אפליה, צרכים פנימיים וסולידאריות בקרב אנשים בעלי עניין מיני

ASP Jerusalem

New member
אפליה, צרכים פנימיים וסולידאריות בקרב אנשים בעלי עניין מיני

שלום לכולם,

אז לקראת ההקמה של המרכז למיניות אלטרנטיבית, ולפני שאנחנו נוציא את סקר הצרכים שלנו, רצינו לדעת... מה בכלל דעתכם על כל זה? (אפשר לשלוח גם הודעה פרטית, אם אינכם מעוניינים להיחשף)

1. האם לדעתכם יש אפליה ו/או חוסר ידע המביא ליחס מוטע כלפי אנשים בדסמיים / פטישיסטים / לא מונוגמיים מצד אנשי מקצוע מהתחומים הבאים:

- טיפול רגשי
- רפואה (לא פסיכאטרית)
- רווחה
- משטרה
- משפט
- סגל חינוך ואקדמיה

2. אם ישנה אפליה לדעתכם, נשמח מאוד לדוגמאות

3. אילו צרכים פנימיים לדעתכם יש בקהילה שחסר להם מענה? כלמר דברים שאינם קשורים ישירות לאפליה, אלא קשורים לדברים שקורים בתוך הקהילה.

4. עד כמה לדעתכם חשוב שאנשים בעלי עניין מיני דומה יפעלו יחד בשביל להשיג מטרות כמו הפחתת אפליה ואספקת צרכים חברתיים פנימיים?

A לוןA

New member
כמה תשובות

ודווקא מהסוף-
1. יש חוסר ידע/ידע מיושן/"ידע" שהוא בעצם בורות המבוססת על מיתוסים בכל הקשור לבדסמ. זה נמצא בכל מקום, גם במקומות שמניתם. מציע לכם לקרוא את הכתבה הבאה: https://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-MAGAZINE-1.2908712 המדברת על חשש של בדסמיים לפנות לרשויות ולבקש את עזרתן, מחשש לחשיפה מחד ולהיחשפות לבורות ולדיעות הקדומות מאידך
2. המחקר לעיל הוא נקודת פתיחה טובה, יש עוד דוגמאות רבות- הן בבתי חולים, עזרה סוציאלית, מאבקי מישמורת ועוד
3. הדבר שהכי חסר לטעמי כרגע הוא "קו חם" כגון 1202- אבל בדסמ פרנדלי
4. כל פעילות שתתרום להסרת מעטה הבורות והמיתוסים מהבדסמ ובכלל היא מבורכת.

ASP Jerusalem

New member
תודה רבה

3 - הכוונה לקו נפגעות תקיפה מינית? או לקו ייעוץ כללי?
הקמה של קו חירום היא לא ריאלית אני חושב. אבל קו שפתוח בזמנים מסויימים הוא אפשרי, בהתחשב במימון.

A לוןA

New member
קו חירום לנפגעי תקיפה עם אוריינטציה בדסמית

היה פעם אחד כזה, ואם יש נכונות לפתוח אותו שוב- אני יכול להפנות לאנשים שעסקו בזה בעבר, ואפשר ללמוד רבות מנסיונם.

ASP Jerusalem

New member
קו

אני מודע לעובדה שקו כזה פעל בעבר. אני תוהה מדוע הוא איננו פעיל היום ושמח ללמוד מנסיונם של אחרים. בכל מקרה, קו חירום הוא קו שיש לאייש אותו 24 שעות ביממה. וזה דבר שדורש משאבים רבים. האם הקו ההוא פעל במתכונת שכזאת?

A לוןA

New member
למיטב הבנתי לא

הוא אוייש בשעות הערב, בתורנות בין מתנדבים.
הסיבות להפסקת פעולתו מגוונות- אם תרצי נוכל להמשיך לדון בעניין בצורה דיסקרטית יותר

למעלה