אפליה של 60 שנה

מוחמד5

New member
אפליה של 60 שנה

הודעה לעיתונות מטעם ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי נציבות שירות המדינה: ”בארבע השנים הבאות יעלה מספר הערבים בשירות הציבורי מ – 3577 ל – 5803” * יו”ר הוועדה, אחמד טיבי: ”אנחנו נחשוף כל משרד ממשלתי שלא יקלוט ערבים” התפרסמה בתאריך: 25/03/2008 ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת ערבים בשירות הציבורי קיימה היום, שלישי, את ישיבתה הראשונה, בהשתתפות נציב שירות המדינה, מר שמואל הולנדר ו – 13 חברי כנסת. כיום עובדים בשירות הציבורי 3577 ערבים. על פי יעדי הממשלה, מספרם יעלה בהדרגה בארבע השנים הבאות, עד ל – 5803 בשנת 2012. ממסמך רקע של הנציבות, שחולק לחברי הכנסת, נכתב כי יעד הממשלה הוא להגיע בשנת 2012 ל – 10 אחוזים של עובדים ערבים מקרב עובדי שירות המדינה. כיום, על פי נתוני הנציבות, מועסקים 6 אחוזים בלבד בשירות הציבורי. עוד נכתב כי 30 אחוזים מתוך המשרות החדשות מיועדות לקליטת עובדים מקרב האוכלוסייה הערבית והדרוזית. נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, אמר בדיון: ”ככל שהדבר נוגע לנציבות שירות המדינה, פעלנו ועשינו עוד לפני שהחוק בעניין ייצוג הולם לאוכלוסייה הערבית נכנס לתוקפו, מאחר שתמיד האמנו שהדבר חשוב ונכון. בשנים האחרונות היו הקפאות בקליטת עובדים חדשים, אולם, אלו מעולם לא חלו על העובדים הערבים. נעשה כל מה שניתן כדי לעמוד ביעדי הממשלה. אנחנו לא רוצים עובדים ערבים זוטרים אלא כאלה עם אופק קידומי, כמו רופאים, משפטנים וכלכלנים.” ח”כ זהבה גלאון: ”זה מביך שאחרי 60 שנה למדינה אנו עדין עדים למדיניות מכוונת של אפליה. יש פער גדול בין היעדים שהממשלה מציבה לבין מה שקורה בפועל. אני מקווה כי המלצות הוועדה לא יהפכו לעוד דו”ח שיוכנס למגירה ולא ייושם, כמו רבים לפניו”. ח”כ ראובן (רובי) ריבלין: ”צריך שתהיה כל אזרח שנאמן למדינה וממלא אחר חובותיה, את האפשרות להשתלב במעגל התעסוקה, ללא קשר למוצאו”. נאילה עואד, מנהלת פרויקטים בעמותת נשים נגד אלימות אמרה בדיון כי היא מצפה להקצאה של כמחצית מהמשרות החדשות לנשים, מאחר ונכון לעכשיו 40 אחוזים מהנשים האקדמאיות הערביות מובטלות. יו”ר הוועדה, ח”כ אחמד טיבי: ”מספר המועסקים הערבים כיום בשירות הציבורי הוא תת ייצוג בוטה, מתחת לכל ציפייה. כל שנה הממשלה מציבה לעצמה רף, אבל הדברים נשארים בגדר הצהרות בלבד. לצערי, יש כיום טריטוריות שהן נקיות לחלוטין מערבים, כמו בנק ישראל והדרישה שלנו מהנציבות היא להצביע על משרדי הממשלה שאינם רוצים לקלוט ערבים, ואנחנו כבר נחשוף את אותם משרדים ואת זהות הפקידים הבכירים החוסמים את קליטת הערבים”. ח”כ טיבי הוסיף כי הוא יזמין את ראש הממשלה להופיע בפני הוועדה כדי לדון בממצאים ולשמוע ממנו מה מתכוונת הממשלה לעשות בנדון. ”ישראל היא אחת המדינות הבולטות לרעה בשיעור הנמוך של המיעוטים לרבות הערבים בשירות הציבורי”. בדיון השתתפו עוד חברי הכנסת שלי יחימוביץ`, מנחם בן ששון, דב חנין, טלב אלסאנע, משה גפני, חנא סוויד, יצחק אהרונוביץ`, אלחנן גלזר, יצחק זיו, אברהם מיכאלי. בושה למדינה, אכן ישנו חוק המונע אפליה ותובע אפילו אפליה מתקנת,צריך לחשוף אותם גזעניים ועבריינים שלא מישמים את החוק, צריך להתיג אותם בפני הציבור ולהעמיד אותם לדין על אי מילוי תפקידם וחובתם הציבורית.

respecta1

New member
לפי מה שראיתי באחוזים המספר בסדר גמור

אבל כמובן שחברי כנסת כמ טיבי וגלאון זה לא יעניין..

פנתר 11

New member
אחרית הימים..

הנציגים הערבים דואגים לערבים הישראלים?? או שהם רוצים ערבים פלסתיניים שישבו בחברת חשמל, מקורות וכו'??

jwin

New member
לא אוהב אפליות מתקנות.

