אפליה נשית?

אפליה נשית?

בעקבות דיונים כאלו ואחרים על פמיניזם עלתה בי שאלה האם מישהיא מכן אי פעם ניתקלה במצב שבו הרגישה מופלת לרעה כי היא אישה?

נטי

New member
הממממממפ...

כן זה קרה לצערי... באמת רוצה לשמוע על זה? חחחחח זה די דפוק... טוף נו, נספר :) אני לומדת בפנימייה חקלאית, ובשנה האחרונה עשיתי רשיון לטרקטור עם עוד קבוצה של כמה חניכים. בתור רפתנית (עובדת ברפת) עם רשיון על טרקטור יש לי הרבה עבודות, אבל אני אוכל לעשות אותן רק לאחר שיעשו לי הכשרה על הכלים. יש לציין שבאותו מחזור של מוציאי רשיון הייתי הנהגת הנקבה היחידה בקבוצה של 7 בנים, ובלי להשוויץ הייתי הנהגת הכי טובה מבין כולם, פשוט קלטתי יותר מהר את הכלים. הבעיה הייתה שדחו לי כל הזמן את ההכשרה על הטרקטור הראשי ברפת, ואיזה בחור שהיה איתי במחזור עשו מיד את ההכשרה (יש לציין שהוא גם היה הנהג היותר איטי מבין כל המחזור, היחיד מבין כולנו שעבר בתאוריה שנייה...) הנקודה היא שלו עשו את ההכשרה ולי לא, מסתבר מאוחר יותר שזוהי הפליה בגלל שאני בחורה - חוצפה... למזלי יש לי ידיד מאוד טוב שבזכות זה שהוא לחץ על מרכז הרפת עשו לי הכשרה ועכשיו אני נוהגת.. מקווה שלא השתעממתם :)

ritarita

New member
ממש לא!

אני אישית לא נתקלתי בהעדפה על בסיס מין..היו לי יותר בעיות עם נשים אחרות..מאשר גברים:) וזה כיף שלסיפור שלך יש סוף טוב. ושקשרים עוזרים לטובה לפעמים..

ritarita

New member
לא...כמו שכתבתי...

הבעיה שלי היא לא עם הגברברים.. רק כשהם הבוסים עם הראש הקטן.... בעקרון, המקצועות שתמיד הלכתי עליהם לא נחשבו לגבריים מובהקים.. רובם היו בשטח שירות לקוחות..שאם כבר..נחשב נשי..ולכן הבעיה שלי תמיד עם נשים אחרות..(ובענייני..ילדות אחרות) עכשיו כשאסיים הנהלת חשבונות..מקצוע שנחשב גברי בעבר.. והיום..למיטב ידיעתי..יש בו שיוויון קל..נראה איך יהיה.. ראיית חשבון..זה כבר משהו אחר..לא שומעת על יותר מדי רואות חשבון.. אבל זה עוד רחוק ממני..

niva99

New member
ומה לגבי אפליה מתקנת?

האם ניתקלתם בתופעה-אם כן באילו נסיבות?

אישית לא יצא לי להתקל

והאמת שאני שמחה. אני אמנם לא חקרתי את הנושא לעומקו, אבל באופן כללי (מלבד מקרים קיצוניים) אפליה מתקנת מבחנתי היא אפליה במלוא מובן המילה. כמו שאני לא רוצה שיפסלו אותי מעצם היותי אישה. אני לא רוצה הנחות על בסיס אותה עובדה

למעלה