אפנון דלתא (רשתות - השכבה הפיזית)

Blade2

New member
אפנון דלתא (רשתות - השכבה הפיזית)

בספר של טטננבאום מוסבר על אפנון דלתא - (ייצוג אות אנלוגי באמצעות שידור הפרש השינוי מהדגימה הקודמת), אך הוא מוסבר בחמש שורות וציור. לא מספיק בשבילי בשביל לדעת לענות על השאלה המצורפת. שואלים שם מדוע הסיבית ה16 היא 0. לי דווקא נראה שצריך להיות שם 1, קל לראות שבבמוצע הפונקציה באינטרוול הזה יותר גבוהה מהפונקציה באינטרוול הקודם. מצד שני, הממוצע יותר נמוך מערך הדגימה באינטרוול הקודם, ואולי לכן זה 0. אבל אני לא יודע באיזו צורה מחושב אפנון דלתא, כי בספר זה לא מוסבר, אשמח אם מישהו יעזור לי. תודה

הוליסטי

New member
בספר לא מוסבר

כי זו השאלה. באיזה אפנון משתמשים ? אגב, בלי לזכור כלום מהקורס (לפני כמה שנים טובות). יכול להיות ש-0 מייצג ירידה באפנון ו-1 עליה ? (ואני מקווה שאני לא יוצא פה ממש דב**)

אמיתי ר

New member
הסבר

אני אסביר במונחים "עממיים" כי ממש לא זוכר את הטכניים , וגם כך זה יותר פשוט
הדגימות, כלומר המלבנים, מנסים לעקוב אחר הגל. הם יכולים לבצע רק אחד משני דברים: לגדול באחד, או לקטון באחד. אם הם גדלים בגובה, המחשב מבין כי שודר 1. ואילו אם הם קטנים - המחשב מבין כי שודר 0. לצורך הפשטות - הדגימות (המלבנים) אינם יודעים מה הערך של הגל במקום מסוים, אלא רק האם הם מתחתיו או מעליו. לכן, בשלב שבו הספר מציין שהגל משתנה מהר מדי, הדגימות מבינות כי עליהן לרדת (ולאמר ששודר 0), אולם הן אינן מצליחות לעמוד בקצב. בשל כך, בסיבית ה-16 הגל מתחיל לעלות - כלומר, שודר 1!. אבל, תחשוב מה היה קורה אם הדגימה הייתה עולה. היא הייתה כביכול יותר רחוקה מהערך האמיתי של הגל מאשר אם היא יורדת (כפי שהיא עושה), ולכן היא בוחרת לרדת, כלומר לאמר למחשב ששודרה 0 (בטעות).

Blade2

New member
ובכן...

ברור לי למה זה גורם למלבנים להתאים יותר. אבל השאלה היא, למה שהוא יתנהג ככה לפי האלגוריתם שרשום בספר? וכאן הנקודה שהספר לוקה באי בהירות - אם הדגימה מושווית לאפנון הקודם (למלבן הקודם), הכל בסדר. אם הדגימה מושווית לדגימה הקודמת, זה צריך לעלות. וזו השאלה שלי בעצם, באיזה אופן זה עובד?

Fingertip

New member
הסבר נוסף

אתה יכול להפריד (בראש) את האלגוריתם לשני חלקים: 1. בניית המלבנים. 2. הקידוד ל-0 ו-1. המלבן נבנה על ידי לקחית דגימה פעם במשך זמן מסויים. לפיכך גובה המלבן נקבע על ידי גובה הגל בזמן המתאים לדופן שמאל של המלבן. אתה יכול לתאר את האלגוריתם כך: קח דגימה מהגל והשווה אותה לגובה המלבן הקודם. אם היא גבוהה מגובה המלבן הקודם, גובה המלבן הנוכחי יהיה גדול ב-1 מגובה המלבן הקודם. אם היא נמוכה מגובה המלבן הקודם, גובה המלבן הנוכחי יהיה נמוך ב-1 מגובה המלבן הקודם. אחרי שבנית את המלבנים, לקדד 0 ו-1 גם פשוט: אם המלבן הקודם יותר גבוה מהמלבן הנוכחי, 0. אם המלבן הקודם יותר נמוך מהמלבן הנוכחי, 1. מקווה שעזרתי, אהד.

למעלה