לא צריך להיות "חוקי" לדעת מי הוא ערבי ומי לא. צריך להיות חוקי לדעת מי אזרח ומי לא. --------------------------- בכל מכרז צריך לקחת את הטובים ביותר והמתאימים ביותר לתפקיד. לא צריך להופיע סעיף של "דת"! הבחירה צריכה ליפול על מועמד זה או אחר כי הוא האדם שמחפשים. פרוטקציות מכל הסוגים קיימות בכל מכרז. גם במגזרים הערביים. אני לא בטוח שאני מסכים עם "חוקים" מתקנים. צריך להוקיע את ההתנהגות הקודמת, המפלה, ולערוך מכרזים בהם יש דרישה לאזרחות ישראלית ולא דברים מסוג :" מיועד ליהודים" או "בשל רגישות התפקיד - מיועד ליוצאי צבא בלבד". מכרזים פתוחים ושווים לכל האזרחים השווים המכירים ותומכים במדינתם, שומרי חוק וללא רבב מישפטי (או למי ששילם עליו). ללא הבדלי דת מן וצבע. הקו המנחה - שיוויון של אזרחים נאמנים. בוקר טוב יהודה.

ינשוף4

New member
חושב שצודק

מה גם שאפליה, אפילו "מתקנת"- נשארת אפליה. וככזאת- עלולה להיות מנציחה את הצורך בה. אבל לגבי "העדפת יוצאי צבא"- אני חושב שזה הגיוני, וגם צודק (בלי קשר לדתם או מוצאם), במשרות בשרות המדינה.

shm490

New member
אתמול היה שירשור של שרות לאומי

לא הבנתי למה אוכלוסיה שנציגיה מתנגדים לשרות למען המדינה רוצים שאותה מדינה תעסיק אותם ? האם המדינה היא רק לקבלת ג'ובים (מרכז הליכוד ) או היא של כולנו ? אם אני היתי מנכל משרד ממשלתי ועלי לקבל עובד היתי מקבל את זה שעשה גם משהו למדינה ( בהנחה שהכישורים דומים ),וזה לא מתייחס לדרוזים שמשרתים את המדינה .

jwin

New member
טוב מאוד...

המשפט הראשון בסלע! מי שלא תורם למדינה (כפי יכולתו ובהתאם לאפשרויות שהמדינה מעמידה בפניו או בהתאם לצרכיה היא) - מי שלא תורם, אולי באמת צריך להסתדר בעבודה מחוץ לשרות המדינה כי "שרות" הוא כאשר נותנים ולא רק על מנת להיות מועסקים. רעיון לא רע ודי צודק לדעתי. יהודה.

אני לא אופטימי, גם המלצות ברורות הרבה יותר

כמו וועדת אור לא יושמו, וועדות ממלכתיות בישראל מוקמות בגלל לחץ ציבורי אבל הממונים עליהן לא מתכוונים למלא אותן, תראה אפילו את וועדת כהאן(?) ההיסטורית, זאת שקבעה אחרי מלחמת לבנון הראשונה שאריאל שרון לא יוכל לכהן עוד כשר ביטחון- בסוף קיבלנו אותו כאחראי על שר הבטחון, איזה בדיחה, ואיזה תוצאות איומות היו לכהונתו...

מוחמד5

New member
אגב

יש דירוג עולמי שבוחן את שילובם של מיעוטים בתוך משרדי הממשלה, ישראל נמצאת בתחתית הדירוג.

mike00

New member
אולי בגלל זה הגענו להישגים בכל כך מעט זמן?../images/Emo9.gif

מה אתה אומר מוחה??

mike00

New member
יותר גבוה מאיזה בחינה??

בהישגים בכל תחום חשוב נכון להיום אני מעריך שאנחנו עוקפים גם את דרום אפריקה בהליכה... יכול להיות שזה בגלל המדיניות הזאת שאתה מדבר לרעתה?

mike00

New member
תן איזה הוכחה קטנה בבקשה.......אפשר??

תראה לי תחום שבו אנחנו הרחק מאחורי הדרום אפריקאים החביבים....... אבל תחום חשוב ולא רכיבה על אריות והכנת מלכודות פילים....

respecta1

New member
הוא נראה לי מתכוון על הדירוג

ב"שיתוף מיעוטים במשרדי ממשלה" לפחות לזה אני מקווה שהוא מתכוון.. כי אם לא זה דיי פתטי מה שהוא אמר ובכללי אפשר לראות את הדירוג הזה? משום מה לא יצא לי לראות אותו וזה בתקשורת שלא תפספס הזמנות להשמיץ את מדינתנו הקטנה.

mike00

New member
אבל כל הוויכוח הוא שאולי הגענו להישגים גבוהים

מכיוון שלא שיתפנו מיעוטים......

asparagos

New member
לינק? הוכחה? משהו?

יש דירוג עולמי ששם שבוחן חרטטנות, אנשים בשם מוחמד נמצאים בתחתית הדרוג. באמת, חפש בגוגל.

THE WIZARD 55

New member
סוף סוף טיבי עושה מה שאני מצפה

מכל חברי הכנסת הערבים לעשות. לדאוג לבעיות שיש כאן.. נקווה שיזוז משהו עכשיו.

מוחמד5

New member
ויז

אל תאמיני למה שרק העיתונים כותבים. כנסי לאתר הכנסת ותראי את הצעות החוק שלמשל טייבי הגיש ,ואלה שעברו בועדות אחד החשובים והאחרונים היה הגבלת שעות עבודת הרופאים ל 16 שעות, הצעת חוק שעברה ברוב גדול.. ויש המון.. כנסי לאתר הכנסת.

למעלה