של המעביד. או שאת מתאימה לעבודה או שלא
כמו שאין חצי הריון.

siv30

New member
אכן, התלות היא רבה אבל זה תלוי

בסיטואציה שבה אני נמצאת. אם זה ראיון קבלה לעבודה, הייתי שוקלת אם למסור להם פרטים על החיים האישיים שלי, בכל זאת, זה לא דבר שגרתי ששואלים אותי על התכנון ^הרבייתי^ שלי. היתי מעירה בעדינות שלא נעים לי לדון בחיים שלי עם אנשים שפוגשים אותי בפעם הראשונה, או לחילופין מתבדחת אם הם מפתחים תוכנית אם - בן קליטת דור העתיד... בהמשך, אחרי שהייתי מתאקלמת היתי מגלגלת שיחה נעימה עם הבוס/ית ומבררת את העמדות שלהם בנושא.

אפרתש

New member
עדיף לענות על השאלה בכנות

אם שאלו אותך, סימן שהם חושבים שיש סיכוי שתיכנסי להריון בקרוב. אם תתחמקי, יסיקו שאכן יש לך מה להסתיר, קרי - את מתכננת הריון. אם תראי שאת מודעת לבעייתיות של אם עובדת, תעוררי את הרושם שאת אישה אחראית שחושבת קדימה. "אנחנו כבר חושבים מה נעשה כשיהיו לנו ילדים. יש מעון נפלא של נעמ"ת ליד הבית שלי, ואני בטוחה שילדי העתידי יוכל להיות שם, כך שאני אוכל להמשיך ולהשקיע בעבודה". "אנחנו מתכננים ילדים, אבל אני כבר יודעת שהקריירה חשובה לי, ולכן אמשיך לעבוד ולרצות להתקדם בעבודה גם כשיהיו לי ילדים". אם את כועסת על עצם השאלה, אני חושבת שזה לגיטימי להביע דעתך. "אני לא מרגישה נוח לדבר על זה עם אנשים זרים, אבל אני מבטיחה לך שגם כאשר יהיו לי ילדים, אמשיך להיות עובדת משקיעה ומצוינת כמו שאני תמיד". מצטערת שהתפרצתי ככה לדיון.

siv30

New member
ברוכה הבאה, ואין על מה לבקש

סליחה. גם אני דוגלת בדרך הישר והאמת, זו השיטה הכי טובה להתמודד בשלבים מאוחרים יותר. כאשר לא נעים לי לענות או כאשר אני מרגישה שזו פלישה לפרטיות שלי אני אומרת את זה. ההצעה שלך באמת טובה, לא חשבתי על האפשרות להגיד "אני מתכוונת להיות אמא טובה ועובדת טובה". תודה שהארת את עננו.

אהמ .... אהמ ...

מועמדת לעבודה: רציתי לדעת, אתם מתכננים קיצוצים בקרוב? מראיין: אני לא מרגיש נוח לדבר על זה עם אנשים זרים, אבל אני מבטיח לך שגם כאשר יהיו אצלנו קיצוצים, נמשיך להשקיע בעובדים שלנו מתוך המחוייבות שלנו למצויינות. "אני לא מרגישה נוח לדבר על זה עם אנשים זרים, אבל אני מבטיחה לך שגם כאשר יהיו לי ילדים, אמשיך להיות עובדת משקיעה ומצוינת כמו שאני תמיד". או מראיין: "אנחנו כבר חושבים מה נעשה כשיהיו קיצוצים. יש לשכת תעסוקה נפלאה ליד הבית שלך, ואני בטוח שכשנקצץ אותך בעתיד תוכלי להיות שם, כך שאנחנו נוכל להמשיך ולשאול שאלות חודרניות את מועמדים החדשים". "אנחנו כבר חושבים מה נעשה כשיהיו לנו ילדים. יש מעון נפלא של נעמ"ת ליד הבית שלי, ואני בטוחה שילדי העתידי יוכל להיות שם, כך שאני אוכל להמשיך ולהשקיע בעבודה". ראבק, מה קרה? אפשר לחשוב שהריון זה משהו שנוחת על המעביד מהיום למחר. אפשר לחשוב שקיצוצים בחברה זה משהו שהמעביד ידון עם העובדים שלו בהתרעה של חצי שנה מראש. לא נעים לי לשאול, אבל לא נמאס שנכנסים לכן לרחם? מה קרה? כשאתן מתקבלות לעבודה המעסיק חותם איתכן על חוזה בלעדיות בסגנון "אין ולא יהיה אף אחד שיוכל לעשות את התפקיד שלך. אני לא אוכל לוותר עלייך לשלושה חודשים. העסק יקרוס עד שתחזרי מחופשת ההריון"? אם הוא כל כך דואג לזמן שתהינה בהריון, שייקים עכשיו פעוטון במקום העבודה, עם מטפלות וצעצועים לעוללים הצעירים. כדי לעשות את החזרה לעבודה לקלה כמה שיותר לאמהות אחרי חופשת לידה. זה הרבה יותר עדיף מלשאול שאלות אישיות וחודרניות. הייתי אומר משהו על הרעיון של אמא-ילד ודור ההמשך בעבודה, אבל נראה לי שחברת החשמל כבר אימצה את הרעיון הזה ושמבקר המדינה לא ממש מתלהב ממנו
עכבר

