אפנדציט....

אפנדציט....

לפני שבוע נתקפתי כאב בטן עצום, שום דבר לר עזר ,.... לאח חצי יום הכאב התעממם אבל נשאר, למחרת הלכתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי למיון, במיון ראו כי כדוריות הדם הלבנות קרוב ל12 אלף , הבטן רגישה למגע, שללו הריון וכל מיני ענינים נשיים ועשו לא אולטרסאונד בבטן שם ראו אפנדציט מודלק, בגודל 7 מ"מ . כבר הייתי בדרך לאישפוז וניתוח אבל אז בא רופא אחר, שביקש ממיני לקפוץ וקפצתי, ומשם שוחררתי הייתה, ללא כל טיפול. מאז עדיין אני מרגישה כאבים, אומנם לא חזקים כמו לפני שבוע, אבל מרגשים שמשהו מפריע.. בכל אופן הלכתי לביקורת היום הכירורג אמר שהבטן רכה, יש קגישות באיזור ולחזור על בדיקות דם וסונר- בדיקות אלו הצלחתי לקבוע רק לסוף השבוע.. אני דיי בלחץ.. מצד אחד לא ראיתי ולא קראתי על משהו שניצל מאפנדציט אבל מצד שני לא כוב בצורה עצומה מה עלי לעשות חוץ מלחכות שיכאב יותר ואז לגשת למיון או לחכות לבדיקות? האם הגיוני שקורה דבר כזה אודה לתשובה חני

דלקת התוספתן

קשה להתיחס לאופן ניהול ההחלטות והטיפול שקיבלת סביב אותו ארוע חריף מכיוון שמדובר בשיקול דעת של רופאים שבדקו אותך והתיחסו לכל הנתונים שהיו בידיהם באותו זמן. בהתיחס באופן כללי לדלקת התוספתן, אכן בחלק לא מבוטל של המקרים קיימת החלמה ספונטנית, וההתקף חולף ללא ניתוח. מאידך, חלק לא מבוטל אחר של המקרים יסתיים בהתנקבות, זיהום חלל הבטן או הווצרות של מורסה. מכיוון שאין לנו את הכלים לדעת מה יהיה מהלך המחלה, האם להחלמה ספונטנית או להתנקבות וסיבוכים זיהומיים קשים, הכלל הפשוט והנכון הוא לנתח ולכרות את התוספתן, ברגע שנעשית אבחנה משוערת של דלקת התוספתן. במידה ויש החמרה שהביטוי שלה הוא עליית חום, החמרה בכאבים או הדרדרות אחרת במצב, מומלץ לפנות לחדר המיון. אם ממשיך תהליך שיפור, סביר להמשיך את המעקב אצל הרופא המטפל. בברכה

oudylan

New member
ממליץ לא להזניח מקרה של אפנדציט

ולטפל בזה בזמן. בזמן אישפוזי במחלקת כירורגיה אחרי ניתוח כריתת כיס המרה שעברתי שמעתי על מישהו שמאיזושהי סיבה הזניח את זה או לא נתן לזה את החשיבות הראויה ואושפז לניתוח אחרי שלא עלינו התוספתן התפוצץ לו. דבר שהוא מפחיד לכל הדעות. אני לא יודע אם יש בזה סכנת חיים או לא, אבל עם כל הפחד מרופאים שיש לחלק מאיתנו אני לא מוצא כל סיבה להזניח מקרה כזה. אני מוכרח לומר שמה שאותי מפחיד לחשוב בתקופה זו, אחרי שקראתי כמה הודעות שהתפרסמו בפורום שישנה אפשרות להתדרדרויות בריאותיות נוספות ובעקבותיהן ניתוחים לכריתות איברים פנימים נוספים. אשמח לדעת ובכך אולי להירגע האם תסריט בלהות שכזה יכול להתרחש?

למעלה