אפליקציות שמאתרות בני משפחה אבודים/חטופים

debby12

New member
מנהל
אפליקציות שמאתרות בני משפחה אבודים/חטופים

לבנותי אין סנאפצ'ט. ועד עכשיו זה נראה לנו אחלה.... (מבחינה חברתית זה מוסיף הרבה מתח לבני נוער לדבריהן). אלא שאז נתקלתי בכתבה הזה

https://www.ynet.co.il/articles/0,7...tm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic

ומאז קיבלתי עור ברווז.... האם למי מכם יש בני נוער, ואם כן, בהסכמה מלאה איתם כמובן - האם אתם משתמשים באיזושהי אפליקציה בעזרתה אפשר למצוא אותם אם הם נעלמים ככה? אם כן - אנא שתפו, פרטו, נמקו (דיס-המלצות גם הולך)

וגם - אם יש לכם - איך בדיוק פצחתם בשיחה עם הג'וניור/ית בנושא הזה?....

ranshe

New member
דרך הספק (טי-מובייל) יש לי יכולת לקבל מיקום, אבל רק "בערך"

זה שירות בתשלום (נראה לי $10 לחודש).
היה לי גם פרנטל קונטרול (כולל מיקום) אבל על אפל היכולות ממש מוגבלות ולילד לוקח כמה שעות במקרה הטוב להבין מה להסיר

Boston Guy

New member
כל בני היחידה המשפחתית שלנו משתמשים באפליקצייה בשם LIFE360

כבר כמה שנים (לא זוכר מתי התחלנו).
הילדים יודעים איפה אנחנו נמצאים בכל רגע נתון, ואנחנו יודעים איפה הם נמצאים.
כשהתחלנו עם העניין הזה דיברנו על זה, הסברנו לילדים שזה לא נעשה בכדי להגביל אותם אלא בכדי לשמור על בטחונם (ולמצוא את הנייד כששוכחים אותו באיזשהוא מקום).
הילדים דווקא מצאו לאפליקצייה שימושים נוספים - הם למשל יודעים אם אנחנו בבית או בעבודה בלי צורך להתקשר אלינו באמצע היום, ואם אני באזור או בנסיעת עסקים בצד השני של העולם...
השימוש הכי נפוץ שלנו באפליקצייה הוא כשאחד מאיתנו לא זוכר איפה הוא השאיר את הנייד שלו - הוא פשוט יכול לשאול בן משפחה אחר שבחצי שנייה יכול להגיד לו אם הטלפון שלו עדיין פעיל והיכן המכשיר נמצא.
וכן - בהחלט עוזר לנו להיות מסוגלים לדעת אם הבת שלנו הגיעה חזרה בסוף יום העבודה \ לימודים לדירה השכורה שבה היא גרה בלי שיהיה צורך להתקשר ולהטריד אותה.

לאפליקצייה הזו יש גם גירסא בתשלום שנותנת פיצ'רים כמו גיאו-פנסינג לכל משתמש בקבוצה, בקרת הנהיגה של כל אחד מהמשתמשים (מהירות \ בלימות חירום וכיוצ"ב) וכיוצ"ב - אנחנו לא משתמשים בהם ומסתפקים בגירסא החינמית.

אז לדור הבא של החוטפים יצטרף גם האקר

כל ההורים יחשבו שילדיהם הגיעו הבייתה בשלום כי ההאקר רשם כך את המיקום , בנתיים החוטף כבר יקח את הילדים.

placid1

New member
בהמשך למה שבוסטון כתב, לא הייתי מעלה בדעתי להציע לילדים שלי

להתקין אפליקציה שתדווח לנו היכן הם נמצאים בכל רגע נתון, בעיקר כיוון שאני עצמי לא מעוניינת להיות במעקב. לא יכולה לדמיין את ילדותי ונערותי אם ההורים שלי היו יודעים איפה אני בכל רגע וזה עם הורים מאד מאד ליברלים.....

Mיה1

New member
לאף אחד במשפחה אין בעיה עם המעקב הזה

גם אצלנו כולם עם LIFE360. מי שיזמה לשמוש באפ היתה הבת שבקולג'. נוח גם לשקט הנפשי שלי וגם לתחושת הביטחון שלה. היחיד שלא טורח לבדוק איפה השאר נמצאים הוא בן הזוג שנדיר שידאג.
מצטרפת להמלצות ביעילות למציאת נייד שאבד.

Boston Guy

New member
אני לא מנסה להסתיר מהמשפחה שלי לאן אני הולך...

ומקווה שהילדים (שהם בעצם מבוגרים צעירים) לא מרגישים בצורך שאת כותבת שהיה לך להסתיר מההורים לאן את הולכת.
אולי זה בגלל שאנחנו אנשים "מרובעים", והילדים שלנו כנראה גם "מרובעים"...

placid1

New member
לא היה לי צורך מיוחד להסתיר אז וגם לא עכשיו, אבל

הידיעה שיש לי מעט פרטיות חשובה לי מאד. אין לי בקורת או בעיה עם מי שמתאים לו להשתמש באפליקציות האלה...

