אפליה על רקע זהות מגדר

אפליה על רקע זהות מגדר

הלילה הועלתה באתר BSH (העוסק בענייני צרכנות וזכויות אדם) כתבה מאת שפחתכם הנאמנה. אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב. הנה הקישור: http://www.bsh.co.il/ShowArticle2.asp?ArticleId=1327&CategoryId=33 נורה

DarlingAdam

New member
מרתק ועמוק,

מותר להוסיף את זה למאמרים/קישורים/הודעות נבחרות או משהו מאלה? :)

FreakOnALeash

New member
מקרי האפליה נשמעים לי מזעזעים.

מה נעשה כדי להגן על טרנסג'נדרס וטאנסקסואלים מפני אפליה?

וואו זה משהוא קשה...

אני אישית חושבת שאין המון מה לעשות, יש אנשים צרי אופקים, מה אנחנו/אתה/את/אתן/אתם יכולים לעשות נגד זה? שלא תבינו לא נכון, אני נגד לחלוטין, אני היתי עושה הכול כדי שיהיה הבנה, אבל בעולם הזה, הגזענות כל כך גדולה, וככה הבורות, איך אנשים יבינו שה' טעה ושם בגוף הלא נכון את הנשמה הלא נכונה? ובכלל במדינה שלנו שבכלל בה אין על מה לדבר.. אני אישית נגד אפליה בין נשים, גברים, לפי מין, חיצונית וכו'. אבל איך אפשר לעשות משהוא? אולי אפשר לגרום לסביבה הקרובה שלנו להבין לא יותר...

ה´=השם. טעה?!. יכול להיות., אבל הוא

מצטייר בתור היצירה המושלמת, אז איך הוא יכול לטעות כנראה עז-אי-אל

אני יסביר.. אבל קודם תסבירי לי את

איך "הוא" טעה?, כל תגובה שהיא דעתך תתקבל ואסביר את דעתי על סמך

לפעול בשלשה מישורים

אפשר וצריך לעשות בשלשה מישורים: האחד, לפעול לשינוי חוקים ותקנות. התחלנו בהכנסת זהות המגדר לשתי הצעות תיקון לחוקים שהגיש פרופ' עוזי אבן בכהונתו קצרת הימים, ואנו מנסים לקדם את הנושא בכנסת הנוכחית, עם כל הקושי שבדבר. המישור השני הוא תחום החינוך וההסברה. צריך לשנות גישות ועמדות של הציבור, להפיץ מידע, לפקוח את עיני האנשים, להמחיש להם מה פירושו להיות בעל זהות מגדר בלתי נורמטיבית בחברה הזאת. המישור השלישי הוא בקרב הטרנסג'נדרים עצמם. צריך שאחיותינו ואחינו יידעו לעמוד על זכויותיהם, שלא ישתקו ולא יקבלו את הדין. שיגישו תביעות, שיילחמו, שלא יראו את המצב כמובן מאליו, שילמדו ויפתחו מודעות פוליטית כדי לאתר את העוול כל אימת שהם פוגשים אותו. אי אפשר לעזור לאדם שאינו רוצה לעזור לעצמו, וזה נכון גם לגבי ציבור אנשים. נורה

AlphaBeta

New member
"להמחיש להם מה פירושו להיות בעל...

...זהות מגדר בלתי נורמטיבית בחברה הזאת" את יכולה קצת להרחיב בבקשה על מה זה בדיוק אומר?

כן מעיין זה בערך היתה הכוונה שלי.

ולנורה, כן את צודקת בהכול, אבל אפשר נראה לך לשנות את זה? לעשות את הכול? אצלנו בארץ.. לא נראה ליח:/

AlphaBeta

New member
דווקא בארץ

למה לא בארץ? דווקא אצלינו המצב יחסית טוב לעומת ארצות אחרות. ואפילו כרגע יש ממשלה בלי ש"ס :) (בכל זאת ממשלת ימין די חזקה, אבל לא צריכים לאבד תקווה רק בגלל הכפייה הדתית).

אצלנו...

אני רואה מה עושים ל"הומו" הביצפרי, מסכן כולה כיתה י"א, רצה להיותמה שהוא... והסטיגמה אליו... אז לא נראה לי ש"אצלנו"כל כך טוב..

AlphaBeta

New member
וקראת

מה היה בארצות הברית השבוע? http://www.advocate.com/new_news.asp?ID=8019&sd=03/14/03 שוב, במדינה שלנו המצב יחסית טוב. זה לא אומר שהוא טוב בכלל, אבל זה אומר שלא צריכים לאבד תקווה כבר מההתחלה.

למעלה