אפליקציות ישראליות בפייסבוק

bazooki

New member
אפליקציות ישראליות בפייסבוק

תחום לא מפותח כל כך, אבל עושה רושם שחברות מתחילות להבין את הפוטנציאל החווי ברשתות חברתיות. מישהו כן מפתח אפליקציות?

gesus

New member
לא תמיד משתלם לפתח אפליקציה

אפליקציות בעיברית מוגבלות מבחינת קהל היעד שלהן. בשביל 300,000 ישראלים בפייסבוק שמהם לך תדע כמה יתקלו באפליקציה שלך, לא שווה להשקיע. כשאני אומר "שווה" הכוונה היא בהשקעת הזמן והכסף לעומת גודל החשיפה. לדעתי צריך לנצל את הויראליות של פייסבוק ולא להגביל את האפליקציה שלך לקהל ספציפי. ברגע שהאפליקציה תהיה באנגלית ותדבר לכמנה משותף רחב, היא תופץ במאסות.

bazooki

New member
לא לחלוטין מסכים

אני ואח שלי פיתחנו אפליקציה בעברית. אומנם לא חידשנו יותר מדי והרעיון של האפליקציה כבר רץ בפייסבוק אבל הרעיון שהיא דוקא מוגבלת לישראלים וישראליות גורם להצלחה שלה. האפליקציה אגב היא "חם או סתם" גרסא ישראלית של HOT OR NOT http://apps.facebook.com/hamostam/ אומנם קהל היעד מוגבל יחסית אבל לפעמים זה מה שאנשים רוצים(מה עוזר לבחור מישראל לראות מישהי שמוצאת חן בעיניו אבל היא גרה בהונג קונג?)...

gesus

New member
השאלה מה ניסיתם להשיג

אם זה פנייה לקהל יעד מצומצם מאוד, אז קיבלתם מה שרציתם. אני מאמין שהספיק שאנשים פרטיים מקבלים מאפליקציות שהם מכינים הוא גודל התפוצה שלהן ולכן זה יכול לאכזב יש לך אפליקציה שאתה מאמין בה, אבל רק 10K משתמשים הורידו אותה. אפליקציה שבנויה טוב על אותו עיקרון כמו שלכם יכולה לקדם אתרי הכרות. חשבתם על לשפר אותה ולנסות למכור אותה?

bazooki

New member
האמת

זה האפליקצייה הראשונה שבנינו ובאמת לא ציפינו ליותר מדי, יותר בגדר תחביב. היא קיימת פחות משבועיים, אתה צריך להבין...

la DVD

New member
דווקא אפליקציה שמכוונת לישראלים

יכולה להינות ממיקוד קהל היעד, ראיתי כבר כמה אפליקציות כאילה. ד"א נראה לי גרושים לפתח אותן, השאלה אם חברות התחילו כבר להרויח מהפירסום בהן

bazooki

New member
אני גם חושב ככה

חברות ישראליות עוד לא ממש קלטו את הפוטנציאל לפי דעתי.. זה יבוא, אני לא דואג

ailag

New member
חבל כי

אני חושבת שפייסבוק לא רחוקה מצניחה מטה, לפחות בארץ. בינתיים היא אחלה, אבל במיוחד עם ריבוי ההזמנות וריבוי אפליקציות הספאם עוד מעט הגולשים ירגישו שהמערכת נגדם ולא שהם חלק ממנה, ויפסיקו לבדוק את הפייסבוק שלהם.

bazooki

New member
לא בטוח שזה נכון

פייסבוק מייעלים את השירות שלהם קח שהאפליקציות לא יציקו יותר מדי. אני חושב שה"בעיה" הראשונה בפייסבוק הייתה שהיא יותר מדי מסובכת לגולש הממוצע, במיוחד הישראלי. חברים רבים שלי נרשמו לאתר ולא ממש ידעו מה הכוונה של כל האפליקציות שמזמינים אותם, מה זאת אומרת NETWORK וכל מיני דברים כאלה. עכשיו, אני חושב שאנשים יותר לומדים את הרשת הזאת ולא סתם יש צמיחה אדירה של ישראלים (אם אני לא טועה בנובמבר נרשמו רק איזה 500 ביום, והיום אני חושב זה כמעט 1000-2000 ישראלים שמצטרפים כל יום)...