michalbiber

New member
אסור

זאת עברה על החוק ונחשבת שאלה מפלה לשאול האם את בהריון. לא יודעת לגבי השאר. אני בררתי בנעמת

שש שבע

New member
כן, ויכול להיות גם שיחתימו אותך שלא

תיכנסי להריון בפרק זמן מסוים, מו בשנתיים הקרובות וכו'. לחברה זה קרה, אז היא סרבה ולא תקבלה.

siv30

New member
גם אם את חותמת בגלל שזה אקט

שמנוגד לזכותך הבסיסית, המעביד יצטרך להמשיך ולהעסיק אותך על אף כעסו. קיים פס"ד בנושא שמתייחס למדריכת ספורט שהוחתמה על כזה טופס. אני אמצא את הפס"ד ואז אוכל להציג את התפיסה המלאה של בית המשפט בסוגייה.

michalbiber

New member
הרהרתי

חשבתי על הסיבה שמטרידה אותי השאלה וגילי שאני באמת חשה בושה למרות שאני גרושה כבר 6 שנים ומתיימרת להיות פתוחה ואפילו עם רגישות פמיניסטית. אבל בשאלה הזאת נדמה לי שיעדיפו נשואות וזה מקומם אותי. והכי מרגיז ששואלים אותי בטלפון ולא בפגישה אישית. ברור שאני צריכה לומר את האמת אבל האם עלי להוסיף, "....כן אבל" כי אז זה ישמע מתנצל. קשה לי עם זה שאני לא יודעת מה מסתתר מאחורי השאלה הזו וכנראה אין לי בררה אלא לענות תשובה ולאכול אותה אם יהיו כאלה שבגלל זה לא "ירצו" אותי.

siv30

New member
בקי אפשר להוסיף למאמר בנושא

התמודדות עם שאלות הנוגעות לחיים הפרטיים

siv30

New member
אם תתני יותר פרטים אני אוכל לענות

באופן ממוקד יותר אבל באופן כללי : שאלה כזו לא מצביעה על נטיה אלא אם היא באה לאחר סדרת שאלות שממנה ניתן להבין שהמעביד בפירוש לא מעוניין בגרושה /אם חד הורית/ רווקה וכד' אז זו אפליה. כמובן שלהוכיח אפליה צריך להוכיח את יסוד הכוונה, דבר שהוא מאוד קשה, אבל אפשרי
. אני הייתי שואלת את המעביד באופן מכוון אם התשובה תשפיע על איכות ההחלטה והתשובה שאקבל. רק אחרי שהייתי מקבלת תשובה מפורשת הייתי עונה לכאן או לכאן.

