אפליה ברישום שמות ע"י ISOC-IL

nirdagan

New member
אפליה ברישום שמות ע"י ISOC-IL

רשם שמות הדומיין הישראלי, איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC-IL), לא מאפשר רישום שמות דומיין בני פחות משלוש אותיות. למשל zz.co.il איננו ניתן לרישום. 1. הטיעון הפורמלי שלהם למגבלה מתייחס לבאג במערכות DNS עתיקות יומין. לדעתי הטיעון לא במקום כי יש עסקים קיימים עם אתרים עם שמות כאלה, ואין לאף אחד בעיה למצוא את האתרים האלה ברשת (כך שהבאג איננו רלוונטי למערכות הקיימות בפועל). 2. הדבר מהווה אפליה בין עסקים שיש להם שמות בני שתי אותיות ואפילו אות אחת שנרשמו בעבר, ובין עסקים חדשים שמנועים לרשום שמות חדשים. הענין חשוב מאוד לאור חשיבות "הקליטות" של השם בעיקר בפרסומים במדיה כתובה\משודרת. אני עומד לפנות בבקשה לאיגוד האינטרנט לאפשר לי לרשום שם מסוים בן שתי אותיות. איזה נימוקים משפטיים אני יכול להעלות בפניהם? (בנוסף לשני הטיעונים שהעליתי בפסקאות למעלה).

יש לי הצעה

תנסה לרשום את שם המתחם אצל רשם ישראלי המופיע ב ICANN. גם אם אין את הTLD שאתה מעוניין בו, תראה אם מסכימים לרשום לך עם TLD אחר, אם כן, תוכל לחזור ל ISOC-IL ולטעון שתמוהה מאד מדוע שם זה תקין עבור רשמי ICAN ולא עבור ISOC-IL. בשולי הדברים, אני מכיר לפחות אתר אחד ששמו הוא אות אחת .co.il אם לא אכפת לך, תדווח לנו על התפתחויות, תודה.

nirdagan

New member
יש הרבה דוגמאות..

תחת TLD אחרים. השמות האלה נחטפים כמובן. ככל שאני יודע גרמניה de אף היא אוסרת שמות בני שתי אותיות, לכאורה באותו הטיעון המפוקפק. אבדוק עוד ואכין תיק ראיות נגד מדיניות האיגוד. ואצלנו יש אתרים פעילים: אוביקטיבי v.co.il דפי זהב yp.co.il דפי זהב אמרנו d.co.il וכמובן חברת אכסון האתרים up.co.il חלקם רשמו לפני הרבה זמן כשהיה מותר, וחלקם נרשמו ע"י ספסרי שמות שהעבירו את השם למחזיק הנוכחי מאוחר יותר. הקטע הוא שאם אני הולך לספסר שרשם שם בן שתי אותיות או אות אחת, אני יכול בהסכמתו ובהסכמת האיגוד להעבירו לשמי, אבל אם אני רוצה שם חדש שאיש לא רשם (ויש כמה וכמה כאלה של שתי אותיות, כולל השם שאני רוצה) הם לא נותנים. אגב כל השמות בני אות אחת לטינית רשומים. רובם ע"י ספסרים. נראה לי שאתה צודק. המצב פרדוקסלי ואני אסביר להם את זה. השיא של הפרדוקס הוא כמובן שמבחינה פורמלית גם co.il הוא בעצמו שם דומיין, ו-coזה שתי אותיות.

../images/Emo32.gif מה שעלה בראשי די החריד אותי

כשאמרת שבגרמניה לא ניתן לקבל מתחם של שתי אותיון ישר חשבתי על משהו בסגנון www.ss.de

למעלה