ailag

New member
בעניין האפליקציות

זה לא שהן מציקות כמו שיש יותר מדי מהן. בהתחלה טיפה ערפדים ונינג'ות, איזה פוק, קיר שיכול להראות סרטים וציטוט מתוחכם.. זה היה מגניב. אבל עכשיו גם יש לך כבר אלפיים סקרים, שמונים משחקי ערפדים, חמש אפליקציות סופרפוק בטור ועוד 43 הזמנות שמחכות לך, שמונה מהן שמות תמונה לא מעניינת בפרופיל וזהו. זה מתחיל להמאס. אני גם חושבת שיש להאשים את הספאמרים, האפליקציות שדורשות ממך להזמין חברים או שאתה עף. אגב, בחגי תשרי אאל"ט נרשמו איזה 1000 ליום בחלק מהם. פייסבוק זה מגניב לגמרי, אבל הפיצ'רים הנוכחיים נהיים יבשים מדי / המוניים מדי / מאוסים מדי ולא בא דבר חדש שישנה את חווית הגלישה שם. אז בסופו של דבר היא תהפוך מגלישה של כל מה שאולי מעניין לגלישה רק לאן שהחלטת מראש שמעניין אותך.

gesus

New member
המיקוד נובע מהאופי של האפליקציה עצמה

לא מזה שהיא מוגבלת לקהל מסוים. עלות פיתוח אפליקציה משתנה בהתאם לרמת המורכבות שלה. אני לא רואה מודל בו חברה יכולה לטעון שהיא הרוויחה X דולרים מאפליקציה. אפליקציה יוצרת חשיפה למותג או לפעמים הנעת טראפיק לאתר. זה תפקידה של החברה להעריך כמה זה מתרגם את עצמו למכירות ועל פי זה להחליט כמה שווה לה לשלם על אפליקציה.

bazooki

New member
פייסבוק מלאה באפליקציות מטומטמות

איזה דמות סימפסונס אתה? what color are you? ועוד רשימה ארוכה של אפליקציות שתאחלס? די סתמיות. ואתה יודע מה? אני לא רואה היגיון רב באפליקציות שכאלה, האקטיב יוזרס שלהם רק יורד עם הזמן ואפשר למצוא אפליקציות עם חצי מליון משתמשים שרק אלפים בודדים משתמשים בה ביום-יום. אני ואחי למשל עובדים עכשיו על אפליקציה הרבה יותר אינטרקטיבית שתגרום(או אמורה לגרום) לאנשים לחזור ולהתחבר אליה ביום-יום. הבעיה, שמצד אחד אתה רוצה לבנות משהו שייצור אינטרקציה וחידוש, אבל מצד שני אתה לא רוצה לבנות אפליקציה שתהיה מסובכת וכבדה מדי לאנשים, שפשוט יגידו "פייי מסובך לי מדי, אני מוחק..."

gesus

New member
זו המהות של רוב האפליקציות בפייסבוק

החוכמה היא כמו שאמרת למצוא אפליקציה שתשמש את היוזר בחיי היום יום. כנראה בגלל ריבוי האפליקציות אז היחס אליהן בהתאם.

bazooki

New member
אני דווקא חושב

שבגלל שפייסבוק פתחה את נושא האפליקציות לציבור הרחב ובעצם נתנה במה לכל אחד שרצה, היה מין ריגוש הן בקרב המפתחים והן בקרב המשתמשים בפייסבוק שגרם לאותן אפליקציות לצוץ. עכשיו אני חושב, אנשים קלטו את הרעיון וכבר לא מתלהבים מכל דבר טיפשי שצץ. עכשיו מחפשים יותר אפליקציות שיוצרות אינטרקציה וכמו שאמרת שימוש יום-יומי...

למעלה