אפקט ג'וני גרינווד - עזרה בבקשה

Roy1232

New member
אפקט ג'וני גרינווד - עזרה בבקשה../images/Emo7.gif

אז ככה... במסגרת זה שאני רוצה לעשות קאבר מלא לדה בנדס, הבחנתי באפקט מיוחד שג'וני הוסיף לגיטרה שלו. כמו בסולק, מיי איירון לנג, נייס דרים (איף יו ת'ינק יו בילונג אינאף...) מישהו יודע ממה האפקט הזה מורכב? יש לי מולטי אפקט עם הרבה מאוד אפקטים שאפשר לערבב כדי ליצור דיסטורשן, ריברב, אוברדרייב, wah קיצר הכל. אז מישהו יכול לנחש/להגיד מה האפקט המיוחד הזה?

michael meiri

New member
האפקט

האפקט עליו אתה מדבר whammy bar של digitech ומה שהוא עושה זה לשנות את האוקטבות של הגיטרה למטה ולמעלה, תלוי מה שאתה רוצה. אי אפשר להשיג את האפקט הזה בארץ, אבל אתה כן יכול לנסות להשתמש בpitch shifter בשביל לעלות את זה באוקטבה, וגם בjust הוא עושה את זה. עם אתה מדבר על הסאונד המיוחד של ג'וני על זה הspace echo שלו, שאין לי מושג איך להשיג אותו. מקווה שדיברתי על אותו אפקט שאתה חושב עליו פשוט לג'וני יש די הרבה

Roy1232

New member
אני מדבר על האפקט

שהוא משתמש בו בדה בנדז, דוגמה: אחרי השורה if you think you belong enough בנייס דרים.

michael meiri

New member
אתה מדבר על הדיסטורשן

זה shredmaster של gibson אם אינני טועה או proco rat

Roy1232

New member
תודה, ועוד משהו

זה מורכב מדיסטורשן ומעוד עיוות מסויים.. זה לא דיסט טהור אז מה זה העוד עיוות? אתה יודע? אני לא קונה עוד אפקט סתם
ויש לי מולטי ואני רוצה לנסות להגיע לזה איתו

michael meiri

New member
תראה

לג'וני יש מלא אפקטים ומלא דברים קטנים שרק הוא יודע איך להשתמש בהם, אבל גם יש לו fill מאוד מורגש. עם אתה רוצה להגיע לסאונד הזה אז תעלה את הטרבל שלך קצת וכשאתה פורט, תמיד תפרוט חזק.

Roy1232

New member
כן../images/Emo13.gif

בעצם לא להקה מסודרת - אני ועוד גיטריסט שמנגנים קאברים ביחד הרבה זמן, מצאנו מתופף וסולנית
וביחד נעשה את כל האלבום חוץ מכמה שירים שאין לנו יכולת להגיע לצליל שלהם מבחינת אפקטים

FunkyMonk

New member
אל תתייאש ככה סתם..

זה שאתה לא יכול להגיע לאותו סאונד לא אומר שאתה לא צריך לעשות את הקאבר!

Roy1232

New member
כן.. אבל שיר כמו planet telex..

כל השיר זה אפקטים מיוחדים. ייקח לי שבוע רק להגיע לכולם עם המולטי ואז צריך גם תיאום עם הגיטריסט השני שבמקרה זה jony543 עוד שיר שאנחנו לא עושים זה בולט פרוף... כי אף אחד לא אהב וכנ"ל כנראה גם מיי איירון לאנג - כי לא מצאתי עד עכשיו טאב טוב (וזה אחרי שניסיתי למצוא לבד את החלק שבסוף) וגם בלק סטאר לא עושים, כי אני לא מבין איך להגיע לצליל כזה - אני יודע את הטאב אבל זה לא יוצא חזק כמו השיר - אז זה הורס אותו אז בסופו של דבר יוצא: The bends High n Dry Fake plastic trees Bones My Iron lung Just Sulk Street Spirit
כשלדעתי סטריט ספיריט ייצא הכי יפה. זה ייקח זמן, אני איידע אתכם כשנסיים

michael meiri

New member
דווקא האפקט

הוא לא הכי בעייתי שמה. אתה צריך הרבה דיליי על האקורדים

Roy1232

New member
ההתחלה היא לא בעייה, הגעתי לאפקט...

אבל בפזמון הוא משלב אקורדים בתוך דיליי לדעתי
אני מעדיף להתחיל מדה בנדס... אם יהיה לנו כוח נשב גם על טלקס אח"כ כי זה שיר מדהים

jony543

New member
אהההה אז דיברת על האפקט הזה

חח אם היית מסביר לי ככה הייתי אומר לך באמת יש לו וואמי בר שעכשיו הגיע לכלי זמר אשדוד, חדש בסביבות 1500 - אפקט שווה דיסטושן יש לו אחד מהדגמים האלה של RAT שלא ניראה לי שאפשר להשיג בארץ יש לו כמובן גם פיצ' שיפטר שהוא משתמש בו ב NO SUPRISES בקשר ל SPACE ECHO שמישהו כתב פה אני לא סגור על זה אם יש את זה בארץ אבל זה של חברת ROLAND צריך לבדוק מי היבואנים שלהם מי שרוצה לראות עוד מדיע, לא ממש עדכני אבל עדיין טוב כנסו לכאן http://www.greenplastic.com/coldstorage/feature/features/feature01/index.php נ"ב: הכפתור שיש לו על הגיטרה זה בוסטר פנימי אני כמעט בטוח

michael meiri

New member
תיקון

אד עושה התפקיד גיטרה על הקסילופון והוא עושה את זה עם קאפו, להזכירך, ג'וני עושה את התפקיד המופלא על הקסילופון לג'וני יש שלושה דיסטורשנים super over drive של boss proco rat ו-shredmeaster של gibson ושלחתי לפלאנק זה שמסדר להם את הגיטרות אי-מייל על הspace-echo ונראה לי שהוא התחיל להשתמש בו אחרי דה בנדס

למעלה