אפל: נצחון במלחמה נגד סמסונג. הפסד בקרב

montetal

New member
אפל: נצחון במלחמה נגד סמסונג. הפסד בקרב

עד 2006, פסק דין של הפרת פטנט היה מביא לצו מניעה אוטומטי האוסר מכירה של מוצרים מפרים בארצות הברית ● אולם, משפט ייחודי בין חברת אחזקת פטנטים לענקית סלולר, הוביל את בית המשפט העליון לשנות את הנוהג הזה ● כך משתמשים בתי המשפט והממשל האמריקניים בכוחם כדי להגביל את מלחמות הפטנטים

באוגוסט האחרון נפל דבר באחד השווקים התחרותיים ביותר בעולם: למרות שהוכיחה כי סמסונג (Samsung) הפרה פטנטים שלה, לא הצליחה אפל (Apple) לשכנע את בית המשפט האמריקני לאסור על מכירתם של הטלפונים החכמים של סמסונג, שמפרים את הפטנטים שלה בארצות הברית. אפל, כזכור, בקשה צו מניעה האוסר מכירה של 26 מוצרים קיימים ועתידיים של סמסונג. בקשה זו באה לאחר שבית משפט בקליפורניה קבע, כי סמסונג הפרה שישה פטנטים של אפל. צו המניעה היה מעניק לאפל ערך רב מעל ומעבר לגזר הדין, בסך 1.05 מיליארד הדולרים.
עד 2006, פסק דין של הפרת פטנט היה מביא לצו מניעה אוטומטי האוסר מכירה של מוצרים מפרים בארצות הברית. כך היה גם בתביעה של NTP נגד RIM יצרנית בלקברי. . NTP, חברת אחזקת פטנטים ("טרול"), הוכיחה כי RIM הפרה פטנטים שלה. אולם NTP לא יצרה מוצר או שירות, ולכן לא נפגעה מכך ש-RIM המשיכה למכור מכשירי בלקברי ולהציע את שירות הדואר האלקטרוני שלה. למרות זאת, הניפה NTP את חרב צו המניעה ואיימה לחסום את השירות של . RIM כדי להימנע מעונש דרקוני שכזה, נאלצה RIM להתפשר ושילמה ל-NTP סכום עתק של 625 מיליון דולרים.

בהמשך לפרשה, ובניסיון למנוע מעשי סחיטה בנוסח NTP ופגיעה בצרכנים, קבע בית המשפט העליון בארצות הברית, כי צווי מניעה בגין הפרת פטנט לא יינתנו באופן אוטומטי. במקום זאת, בתי המשפט יידרשו לשקול שני גורמים עיקריים בהחלטה אם להעניק צו מניעה: (1) האם פיצוי כספי מספיק כדי לפצות את בעלי הפטנט או שמא דרוש צו מניעה, ו-(2) האם וכמה ייפגע הציבור מצו מניעה?

חמושים בשיקול דעת, החלו בתי משפט לפסוק לבעלי פטנטים פיצוי כספי - ברוב המקרים מבלי להעניק להם צווי מניעה. גם במקרה של אפל הצליחה השופטת, לוסי קוה, להימנע ממתן צו מניעה. כך, לא הסתפקה השופטת קוה בכך שאפל הוכיחה שסמסונג הפרה פטנטים שלה, אלא גם דרשה מאפל להוכיח שהפטנטים בנושאי העיצוב (Design Patents) שהופרו, חיוניים לצרכנים שרוכשים טלפון חכם. השופטת קבעה שהעיצוב של הטלפון כולו - ולא עיצובים בודדים המוגנים בפטנט, הם אלה שמניעים צרכן לקנות את ה-iPhone של התובעת.
אם המשפט בין אפל לסמסונג היה מתנהל לפני 2006, לא היתה נדרשת אפל להוכיח דבר מעבר להפרת הפטנט. אולם כיום, כאמור, עושים בתי המשפט והממשל מאמץ למנוע מבעלי פטנט לקבל צווי מניעה, שכן צווים אלה מהווים את התמריץ העיקרי של התובעים העומדים במרכזם של מלחמות הפטנטים. כך, בתי המשפט והממשל האמריקניים משתמשים בכוחם כדי להגביל את מלחמות הפטנטים.

מונטי סילבר הוא עורך דין אמריקני החי בארץ, יזם היי-טק ומייסד yazamIP.com, המתמחה במסחור פטנטים.

John the Savage

New member
מונטי, כמה הערות ברשותך

דבר ראשון, קצת מפריע לי שאתה עושה כאן בפורום רק העתקה והדבקה של מאמרים שפרסמת מקומות אחרים, ואתה לא מגיב להודעות ולדיונים. פורומים נועדו לדיונים, ופרסום "פגע וברח" לצורך קידום עצמי מבלי להשתתף בדיונים קצת מפספס את הפואנטה של הפורום. כתבתי לך תגובה מאד ארוכה למעלה, ולא ראיתי שום התייחסות ממך עד עכשיו.

שנית, התבלבלת בכותרת. ניראה לי שהתכוונת לכתוב "ניצחון בקרב, הפסד במלחמה" (או במערכה).

ודבר שלישי, יש לך קצת בלבול בין RIM vs NTP לבין eBay vs. MercExchange. המשפט של RIM נגד NTP עלה אמנם לכותרות בגלל ההשלכות החמורות שהיו יכולות להיות לצו מניעה שכזה, אבל לא נקבע בו כל תקדים משפטי משמעותי. למעשה, בית המשפט העליון סירב לשמוע את העירעור של RIM במקרה הזה, וצו המניעה היה נכנס לתוקף אלמלא הצליחו שני הצדדים להגיע לפשרה לאחר ש-RIM הכריזו שפיתחו פיתרון שעוקף את הפטנט של NTP.

montetal

New member
Apple vs. Samsung

Actually. John, I did not mistake war and battle. Apple won the war, but lost a single battle for the injunction.

It is correct that the Supreme court make the ruling in Ebay. I did not say otherwise. What I did say is that the RIM Vs. NTP case was a very significant line in the sand which was on everyone's mind at the time of ebay. Many US government workers would have had their Push Mail service disturbed and many say that this is what caused the Supreme court to finally weigh in so heavily against injunctions

John the Savage

New member
קודם כל, תודה על התגובה

אם אתה מגיב, אני לפחות יודע שקראת את מה שכתבתי, גם אם אין לך משהו עקרוני לומר. אני מבין שאתה מתמקד בעניין אחד ספציפי ולא רוצה להביא את כל הרקע ההיסטורי, אבל קצת קונטקסט מתאים חשוב בשביל לא לקבל רושם מוטעה (כפי שהיה עלול לקבל מי שקרא את המאמר שלך בנוגע להסכם של ה-FTC עם גוגל).

ומה שכן, הכותרת שלך עדיין קצת נראית לי לא מתאימה (קשה לי לקרוא לניצחון במשפט הנוכחי ניצחון במלחמה), ואגב, בדיוק אתמול התפרסמה כתבה בפורבס עם כותרת הפוכה:
http://www.forbes.com/sites/timwors...he-samsung-patent-battles-and-losing-the-war/

לך ג'והן על ההתייחסות המושקעת

והמעניינת.

למעלה