Midriff

New member
הילדים יודעים

שבד"כ אנחנו לא בודקים איפה הם, אלא אם כן אנחנו דואגים. אם הם מאוד ירצו הם וגם אנחנו יוכלו להפסיק את זה בטלפון שלהם, אבל כל עוד הם קטינים שגרים אצלנו בבית, במצב רגיל אנחנו מצפים מזה לעבוד, כמו שאנחנו מצפים מהם להגיד להם לאן הם הולכים ומתי הם חוזרים. במצב לא רגיל זה אמצעי בטיחות.
(אבל אכן תפסנו את הילד בשקר אחרי שהוא אמר לנו שהוא במקום אחד והיה באחר...)
ואפרופו גיל, גם חמותי בת ה- 80 עושה עכשיו location sharing בטלפון שלה ושל חמי אלינו כדי שאם משהו יקרה להם או פתאום אחד מהם ילך לאיבוד (טפו טפו הם לגמרי לא סניליים) נוכל לאתר אותם (וזה גם היה נחמד כשהם נסעו לכאן ראינו אותם בקונקשיינס עוד לפני שהם הצליחו להתקשר)

placid1

New member
הבעיה היא שאם את מתנתקת מהאפ כאילו שהודעת

לכולם שאת הולכת לעשות משהו שאת מנסה להסתיר, גם אם זה משהו תמים כמו ללכת לקנות מתנה בהפתעה או לעשות הפתעה למישהו מבני המשפחה ולבוא לאסוף מבית הספר או העבודה. גם ככה אני כבר לא יכולה לקנות שום דבר ליומולדת של בן הזוג עם כרטיסי האשראי כי יש לו נוטיפיקיישן כשיש פעילות. אני נאלצת לקנות במזומן או לבקש מאחד הילדים לקנות עם הכרטיס שלהם..... גם המצלמה שהתקנו (ביוזמתי שלי) בפתח הבית היא סוג של מטרד כי אי אפשר להגניב הביתה עוגה או קישוטים ליומולדת.... עלי הדברים האלה מעיקים, ואני גם מבינה שלאחרים זה לא מפריע בכלל.

לא צריך להיות פושע או עבריין כדי לא לרצות מעקב רציף עליך. סתם להבריז מבית ספר מדי פעם או ללכת לפאב עם חברים נראה לי לא כל כך נורא ואני מעדיפה שהם ירגישו חופשיים לעשות קצת שטויות מאשר להיות תחת פיקוח תמידי (גם אם לא באמת בודקים את האפ כל הזמן). מקוה שלא יקרה כלום שישנה את דעתי....

iris mom of two

New member
אני איתך

בנוסף, לבת שלי הפרטיות ממש חשובה. היא אוהבת לשמור דברים לעצמה, ולמען הקשר ביננו אני מניחה לה.
היא אישה בוגרת, ולא צריכה שתהיה אפליקציה שתודיע לאמא שלה איפה היא בכל זמן נתון. בזכות זה שאנחנו מכבדים את הזכות שלה לפרטיות יש לנו קשר נהדר איתה.
גם אני מעדיפה שלא כל רגע נתון ידעו איפה אני. אפילו אם אני סתם יצאתי לטארגט. זה לא עניין של להסתיר, אם שואלים אני עונה.

כולנו אנשים עסוקים ואנחנו לא יושבים כל היום לעקוב אחריהם

האפ הותקן ומאז לא נאמרה מילה מאף כיוון על 'איפה היית' או 'מה עשית'. אני לא באמת בודקת ויודעת בכל רגע נתון איפה כל אחד נמצא כי זה לא באמת מעניין אותי. בני המשפחה שלי היו יכולים להפתיע אותי בענק, אם היו רוצים, ולא הייתי יודעת
.

Midriff

New member
בדיוק

זה לא מודיע כשהם מכבים, ואם הם רוצים לעשות משהו מאחורי הגב שלי, אני בטוחה שהם יצליחו, אלה אם כן ההתנהגות שלהם תסגיר אותם.
רוב הנוער של היום במעקב מתמיד של רוב החברים שלהם גם ככה אז אם אני שם או לא שם ממש לא מטריד אותם

danakama10

New member
באייפון בכל מקרה זה קיים בילט אין ( find my)

לילדים עדיין אין נייד אבל אני ובעלי הפעלנו את זה ויודעים כל אחד איפה השני נמצא, וזה ממש נוח. נראה לי הגיוני לחלוטין שכאשר הילדים יקבלו נפעיל אז זה גם אצלם, למה לא? לי מעולם לא היתה בעיה שההורים שלי ידעו היכן אני ואני לא יכולה להעלות סיטואציה בה הילדים לא ירצו שאנחנו נדע (כמובן כל עוד מספקים פרטיות ולא מחטטים ודורשים לדעת מי/מה יש בכל כתובת, כאשר הילדים כבר סיימו תיכון).
ואם אני חושבת עוד יותר רחוק, כשלילדים יש כבר בני זוג קבועים איתם הם גרים, נראה לי מתאים לנתק את חבל הטבור.

Fellowship

New member
מחזק את בוסטון עם Life360 ואת דנה עם Find My iPhone

אוסיף גם את Prey, רק אציין שלילדות שלנו אין עדיין סלולארי,
אבל גם לשימוש בין הורים זה מאוד נוח, בעיקר לשאלות "איפה אמא" או "כמה זמן יקח לאבא להגיע"

Midriff

New member
יש לכולנו

share location על גוגל מאפס, בנוסף הילדים ואני חולקים קבוצה ואז אני יכולה לראות את המיקום שלהם בסנאפצ'ט (והם את שלי). ובנוסף בת העשרה הצעירה קשורה בחשבון ה- itunes לאבא שלה שגם יכול לאתר אותה ככה
היה לנו גם את life 360 אבל זה בזבז בטריה, ואלה כבר בשימוש גם ככה

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לכל העונים. החכמתם אותי רבות

כמובן שכל אחד/ת ומה שמתאים להם. אני מתכוונת לנהל שיחה על זה עם נערות הבית ונחליט ביחד....

רק בריאות ובטחון אישי לכולם....

האפליקציה מזכירה אזיק אלקטרוני

חברה ישראלית מייצרת טכנולוגיות מתקדמות לאימות נוכחות
באמצעות זיהוי קולי בטלפון ומוצרי מעקב אלקטרוני מבוססי תדרי רדיו
ואפילו אמצעים ביומטריים

למעלה