אפקטים

noam the ninja

New member
אפקטים

מה זה אפקט Filter? מה הוא עושה? אותה שאלה על zoom\flanger. תזכירו לי מה זה בדיוק BPM והוט סטארט.

valor93

New member
BPM=Beats Per Minute

Filter אם אני לא טועה קשור לגל של הצליל... אתה יכול לשנות את ה attack ה delay והsuspend כלומר את הפתיחה האמצע והסוף של הצליל... אבל אולי אני טועה... חחחחחח

valor93

New member
הגדרה מלאה =]

מקווה שאתה מבין אנגלית: filter: (1) A device for eliminating selected frequencies from the sound spectrum of a signal and perhaps (in the case of a resonant filter) increasing the level of other frequencies. איך אני איתך הא ? =]

epsilon1

New member
אם עדיין לא הבנת

הפילטר זה סינון של גלים מסויים שיוצר אפקט "ריקני" לצליל. קשה להגדיר את זה תכלס עד שלא שומעים את זה.

Sunlight Theory

New member
פילטר

פילטר הוא כלי (מכשיר או תוכנה) המסנן גלים חשמליים (במקרה שלנו , תחום ה-DJ) . מובן מאליו שגלי חשמל לאחר שחזור שלהם ברמקול הופכים לגלי קול , כך שאם נסנן גל חשמל כלשהו - גם גל הקול המקביל לו יסונן . דוגמא ל-2 פילטרים נפוצים (המונחים הבאים מוגנים בזכויות יוצרים מלאות ואין להעתיק אותם בכל צורה ואמצעי) : פילטר Hi-Pass \ High Pass Filter - פילטר המסנן את כל התדרים מתחת לנקודת הסינון שלו והמאפשר מעבר של כל התדרים מעל לנקודת הסינון שלו . מרכז נקודת הסינון יכול להיות בעל כל ערך ועקומת הסינון יכולה להיות בעלת כל צורה . פילטר Low Pass \ Lo-Pass - פילטר המסנן את כל התדרים מעל לנקודת הסינון שלו והמאפשר מעבר של כל התדרים מתחת לנקודת הסינון שלו . מרכז נקודת הסינון יכול להיות בעל כל ערך ועקומת הסינון יכולה להיות בעלת כל צורה . אבל , אפקט פילטר במרבית המקרים הוא כלי שונה במעט . אם פילטר רגיל היה מנמיך את עוצמת התדרים שאותם הוא מסנן , אפקט פילטר היה עושה את אותו הדבר אך צמוד לנקודת הסינון גם יוצר נקודת הגבהה (הייתי שמח לפרט יותר , אך זה מורכב מאוד) . ההגבהה הזו , יוצרת אפקט שלא ניתן להגדיר במילים מלבד "פראי" . אפקט פילטר הוא כלי שימושי ביותר ל-DJ .

למעלה