boon2

New member
כמה עצות ורעיונות

חייתי הרבה שנים בארץ אחרת (תרבותית כנראה) שבה, על פי חוק, אסור לשאול שאלות על גיל, מין, מגדר, צבע עור, מוצא אתני, וכמובן דברים אישיים. בישראל אנחנו רחוקים מאוד מזה (למרות שראיתי שחלקכן בדק במקומות שונים ואולי חלו שינויים חוקתיים או אולי התנהגותים לפחות). הייתי במשך שנים רבות מנהל בכיר בחברה גדולה שעסק (בין היתר) גם בגיוס עובדים/ות והרשנה לי להוסיף כמה דברים. 1. הנחת היסוד צריכה להיות שהמראיין מעוניין לגייס עובד/ת שמתאים/מה לעבודה המוצעת. זה בגלל הדבר החשוב ביותר בתמונה והוא: טובת החברה! אם המגייס מכניס לתהליך קבלת ההחלטות דברים צדדיים, שוליים, לא תמיד רלוונטיים - אתן לא רוצות לעבוד בחברה הזו (אני יודע שזה קל להגיד אבל המצב עכשיו קשה כמובן, אבל זכורנה, אם מנהל ששואל שאלות לא רלוונטיות או מביכות מייצג את מה שקורה בחברה, בלאו הכי בתוך זמן קצר לא תירצנה להשאר בה, וגם, אדם כזה ישים לך אחר כך יד על הכתף שאולי תחליק לה למטה). 2. תלוי מי זה ששואל את השאלות האלה. אם הוא מנהל כח אדם/משאבי אנוש - כל מה שהוא רוצה זה למלא את הטופס הפנימי שלו בכל הפרטים כדי להעבירו למחלקה וזה באמת לא בכוונה להזיק. אבל מאידך, אם הוא המנהל המקצועי צריך להרים גבה ואז הדרך להתמודד עם זה היא בצורה עניינית אבל חיובית (סיון ואפרתוש הציעו כאן דוגמאות מצויינותלתשובות ענייניות בנוסח: לא נוח לי לדבר על זה אבל....). 3. אני תמיד השתדלתי לקיים את המנהגים שלמדתי בארץ התרבותית הנ"ל. כי בלאו הכי למחשבות, תוכניות, מצבים משפחתיים וכו' יש נטייה ברורה ואקראית להשתנות חדשות לבקרים וכל התשובות שמקבלים בזמן הראיון נתנות להרשם על גבי קרח. זכורנה, מקצוענים מחפשים אנשים טובים שיעשו את העבודה ויתרמו להצלחה החברה, להצלחתכם ולהצלחתם (גם הם נבחנים כל הזמן בבחירת האנשים). 4.כהורה יחיד לשעבר (הילדים גדלו) תמיד רשמתי את זה ב-CV שלי בתוספת השמות, הגיל והעיסוק העכשוי של הילדים. זה עצוב מאוד אם מישהו/הי מתביישים בהיותם הורים יחידים (חשבתי שזה כבר נגמר) לדעתי, הורים יחידים עושים רושם רציני יותר (יודעים להתמודד עם בעיות) אחראי יותר (מגדלים את ילדהם בעצמם בקשיים עצומים) ואיני רואה (ואני מדבר כמקצוען) סיבה להסתיר את זה. 5. אם נותן העבודה הוא מקצוען הוא יוכל לקבל את כל הפרטים הדרושים לו (אם הם באמת דרושים) ממקורות אחרים (מקומות עבודה קודמים, משרדי השמה, ממליצים ועוד ועוד, תתפלאו כמה פטפטנים הם הישראלים ביחוד אלה שמבטיחים לכם דיסקרטיות מלאה) ואין בכלל צורך לשאול את השאלות האלה, רק לעשות שיעורי בית.

shandy

New member
הכנה לראיון עבודה

מה דעתך להיעזר במכונים , המכינים לקראת ראיונות עבודה הם נותנים שם טיפים , עוברים איתך על השיווק שלך,מלמדים אותך איך להתמודד עם קשיים יש כמה טובים בשוק והעלות מצדיקה את המחיר אני יודעת זאת מאשה במצבך שתמיד נכשלה הראיונות עבודה, למרות שהיתה בעלת כישורים גבוהים. במכון לימדו אותה לשווק את עצמה אחרת היום היא עובדת במשרה בכירה במוסד ציבורי.

למעלה